פציעה בכתף

Sardin25

New member
פציעה בכתף

אשמח אם תייעצו/תעזרו לי בבעיה הבאה:

יש לי מזה תקופה ארוכה כאבים בכתף ימין. אני טניסאי- משחק כ-3-4 פעמים בשבוע וכל פעם בחימום למשחק (בהגשות) הכתף כואבת לי בהתחלה ואחרכך זה עובר.
הייתה תקופה שהיו לי כאבים ממש חזקים ולא יכלתי לשחק בכלל, הלכתי לאורטופד שנתן לי כדורים לדלקת(ארקוקסיה) ולפיזותרפיסט שעבד איתי על חיזוק המקום.
לאחר הפיזיותרפיה זה עזר לי מעט אך לא פתר את הבעיה. המשכתי לעבוד על חיזוק בבית עם גומי, ולצערי עדיין הכאבים ממשיכים להופיע.
בפגישה עם הפיזיוטרפיסת - הוא אמר לי שהמפרק שלי לא יציב ולכן הכאבים מגיעים. עכשיו בלי קשר לכאבים אלו, יש לי עוד בעיה שבמהלך המשחק טניס, יד ימין שלי ממש חלשה.
אני ממש מתקשה להעביר חבטות -כאילו שאבו ממני את כל הכוחות ביד.
מה עושים במקרה כזה?

תודה והמשך יום נעים,
ניר

פציעה בכתף

שלום,

לפי מה שאתה מתאר נראה שאתה סובל מאיזשהו חוסר איזון שרירי סביב הכתף, מה שאומר שהשרירים עובדים באופן שאינו מספק על מנת לייצר תנועה נכונה ומאוזנת של כתף. דבר זה יכול להוביל למצב של חוסר יציבות של הכתף ולפציעות שונות. פעילות שרירית לא טובה וכאבים באיזור הכתף יכולים להוביל גם לתפקוד לקוי של כל היד ולחולשה שלה במהלך המשחק, בו היא נדרשת ליכולות גבוהות.
בדר"כ נדרשת עבודה לחיזוק שרירי השרוול המסובב של הכתף, חיזוק השרירים סביב השכמה וכמו כן לבדוק שטווחי התנועה מסביב לכתף ולשכמה מלאים. במידה ולא, יש לשפרם. בסופו של דבר יש להתאים את החיזוקים גם לסוג הספורט בו אתה עוסק.

בברכה, גלית

למעלה