פער גילאים בין הילדים

גלאור33

New member
פער גילאים בין הילדים

בוקר טוב
שאלה שאולי לא תשמע טוב, אבל כאן אולי יבינו
יש לי שני בנים בני 10 ו-7
אנחנו כבר 5 שנים בטיפולים ,
אני כול הזמן מעסיקה את עצמי במחשבות על הפער שיהיה בין הילדים ( במידה ובאמת נצליח מתישהו )
לא יודעת מה תוכלו לומר בשביל לשחרר אותי מהמחשבות האלו, אבל אשמח לשמוע...
אני יודעת שזה כביכול שטויות, אנחנו עוברות כול כך הרבה חוויות קשות בתהליך, לפני שמונה חודשים אבד לי הריון תאומות בחודש חמישי,
והיו עוד חוויות במהלך ה-5 שנים הללו, אבל עדיין המחשבה הזאת לא עוזבת אותי,
יש כאן מישהי עם ילדים בפער של מעל 12 שנים, או שהיא עם אח/אחות בפער כזה שיכולה להרגיע אותי?

איזי31

New member
אנחנו עם שניים 6 ו-8. רק לפני שנה וחצי התחלנו

לעבוד על הבא בתור מתוך החלטה מודעת.
רצינו לעבור את משוכת כיתה א' וכדומה בשקט- הגדול מאוד רגשן ועדין. נשאר גם שנה נוספת בגן חובה.

אז עכשיו מבואסים שכבר שנה וחצי וכלום....
אבל יודעים מראש שהולכים על זה פעמיים רצוף (ואם לא ילך טבעי אז אומנה).
ככה יהיה רצף 2-2...

ליאור53

New member
אח שלי

קטן ממני ב 10.5 שנים (יש לי עוד אחד שקטן ממני בשלוש שנים).
אלו לא אותם יחסים, זה לא אומר שהם פחות טובים, הם פשוט מקבלים אופי אחר.
ומבחינתך כאמא, הילדים הגדולים יכולים קצת יותר לעזור עם התינוק שיגיע.

הילדם שלי בני 5.5 ו-7.5. כרגע אני בהריון, ובלידה הם יהיו בני 6 ו-8. האמת היא שאני רואה בזה יתרון כרגע. מה גם שזה לא שאת/אני יכולנו לעשות משהו בקשר לזה, אז חבל לחשוב על זה בכלל

תראי

הם לא יהיו כמו אחים שקרובים בגיל, אבל הם יהיו אחים, והדרך בה תגדלו אותם יחד עם האופי של כל אחד מהם יקבעו את מידת הקירבה ביניהם. לי יש אח שצעיר ממני בשנה וחצי ואח שצעיר ממני בעשר שנים. לפני שחזרתי בתשובה היינו מאוד קרובים שלושתנו היינו יוצאים לבלות יחד ונפגשים פגישת אחים לפחות פעם בחודש, התשובה שלי והעובדה שבינתיים הקמתי משפחה משלי קצת הרחיקה בינינו אבל אנחנו עדיין בקשר טוב (לדעתי) , מדברים בטלפון ומתראים בתדירות כזו או אחרת, אבל אני בפירוש מרגישה את הקשר לשניהם (גם אם יש מחלוקות וריבים לפעמים - כמו אחים נורמלים). בקיצור - אי אפשר לדעת. גם אני כמוך מתחבטת באיך ואם יהיה קשר אם וכשאזכה להביא עוד ילדים (כרגע ילדה בת 3.5 בבית), אבל אני מבינה שאי אפשר באמת לדעת. כל אחד ימצא את מקומו במשפחה.
בהצלחה!

נתנאלה2

New member
צרת מטופלים נחמת טיפשים?

גם אותי הנושא העסיק רבות,
אנחנו 4 אחים שההפרש בן כולנו 4 שנים (כן כן, אמא ואבא פוריים ואני תאומה)
החלום שלי שהילדים שלנו יהיו קרובים בגילם,
ובאמת התמזל מזלי ואת השני הצלחתי בנס להביא שנתיים וחצי לאחר הבכורה,
והיחסים בנהם, באמת מדהימים.
חצי שנה לאחר מכן התחלנו לנסות,
מה שמחתי שנכנסתי להריון, ההפרש היה אמור להיות שנתיים וטיפונת,
כבר חלמתי על שלושתם ביחד.....
החלום כאמור נשבר ושוב ניסינו,
ובאמת משנה לשנה "הלחץ" בנוגע להפרש עלה, כל פעם הייתי עושה חישובים
רגע אם יהיה הריון היא תהיה בת 5/6/7/8/9/10 והקטן בן.......
(היא תהיה בצבא והוא בן 7.....)
מה אומר לך?
מדי פעם כשהייתי נפגשת באנשים עם ילדים שיש בנהם הפרשים ,
שאלתי והתענייתי לדעת על היחסים,
רובם אמרו שיש אהבה וקשר אחר.
יום אחד מישהי אמרה על הקטן שלה שהוא בן זקונים, לה ולאחיו , אימצתי לי את הטייטל.
מה אומר?
מבינה אותך לגמרי! זה ממש לא שטויות,
זה עוזר

מספיק לנו הלחצים היום יומיים של הטיפולים והכשלונות וההפלות,
כשיגיע, נתמודד....

anguly

New member
ביני ובין אחי כמעט 7 שנים

בין הגדולה שלי לתאומות 6 שנים.
היא מאד מקנאה בקשר הקרוב שלהן, אבל היא עדיין נהנית מחברתן בחלק מהזמן למרות שעולמות התוכן די שונים.
אז יש לי קטנות שהן קצת כמו מתבגרות בחלק מהדברים (מכירות את המצעד הלועזי, מעריצות של זמרים וכו') וגדולה שלפעמים לוקחת תפקיד אימהי ושומרת עליהן ומעסיקה אותן.
כן זה אחרת, זה בטח לא הבחירה הראשונה שלי, אבל זה מה שיש ועדיף ככה מאשר בכלל לא.

גלאור33

New member
תודה בנות,

תודה על התגובות הן עוזרות. כנראה באמת צרת רבים נחמת טיפשים ( יצאתי טיפשה אבל לא נורא )

עכשיו נשאר לקוות שהפער לא יגדל עד אינסוף
ושהחלום הזה כבר יתגשם
תודה

אז מה אני אגיד ??

אני בת יחידה , אמא שלי בת יחידה
הבת שלי בת 5 הייתה לפני שבוע , ואני כבר יותר משנתיים בטיפולים ,,...
ו3 הפלות ...
אני בכלל בלחץ אטומי אם אצליח להביא עוד ילד אז הפרשי גילאים ממש לא מלחיצים אותי ..

גם אותי זה מעסיק כל הזמן ההפרש שיהיה.........

לי היה ברור כל החיים שלי שאני רוצה הפרש של 3 שנים בין אח לאח ושזה הפרש בריא בין אחים גם מבחינת תשומת הלב שכל ילד יכול לקבל מהוריו עד גיל 3 וגם הם ביניהם כן יכולים ליצור קשר כי זה לא הפרש גדול מידי....
המצב שלי היום הוא שיש לי ילד בן 3 ו-3 חודשים ואני אפילו עוד לא בהריון... זאת אומרת שהכי מוקדם שאלד בעז"ה אינשאללה יהיה כשהוא יהיה בן 4(!!!!!)
אני כ"כ מבואסת מזה וקשה לי לראות ילדים אחרים בגילו שיש להם אחים.. הוא כל הזמן אומר "אח שלי אמר..." וכאלה בטח כי הוא שומע ילדים אחרים בגן אומרים אבל הוא לא יודע מה זה אומר.. אני מתה מפחד מהיום שהוא ישאל אותי למה אין לו אחים..
בקיצור, לפחות יש לך שניים צמודים לבאים אחריהם את פחות צריכה לדאוג..

ההפרש ביני לבין אחי הוא 12 שנה...

אז נכון שיש בנינו עוד שתי אחיות, אבל אני גידלתי אותו...
ההורים שלי נסעו סוף סוף לחו"ל והשאירו אותי (נערה בת 16) עם אח קטן (בן 4). היה ממש כיף...
הייתי לוקחת אותו לסרטים בקולנוע, ואחר כך לקנות בגדים בקניון ועוד בילויים נחמדים...
הקשר תמיד היה טוב, וחם ואוהב
ועכשיו, שיש לי ילד בן כמעט שנתיים בבית, הוא רק מחכה לחזור מהצבא ולדבר איתו.

בקיצר- שזה לא מה שיטריד אותך...

אילושון

New member
מבינה אותך לגמרי !

גם אני כל הזמן עסוקה בהפרש הזה...
וזה כ"כ לא רלוונטי...כי מה אני יכולה לעשות בנוגע לזה...שאני עוד לא עושה...?
בעיקר קשה לי לראות בגן של הבן שלי (בן רבע ל4) ילדים שהאמהות שלהן בהריון ושבאמצע יש להם כבר עוד ילד...
כלומר שבארבע שנים, הן כבר בהריון שלישי.
קשה לי לראות כמה הוא זקוק לחברה....אני הרבה חושבת על ההשפעות שיש או שיהיו עליו כבן יחיד (טפו טפו, באופן זמני בלבד)
הוא כ"כ עדין ומתייחס לתינוקות...שזה מכמיר את הלב. אבל באופן מוזר (או שיאמרו, שלא מוזר) הוא מעולם עדיין לא ביקש או שאל על אח או אחות...

לי היה ברור שאחרי שהוא נולד (מהריון ספונטני...) אנחנו ממשיכים הלאה...ומתי שיבוא יבוא...כמה שמחתי שאחרי חצי שנה גיליתי שאני בהריון...וכמה עצובה הייתי שזה נגמר...

בקיצור, זה מעסיק אותי המון.
אבל אני ממש מנסה להזכיר לעצמי שאין לי שליטה על זה.
והדד - ליין שכל פעם אמרתי לעצמי...עוד ילד עד שהוא יהיה בן שנתיים,שלוש הם מיותרים לחלוטין.

בהצלחה !

אני גדולה מאחי הצעיר ב- 12 שנה

ביננו יש עוד 2 אחים. כשהיה קטן טיפלתי ודאגתי לו. הקשר שונה מהקשר עם אחי האחרים, אבל הוא קשר טוב.
גם אני חושבת רבות על ההפרשים.
בתי עוד מעט בת 8 ולו הכל היה תקין היו לה 3 אחים בהפרש של שנתיים שלוש בינהם (ואני מסתפקת באח אחד).
כשאני רואה אותה גדלה לבד ליבי נשבר.
וברור לי שהפער הזה הוא לא כמו אחים בהפרש גילים קטן, מנגד ברור לי שיהיה קשר טוב, ושהיא תשמח לאח/אחות.
מקווה שלא נגיע להפרש גדול יותר.

miraclemax

New member
יש לי אחיות שגדולות ממני ב-7 ו-9.5 שנים

ועוד אח שצעיר בשנה וחצי (כך שההפרש בינו לאחיות הגדולות הוא 9.5 ו-11 שנים). האחיות שלי בילדות היו חתול ועכבר, ואחי ואני כמו תאומים. הן גידלו אותנו כל אחת בדרכה. היום כולנו חברים טובים טובים. האחיות שלי מתישהו קיבלו את זה שהאחים הקטנים הם כבר אנשים גדולים
ובשנים האחרונות אחותי אומרת מדי פעם "את בעצם האחות הגדולה מבינינו"
. לי זה ממש כיף שיש לי אותן- תמיד יש לי דוגמא מהן, עם מי לקשקש ועם מי להתייעץ, למרות שאנחנו שונות בטירוף זו מזו. אחינו הוא נסיך מפונק שיודע איך להתייחס לנשים (הוא למד בבית
)
כשאחיותי התגייסו לצבא ויצאו מהבית, להורים שלי היתה נחמה שאנחנו שם.
והבעיה שלי בדיוק הפוכה משלך- כל החיים רציתי הפרשים בדיוק כאלה, ועכשיו אני גם לא ממש יכולה לתכנן וגם אין לי זמן לחכות 7 שנים בין זוג לזוג...

למעלה