פציעה בשוק

natalii142

New member
פציעה בשוק

מישו עבר פציעה כזאת? אם כן תוך כמה זמן אפשר לרוץ?

כן, אורתופד

אני לא זוכרת מה זה היה בדיוק, אבל זה היה בלי סטרואידים, והדלקת עברה כמו קסם. מצד שני האורתופד הזה נטה לאבחן כל דבר כדלקת... תרגישי טוב!

כמו רבים מחבריו למקצוע.

אתלי זה היה כבר ריטואל ידוע. הכאבים בכתף חוזרים, אני קובעת תור לאורטופד התורן (כמהשיותר מהר). מגיעה למישהו שנראה יותר כמו וטרינר. מתלוננ על כאבים בכתף, מציינת שאני שחיינית ומקבלת ביד מרשם לעוד 10 ימים/שבוע של אנטיביוטיקה. רק שהפסקתי לשחות הפסיקו הדלקות...

omaopa

New member
אבחונים כדאי לעשות אצל אנשי מקצוע

בנושאים כמו דלקות ובכלל פציעות רקמות רכות (שרירים, רצועות, גידים) פיזיוטרפיסטים עדיפים בהרבה על אורטופדים. גם הידע שלהם יותר נרחב והם גם מטפלים במקור לבעיה (דרך הפעילות של הגוף) ולא רק בסימפטומים שלה (הדלקת והכאב). אם כן לוקחים כדורים אז כן, הם במרשם רופא. הרוב נותנים אטופן שזה נוגד דלקת לא-סטרואידי (NSAID). זה מעלים את הכאב די מהר ולפעמים גם מסייע לגוף לטפל בדלקת א-ב-ל (וזה אבל גדול) אם לא מטפלים במה שגרם לכאב (צורת מדרך, מתיחה ברצועה/גיד/שריר, דרך הפעלת הגוף) סביר להניח שהבעיה תחזור וביתר שאת. בכל מקרה של פציעה הצעדים הראשונים שיש לקחת הם RICE. שזה, Rest - מנוחה יחסית (מידת המנוחה תלוי בסוג הכאב והבעיה. החל ממנוחה מלאה ועד הורדה של הפעילות ל-30% מסך הפעילות המורגלת). Ice - קרח, קרח ועוד קרח. עדיף 3 פעמים ביום 15 דקות כל פעם. Compression - לחץ. תחבושת אלסטית וכד'. Elevation - הגבהת האיבר הפגוע. מתי יש לחזור לרוץ תלוי מאד בסוג הפגיעה, מידת הכאב ומהות הבעיה. אף אחד לא יוכל לאמר לך מתי. מינימום מנוחה שבדר"כ מומלץ הם 3 ימים אבל בתלוי בחומרת הפציעה זה יכול גם להיות 3 שבועות או 3 חודשים. רק את יכולה להחליט מתי לחזור לפעילות וגם אז מנסים בהדרגה. ממשיך לכאוב, שוב מפסיקים. בכל מקרה, אני ממליצה לכל רץ/רצה למצוא לעצמם פיזיוטרפיסט. הם מחוללים ניסים.

למעלה