פפאיה ושסק

גינהלי

New member
פפאיה ושסק

גננית מתחילה,קבלתי שתילון של פפאיה שתלתי אותו בפינה מוגנת רוח יחסית=מערב דרומית בתחילה היה נראה שמסתגל יפה אך אחרי כשלושה שבועות עליו הפכו חומים היום נותר רק הגזעון.למה?האם עודף השקיה?או אדמה לא טובה?לשתילון השסק לקח פחות זמן להודיע שזה לא מתאים לו גם ממנו נשאר רק גזעון האם אפשר להצילו?האם האשם בי?תודותי.

תמי ב

New member
המלחה?

על פניו, זה נראה כמו שהצמחים פגשו יותר מלח ממה שהם אוהבים. או שהמים רעים, או שהקרקע מלאה בחומר בנין או זוועה אחרת. קיימת כמובן האפשרות שהצמחים נשתלו בתוך עציץ, ללא ניקוז. עציץ יכול להיות גם גוש השתילה המקורי בתוך אדמה כבדה מאד. אם האדמה כבדה, ונעשה בור רק עבור השתיל עצמו, וכל פעם באים לבדוק האם צריך להשקות או לא, הרי מקבלים מצב שאין נקוז של מלחים מבור השתילה. זו בהחלט אפשרות.

גינהלי

New member
פפאיה ושסק.... לתמי

אכן האדמה גרועה אדמת בניין עם מעט חמרה מעליה.המים...כמו כל המים באזור. השאלה באיזו דרך אם בכלל עדיין אפשר להצילם?

מוטי בר

New member
תבדקי אם הם לא נרקבו בכלל מעודף מים

ואם הם עוד בחיים אז יש לחפור בור גדול במקום השתילה ולמלאו בתערובת אדמה טובה ולשתול אך לאחר זמן לא רב השורשים יחדרו הלאה ופסולת הבניין שוב תפגע קשה. המלצה חמה, להחליף את כל הקרקע באזור הבעיתי באדמת גן טובה בכדי למנוע צרות בעתיד ובעיקר בשביל שיצליח משהוא בכלל. בברכת שבוע טוב.

תמי ב

New member
קצת קשה לי להסביר, אבל אנסה

אני לא רואה איך את מצילה את שני המסכנים האלה. אני מצטער שאני לא מתרגש מזה, אבל צמחים קונים, וכדאי לא להתקשר אישית. קראי בדף הקודם משהו על פיגואה. הרעיון הוא: 1 ניקוז המלחים שנשארים בקרקע אחרי שהצמח והשמש מאדים את הH2O . 2 יצירת סביבת סמפטית עבור השרשים. 3הקרקע סביב בור השתילה כמעט לא סופגת. המים העודפים שאת משקה נשארים עומדים בתחתית הבור סמפטיה יוצרים ע"י מצע גידול חביב שמוצאים כמעט בכל משתלה. ניקוז יוצרים ע"י כך שמוודאים שיש למים שמגיעים לתחתית בור השתילה לאן לצאת. אם יש צורך לשתות את כל הגינה יש כדאיות כלכלית בהצעה הקודמת.

למעלה