פציעה בשירות מילואים

אביטל155

New member
פציעה בשירות מילואים

שלום, האם חלה התיישנות על פציעה שקרתה בשירות מילואים? (במקרה שלי מדובר ב4.5 שנים). תודה

אביטל155

New member
תודה. אני פשוט שמעתי לאחרונה

על שלוש שנים, ממישהו "שמעורב" בנושא. ייתכן שבמשרד הביטחון החוק הזה שונה? שוב תודה

צאט ניק

New member
אביטל אתה צודק. התשובה שקיבלת שגויה

בחוק הנכים יש תקופת התיישנות מיוחדת של 3 שנים מתום השרות הצבאי שבזמנו אירע המקרה (דהיינו 3 שנים משחרור מסדיר אם הפגיעה אירעה בסדיר ואם אירעה בזמן מילואים-3 שנים מתום אותו שרות מילואים בו נפגעת)-סעיף 32 לחוק הנכים תגמולים ושיקום. עם זאת, עדיין יש לך תקווה! אם מדובר במה שקרוי "חבלה רשומה" ניתן להאריך את המועד. כלומר אם לאחר הפגיעה פנית למרפאה צבאית או בי"ח ונרשם שם שהפגיעה אירעה לך במהלך שרות מותר לקצין התגמולים להאריך את המועד להגשת תביעה מעבר לשלוש שנים.

אביטל155

New member
איזו שליטה בחומר..אני חושב שהמקרה

שלי הוא מעט גבולי-זה קרה במילואים, יש מן הסתם חברים שלי שיעידו, אבל לא התפניתי לרופא צבאי אלא גררתי את עצמי עד הסוף (אני בורג חשוב ביחידה..) ובו ביום שהשתחררתי פניתי לרופא אורטופד (אזרחי, ולא בבית חולים), ועל זה כמובן כבר יש תיעוד. התעוררתי מאוחר לטפל בנושא כי אין לי כח לביורוקרטיה, אבל אם הצבא יתכחש לי-זה יהיה לכלכוך אמיתי מצידם. מה דעתך?

צאט ניק

New member
לצערי זה לא גבולי בכלל

התביעה שלך התיישנה נקודה! את מחסום שלוש השנים עברת! את האפשרות לתעד את החבלה כחבלה רשומה החמצת בכך ש"גררת את עצמך עד הסוף" ולא פנית לטיפול רפואי! עדויות החברים לא יעזרו כי הן לא עונות לקריטריונים של "רישום". יש עוד סמכויות לקצין התגמולים להאריך את התקופה של 3 שנים מסיבות נוספות אבל למיטב ידיעתי כמעט ולא נעשה בהן שמוש בפועל.

עדיין יש תקווה

הי, לפני שאתה מתייאש! זה מאוד תלוי מהו המועד שבו התגלה הנזק- היות ואם מועד גילוי הנזק שונה ממועד בו הנזק התרחש אזי מתחילים לספור את ההתיישנות ממועד גילוי הנזק. בנוסף, דע כי לרוב משרד הבטחון לא טוען טענה של התיישנות, אם מדובר בפגיעה רצינית. לכן- אני מציעה, לא להתייאש, ולגשת לייעוץ אצל עו"ד מומחה לתביעות משרד הבטחון. בברכה,

דייב10

New member
גם זה לא יעבוד.."הגילוי" היה מייד

מישהו יודע עם מי מדברים במשרד הביטחון, טלפון או משהו? אגב, הפגיעה לא רצינית לטעמי, דיסק בגב. מטריד מציק ומגביל, אבל לא הייתי קורה לזה פגיעה רצינית. ובכל זאת...

yg28

New member
כיצד אירעה הפציעה?

האם בתאונת דרכים? האם היה מעורב רכב בפציעה? אם כן - שכח מקצין התגמולים. ניתן להגיש את התביעה נגד מבטח הרכב. מתי בדיוק פנית לרופא האזרחי? למה הכוונה "בו ביום שהשתחררתי"? האם השתחררת ביום הפציעה? יומיים אח"כ? שבוע? אם ברשומה הרפואית של הרופא האזרחי צוין במפורש שהפציעה אירעה בזמן שירותך הצבאי, יתכן שזו תוכר כ"חבלה רשומה". שווה בדיקה. אם לא פנית לרופא צבאי ואין תיעוד בצבא על הפציעה - עזוב פניות למשהב"ט, אלא אם אתה אוהב להיות יו-יו. כפי שהמליצה ענבר - פנה לעו"ד המתמחה בתביעות מול משהב"ט. לפחות תקבל כיוון - אם שווה להגיש תביעה או לא. (עקרונית - תמיד שווה להגיש את התביעה. רק חשוב מאד לדעת לנסח אותה. ולכן מומלץ להיוועץ בעו"ד שמתמחה בתחום).

למעלה