פער גדול בתוצאה לאחר הרחבת אישנים

מיניואן

New member
פער גדול בתוצאה לאחר הרחבת אישנים

שלום וברכה,

אתמול ביצענו בדיקת ראיה אצל רופאת עיניים לילדה בת שמונה,בקריאת המספרים מהלוח הילדה התקשתה מעט בלוח 3.0, בבדיקה הממוחשבת התקבלה תוצאה של ימין- -1.75,שמאל -1.00
לאחר הרחבת אישונים בוצעה בדיקה ממוחשבת נוספת ולהלן התוצאות: ימין +1.5 שמאל +1.25
הרופאה אמרה שהיא נחשבת עדיין בפלוס ואינה זקוקה למשקפיים, איך ייתכן פער שכזה בין הבדיקות? האם כדאי ללכת לקבל חוות דעת נוספת?

dragon28

New member
נעזוב רגע את הרפואה היבשה...

הילדה התלוננה על בעיות בראייה? מה בדיוק התלונות שלה?

לפעמים הבעיה היא סמוייה וקשורה יותר לקשר בין העין למוח, במקרים כאלו תרגילים יעזרו מאד.

גם אם הרופאה אומרת שהיא לא זקוקה למשקפיים לא שוללים קיומה של בעייה. אם הילדה מתלוננת סימן שיש משהו...

נעזוב

פורום זה נועד לתת פתרונות אמיתיים עד כמה שאפשר ולא לתת תרגילים לבעיות של תשבורת
יש לבדוק את הילדה שוב אם יש פער בין הממצאים בדיקה שכוללת שוב טיפות להרחבת האישון מסוג ציקלופנטולט

dragon28

New member
אני לא התכוונתי לתרגילים של תשבורת...

התכוונתי יותר דווקא לתרגילי הרפייה...
אם יש תלונה זה סימן שיש בעייה. יכול להיות מאד שאם תבדקו 8 פעם יתקבלו 8 תוצאות שונות... גם עם טיפות...
לעתים אם נותנים את המרשם שהתקבל לאחר מתן הטיפות הוא לא נח למטופל ויש "לשחק" קצת עם המספרים. אם לא מקשיבים לתלונות המטופל ועובדים אך ורק לפי הספר (מה שאני קורא לו "רפואה יבשה") לא מגיעים כלל לתוצאות.

אם הילדה עם פלוס לא ראתה ברור מרחוק תרגילי הרפייה שמשחררים את השרירים ואת הגוף בכללי יכולים מאד לסייע.
פער של 2-3 דיופטר הגיוני בין מצב של טיפות למצב בלי טיפות...

מה שבסך הכל רציתי לומר זה שצריך להקשיב למטופל גם, לא רק לרופא/ה...

אני

הבדיקה עם הטיפות בידיים נאמנות היא אולטימטיבית
תרגילי הרפייה לא משנים רפרקציה ולכן אין להם השפעה על יכולת הקומודציה

למעלה