לא נראה לי שז'ול (צרפתית קשה שפה: לא מבטאים את ה-s, למרות שהיא נכתבת) סימון שייד מת במהלך-שירותו הצבאי. הדף מפרט את פרטיו האישיים (פרטים ביוגרפיים לצד תיאור תכונות חיצוניות שלו) ואת השירות הצבאי שלו. בשלב מסוים עבר לשירות מילואים.
בתחתית-הדף בצד שמאל נרשם שהוא נפטר בפריס,
ברובע התשיעי, ב-18 ביולי 1903. בצד ימין של הדף מופיעות כתובות-המגורים שלו. הכתובת האחרונה שמצוינת, נכון ל-9 באפריל 1902, היא
29 rue béranger בפריס. הרחוב הזה נמצא ברובע השלישי.
כדי לנסות לדלות עוד פרטים, אני יכולה להציע לך:
1. רישומי-הפטירה בפריס בד"כ לא מציינים את סיבת-הפטירה, אבל, וכאן האבל הגדול: במקרה אחד ראיתי תעודה של מישהו שנפצע בעת שירותו הצבאי מספר פעמים (זה לא המקרה כאן, אין פירוט של פציעה במהלך-השירות), והוא נפטר מאוחר יותר בעקבות ההשלכות של הפציעה. לצד תעודת-הפטירה שלו היו הערות, וכך למדתי שלפטירה היה קשר לפציעות הקשות שלו בעבר.
מציעה לך לנסות לאתר את רישום-הפטירה של ז'ול סימון שייד. אולי בכול זאת יהיה שם עוד מידע. יתכן שנפטר בבית-חולים כלשהו ברובע התשיעי, ואז בד"כ מועבר העתק לרובע בו התגורר (אם לא תמצא ברובע השלישי, נסה גם בתשיעי). קח בחשבון שההעתקים של תעודות-הפטירה מופיעים פעמים רבות מאוחר יותר, לא ממש בסמוך לתאריך-הפטירה, ולכן כדאי לחפש מתאריך-הפטירה ואילך. את החיפוש צריך לבצע כפי שהסברתי בשעתו ביחס לאתר של הארכיון בפריס. אם יש בעיה, אני כאן.
ארכיון פריס
2. אפשר לנסות לחפש בעיתונות ההסטורית. אם המוות שלו לא היה מוות טבעי, יתכן בהחלט שיופיע על כך משהו בעיתונות. אתרים לחיפוש:
עיתונות הסטורית1
עיתונות הסטורית2
3. תמיד כדאי לחפש באתר הגנאלוגי הצרפתי, שמתגלה לי יותר ויותר כאתר מופלא. גם אם איש מבני-המשפחה המורחבת לא העלה דבר לאתר, הרי שהפרויקטים ההתנדבותיים באתר הזה מפיקים גם הם לא מעט (צירפתי קישור לאתר בגרסה אנגלית. רק עכשיו שמתי לב שיש גרסאות בשפות שונות. אני עובדת עם הצרפתית.).
Geneanet
שרי