נ ו ע ה 12
New member
פענוח MRI ברך
היי,
אני בת 25. מצורפים ממצאי בדיקת MRI ברך שערכתי:
ממצאים:
מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימאלית בהיקף
האספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם אוסטאוכונדרלי
בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 18 סדרה 6( ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 23 סדרה 5( עם בצקת לשדית
מינימאלית סוב-כונדרלית בסמוך.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג אנכי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך
שאינו מוגדר כקרע.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
מודגם סדק אלכסוני לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את
.) האפקס של הפיקה בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 20 סדרה 7
הפיקה מודגמת בעמדה לטרלית.
מייצבי הפיקה מודגמים שמורים.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
לסיכום: קונטוזיות לשדיות ונזקים סחוסיים כמתואר.
נפלתי לפני 3 חודשים בדיוק. ממצב של חוסר יכולת לעמוד על הרגל במשך כמעט 3 שבועות, כרגע הולכת, עולה מדרגות ולאחרונה התחלתי גם לרדת.
היה לי את טיפול הפיזיותרפיה האחרון ביום חמישי, והיום קיבלתי את התוצאות. לדעת הפיזיותרפיסט בגלל שתמיד הייתי במגמת שיפור ולא הייתה הדרדרות, אין לי כלום. מצד שני, אני קוראת עכשיו את התוצאות ונבהלת מאוד. אשמח להסבר כמה שניתן...
היי,
אני בת 25. מצורפים ממצאי בדיקת MRI ברך שערכתי:
ממצאים:
מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימאלית בהיקף
האספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם אוסטאוכונדרלי
בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 18 סדרה 6( ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 23 סדרה 5( עם בצקת לשדית
מינימאלית סוב-כונדרלית בסמוך.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג אנכי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך
שאינו מוגדר כקרע.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
מודגם סדק אלכסוני לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את
.) האפקס של הפיקה בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 20 סדרה 7
הפיקה מודגמת בעמדה לטרלית.
מייצבי הפיקה מודגמים שמורים.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
לסיכום: קונטוזיות לשדיות ונזקים סחוסיים כמתואר.
נפלתי לפני 3 חודשים בדיוק. ממצב של חוסר יכולת לעמוד על הרגל במשך כמעט 3 שבועות, כרגע הולכת, עולה מדרגות ולאחרונה התחלתי גם לרדת.
היה לי את טיפול הפיזיותרפיה האחרון ביום חמישי, והיום קיבלתי את התוצאות. לדעת הפיזיותרפיסט בגלל שתמיד הייתי במגמת שיפור ולא הייתה הדרדרות, אין לי כלום. מצד שני, אני קוראת עכשיו את התוצאות ונבהלת מאוד. אשמח להסבר כמה שניתן...