פציעה בגב תחתון ובטן תחתונה

• פותח הנושא El4d
  • פורסם בתאריך

El4d

New member
פציעה בגב תחתון ובטן תחתונה

כבר חודשיים שאני סובל מכאבים בגב תחתון. אתמול הייתי אצל אחד שמטפל באנשים והוא אבחן שהגב שלי חלש טבעי בחלק התחתון לעומת החלק העליון שלי שחזק מאד. הוא אמר שבגלל שאני מסתמך יותר מדי על הכח שלי בכתפיים וביידים החלק של הגב תחתון נשאר חשוף לפגיעות ולחצים וזה למה בעצם אני סובל מבעיות גב עכשיו. הוא המליץ לי על כמה תרגילים פשוטים לחיזוק בטן תחתונה אבל אשמח לקבל פה עוד תרגילים לחיזוק הבטן התחתונה , מותניים וגב תחתון. תודה :)

רז קורן

New member
וואלה?

בדר"כ אני יודע שהבעיה היא הפוכה. אנשים שמיתאמנים הרבה על בטן, בשביל ל"הוציא" קוביות, סובלים מכאבים בגלל חוסר-איזון, וממליצים להם להיתאמן על הגב התחתון לאזן. אבל אצלך הבעיה היא דווקא הפוכה. מקווה שתרגיש טוב.

El4d

New member
שרירי הבטן תומכים

שרירי הבטן תומכים בעמוד השדרה

go man1111

New member
קבל תרגיל תותח לבטן התחתונה

אני עובד על זה בבית זה אחלה של תרגיל תראה מה תעשה שכב על המיטה רגיל וקפל מעט את הרגליים, תכופף אותם טיפה ותחזור למצב השכיבה הרגיל תעשה ככה סטים של 15 כל פעם

daskaliano

New member
ידידי - איזון זו מילת המפתח

בטן וגב הם שרירים מנוגדים. אם הבטן חלשה נוצרת בד"כ לורדוזה מותנית. גב תחתון או מה שנקרא השרירים זוקפי הגו הם השרירים החזקים ביותר בגוף ולמעשה בימינו כשרוב היום אנחנו בישיבה הם גם מאוד מוזנחים. ברגע שיש חולשה בגב תחתון אין למעשה תמיכה ראויה בעמוד שדרה והחוליות לוחצות על הדיסקים שביניהן ונוצרים כאבים לא נעימים. עליך לתרגל את שרירי הגב התחתון בקביעות אחת ל72 שעות - כי זה זמן ההתאוששות לשרירים אלו בין אימון לאימון. כשאתה עובד בטן ובמיוחד מה שנקרא בטן תחתונה עליך להקפיד על דבר מאוד חשוב והוא: בטן אסופה פנימה בזמן תרגול. זאת עושים על ידי הכנסת הבטן פנימה ודמיון שאנו רוצים להצמיד את הטבור לעמוד השדרה. כך למעשה אנו מוודאים כי הלחץ כאשר שרירי הבטן חלשים לא נופל על עמוד השדרה ושרירי הגב התחתון. ישנם תרגילי חיזוק לגב תחתון ומאוד חשוב לבצע אותם אנסה למצוא לך כמה. בכל אופן חשוב לזכור חיזוק שרירי הבטן תמיד יתבצע עם בטן אסופה וגב צמוד לרצפה ללא הקשתה במותנית.

daskaliano

New member
קבל בבקשה תרגילים

תלמד - יש כאן כל מה שנחוץ לך. הרבה בריאות ושבת שלום ידידי.

El4d

New member
תודה רבה! אבל...

יש לך אולי תרגילים שמתרכזים יותר בבטן תחתונה?

למעלה