פערים

noamlah

New member
פערים

לא כולנו מושלמים, גם לא בעיניי עצמנו
לכל אחד יש את האידיאל, המקום שבו הוא רוצה להיות, איך שהוא חושב שצריך לנהוג במצבים מסויימים, אידיאולוגיות שונות וכה'
לעומת זאת יש את האני המתקיים במציאות, איך שאני מתנהג באמת, מה שאני באמת מציג כלפיי חוץ
שני אספקטים אלו לא תמיד מסתדרים זה עם זה
אז בואו נתמודד רגע עם הפערים ועם חוסר המושלמות שלנו ונודה בו על גביי הפורום

אני אתחיל:
1. אני נוטה להתלונן הרבה על הטכנולוגייה, על איך שהיא הרסה את התקשורת בין האנשים, שאנחנו כבר לא מדברים אחד עם השני, על איזה כיף יהיה לחיות בעולם שכולו טבע וכה'
בפועל יש לי סמארטפון עם אינטרנט וואצאפ, יש לי מחשב נייד שאני עליו זמן רב מהיום, בערב אני רואה טלוויזיה בזמן שאני יכול להינות בחוץ. מחקתי לא מזמן את החברים מהפייסבוק והשארתי רק את הקבוצות כי החלטתי שאני מנצל את הפייסבוק לרעה, לצערי לא מנע ממני הרבה מלהכנס אליו

2. אני בעד תזונה בריאה, לפניי שנתיים הייתי טבעוני וזו הייתה התזונה הכי טובה שהייתה לי, הרגשתי הרבה יותר אנרגיטי, רזיתי 10 קילו, הצרבות שהיו לי נעלמו כלא היו וכה'
בפועל נשברתי ואני כבר לא טבעוני למעלה משנה וחצי, למען האמת אני לא זוכר יום אחד החודש שלא אכלתי ג'אנק: בורקסים, שוקולד (חפיסות, לא הקטנים), חטיפים שונים וכה', למעשה ג'אנק היה התזונה העיקרית שלי בחודשיים האחרונים. היום אמרתי לעצמי שאקח לפחות את השבוע הזה לתזונה טבעונית

3. אני תמיד אומר לעצמי שאני גבר שמכבד נשים, שאני לא כמו הגברים האלו שרואים אישה ומנצלים אותה לצרכיהם האישיים, שאני רואה בכל אחד את האדם שהוא
בפועל מצאתי את עצמי מנצל נשים, אמנם לא מינית אבל נפשית, מספר להן את הבעיות שלי, מצפה שהן יהיו קשובות כל הזמן אליי, שהן תמיד יהיו חמות ואוהבות שתמיד ישמחו לחיבוק וכה', שמתי לב שיש לי בראש איזה פרוטוטייפ של אישה רגישה, חמה, מטפלת ואני משליך אותו כמעט על כל הנשים בסביבתי
השנה אני יותר במודעות על זה אך עדיין מרגיש שהתפיסה קשה לשינוי

טוב, למען האמת אני יכול למצוא עוד אבל התוודייתי מספיק, אז מה הווידואים שלכם? איפה הפערים שאתם רואים בחיים שלכם?, האם אתם עושים מאמץ לעבוד עליהם? ואם כן, איך?

ביינתיים אחלה לילה

רואה 6 6

New member
אתה נשמע כמי שעדיין בוחן את גבולות הזהות שלו.

יש איזה רגע שאתה בוחר את המלחמות שלך לפי מה שמתאים לאישיותך.ומציב אתגרים שאתה יודע שתכבוש .
אני,כשלעצמי ,לא טיפוס של נסיונות תיקון ,אדם לא צריך ללכת בחיים עם חויה של מכונה מקולקלת. יש רק מקום אחד שאני משקיעה בו זמן ואנרגיה,זה בתחום העבודה שלי,שאני תופסת אותו כרגיש ביותר אבל אני לא מפחדת מטעויות אז אולי בגלל זה אין לי קושי לתקן.
במערכת הערכים שלי אפשר ומותר ליהיות מלאים פערים ואז בעצם אין פערים ממש כלומר,לא מתעסקים בזה הרבה.

סינבד

New member
אני נתקעתי על המשפט הראשון שלך

זה נכון שאף אחד לא מושלם, נכון. אבל זו לא סיבה שתרד על עצמך. לא אתה ולא אף אחד אחר.
אתה מבין נועם? מגיל אפס כמעט מלמדים אותנו שאנחנו לא בסדר, ולא משנה מה עשינו או לא עשינו. אני החלטתי לבחור בדרך אחרת. נקודת המוצא שלי היא שאני בסדר גמור בדיוק כמו שאני. ולא פעם אני נתקל באנשים שמרימים גבה, אם לא יותר מזה, אל מול האמירה הזו ומסבירים לי שאדם לא יכול להגיע לשום דבר בלי מעט ביקורת עצמית וכו' וכו'. ואני אומר: מעולם לא צמח שום דבר טוב מביקורת. אין דבר כזה "ביקורת בונה" ביקורת, כל ביקורת היא הרסנית. גם אם הביקורת דוחפת מישהו להתאמץ יותר, מאושר או מרוצה מעצמו הוא לא יהיה.
אני ברשותך אתייחס רק לסעיף השני שהעלית (כי באימון לתזונה נכונה יש לי קצת נסיון
). אם במקום לרדת על עצמך שזנחת את התזונה הטבעונית שהיתה טובה לך, תבחר לכבד את הגוף שלך, משום שהגוף שלך הוא הכלי שבו אתה עובר את החיים שלך וככל שתכבד יותר את הכלי שמשרת אותך כך הוא ישרת אותך טוב יותר, בסופו של דבר יהיה לך הרבה יותר קל לבחור את התזונה שהכי טובה לגוף שלך, משום שאתה יודע שמגיע לך. ולא כמו היום שאתה מפצה את עצמך על ידי כל מיני ג'אנק פוד על כל ה"עוולות" והביקורת שאתה סופג מהחיים.
אני מציע לך לאמץ את העמדה: "אמנם אני לא מושלם, אבל אני בסדר גמור בדיוק כמו שאני" (אם אתה צריך עזרה בלאמץ את הגישה הזו אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית) ולוותר על כל ביקורת שהיא.

ואם אתה רוצה וידוי משלי? עשיתי המון דברים שאני מצטער שעשיתי אותם, אבל אני יודע שבכל רגע ורגע עשיתי ואני עושה הכי טוב שאני יכול.
גם אם יש מי שחושב שמה שעשיתי לא מספיק טוב, עדיין אני זוכר שתמיד אני עושה הכי טוב שאני יכול - אם היה בכוחי לעשות טוב יותר אין שום ספק שהייתי בוחר לעשות טוב יותר.
ומהמקום הזה אני בודק אם היה מה שהפריע לי לפעול בדרך שתביא תוצאה טובה יותר. אם אני מוצא משהו כזה אני פועל על מנת להשתחרר ממנו.

יום טוב

noamlah

New member
אני לא חושב שזה ביקורת

יותר אפשרויות לשינוי
יכול להיות שאצלך זה לא ככה ואתה מגשים את עצמך בכל המובנים שאתה רוצה
אצלי ואצל עוד הרבה אנשים שדיברתי איתם זה עוד לא ממש ככה
יש "פוטנציאל" ויש "בפועל", אני מרוצה מהפועל וטוב לי איתו אבל כמובן שארצה להתקדם יותר לעבר הפוטנציאל
מה מונע ממני? בעיקר הרגלים, שגרה מעצבנת עם האילוצים שלה ופחדים שתוקעים אותי במקום
רציתי לשתף את זה על הדף ולשמוע מאחרים גם מה הפערים שלהם בין הפוטנציאל לפועל אבל אני ממש לא "אוכל את עצמי על זה"
ואני גם לא רואה את האכילה שלי נובעת מפיצוי על עודף ביקורת, היא באה יותר מתוך שיעמום, חוסר גבולות והתמכרות לג'אנק
אבל תודה רבה על הרצון לעזור בכל מקרה ואולי בעתיד אפנה אליך

תשובה

אני לצערי חסר סבלנות, עצלן וזללן. אני רוצה לשפר את זה ובינתיים לא תמיד מצליח. גם קשה לי לקרוא ספרים שלמים ולראות סרטים שלמים, אלא אם הם תופסים ומרתקים אותי. אני אוכל המון אוכל לא בריא בעיר כבילוי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה