פציעה מוזרה

אחד החתולים שלי נפצע בצורה מוזרה - הפרווה חסרה בשטח בצורה וגודל של במבה. האזור הפגוע אדום/ורוד, אך לא מדמם. לא ברור אם זהו עור משופשף או תלוש.
ומה שעוד יותר מוזר - זה כבר קרה כמה פעמים, ובמקומות שונים. בלחי, בחזה, בצד הפנימי של הרגל. פעם היו לו כמה תלישות כאלה, על חצי חזה. מזעזע.
אני מניח שאם היה מדובר בקרב "רגיל" בין חתולים, פגיעה משיניים וציפורניים היו מתבטאים בפצעי חדירה, או חתכים. וחוץ מזה, כבר עברתי הרבה פציעות עם הרבה חתולים, ובתלישות כאלה נתקלתי רק אצל החתול הזה.

האם יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?

גורדיאן-II

Active member
אחד החתולים שלי נפצע בצורה מוזרה - הפרווה חסרה בשטח בצורה וגודל של במבה. האזור הפגוע אדום/ורוד, אך לא מדמם. לא ברור אם זהו עור משופשף או תלוש.
ומה שעוד יותר מוזר - זה כבר קרה כמה פעמים, ובמקומות שונים. בלחי, בחזה, בצד הפנימי של הרגל. פעם היו לו כמה תלישות כאלה, על חצי חזה. מזעזע.
אני מניח שאם היה מדובר בקרב "רגיל" בין חתולים, פגיעה משיניים וציפורניים היו מתבטאים בפצעי חדירה, או חתכים. וחוץ מזה, כבר עברתי הרבה פציעות עם הרבה חתולים, ובתלישות כאלה נתקלתי רק אצל החתול הזה.

האם יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
זה כמובן יכול להיות משהו כמו פטריה, או סקביאס, או כל אחד מנגעי העור האחרים.
אבל אם זה מתרפא לבד, מה שנראה נכון לפי התיאור שלך, ואם מדובר בחתול שמעורב בקרבות, אז זאת פציעה מניב, ואסביר:
כאשר חתול חוטף נשיכה מחתול אחר הניבים של הפוגע חודרים עמוק, וגורמים לדלקת תת עורית חזקה, לפעמים עם הצטברות גדולה (מאוד!) של מוגלה, זה מפני שעל הניבים יש אוסף של חיידקים רעילים במיוחד. הפציעה עצמה לא נראית כי העור נסגר אבל הדלקת גורמת לשערות מעליה לנשור.
בחתולים שלי נתקלתי 3 פעמים בתופעה הזאת, כל פעם על חתול אחר, ולפעמים צריך לעזור לחתול לנקז את המוגלה כדי להקל על הכאבים שלו - פשוט מושכים את העור לצדדים (לא ללחוץ!) ומביאים סמרטוט רצפה לנקות את שלולית המוגלה.
אמצעי עזר נוסף - כאשר התהליך בעיצומו, כלומר כמות המוגלה התת-עורית גדולה, החתול מגלה סימני של אפתיה וחוסר-תיאבון.

מצרף תמונה של החתול הכי קרבי שלי, טייגר, שמעורב תמיד בקרבות חצר, התמונה בשלב שהפצע כבר נפתח, המוגלה נוקזה, אבל הפרווה עדיין לא צמחה מחדש (והיא צמחה).

קבצים מצורפים

• 2021_01_23.jpg
    2021_01_23.jpg
    KB 80.2 · צפיות: 9

Yukita

Active member
מנהל
רצוי להביא בחשבון שיש גם תופעות של זיהומים הדורשים טיפול וטרינרי. לעיתים עור מודלק מעיד על איזו בעיה שצריך לטפל בה באופן תרופתי. הדבר הכי נכון לעשות זה לוודא מול וטרינר מה הוא יודע על העניין ועד כמה שאפשר שהוטרינר יראה את החתול בעצמו.

אלישבע777

Well-known member
אולי החתול איך שהוא התיישב על משהו דביק, או זחל מעל/ מתחת לגדר ששיפשפה אותו כהוגן?
לפני שנים, חברה שגידלה חתול בית-חוץ, תארה לי גם כן דבר דומה וזו היתה תעלומה, עד היום. הוא היה זקן ומת כעבור כמה ימים.

תודה על התשובות. בפעמים הקודמות שזה קרה, באמת עלו השערות של פטריה, ואפילו של גירוד אובססיבי. שתיהן כמעט בלתי סבירות, הן בגלל שההופעה היתה פתאומית, ובאחת הפעמים במקום שכמעט לא ניתן לגרד (בחזה).
הפעם, יחד עם חוסר השיער היו גם פציעות רגילות (ששכחתי לציין) - שריטות וחדירות. כך שכמעט אין ספק שמדובר בתוצאה של מאבק כלשהו. אבל אנחנו לא יודעים אם כנגד בעל חיים (חתול? עכברוש?), חפץ, שיח קוצני וכד'. וכאמור - זה חזר על עצמו כמה פעמים, ורק אצל חתול אחד.
האם יתכן שמדובר בבעיה רפואית? כלומר חולשה כלשהי של העור, כך שבנסיבות של קרב חתולים "רגיל", העור נתלש לגמרי, במצב שאצל חתול "תקין" היה נגרם סתם פצע קטן?

Yukita

Active member
מנהל
תודה על התשובות. בפעמים הקודמות שזה קרה, באמת עלו השערות של פטריה, ואפילו של גירוד אובססיבי. שתיהן כמעט בלתי סבירות, הן בגלל שההופעה היתה פתאומית, ובאחת הפעמים במקום שכמעט לא ניתן לגרד (בחזה).
הפעם, יחד עם חוסר השיער היו גם פציעות רגילות (ששכחתי לציין) - שריטות וחדירות. כך שכמעט אין ספק שמדובר בתוצאה של מאבק כלשהו. אבל אנחנו לא יודעים אם כנגד בעל חיים (חתול? עכברוש?), חפץ, שיח קוצני וכד'. וכאמור - זה חזר על עצמו כמה פעמים, ורק אצל חתול אחד.
האם יתכן שמדובר בבעיה רפואית? כלומר חולשה כלשהי של העור, כך שבנסיבות של קרב חתולים "רגיל", העור נתלש לגמרי, במצב שאצל חתול "תקין" היה נגרם סתם פצע קטן?
לא שאין דברים מוזרים בחיים, אבל ההשערה של חולשה כזו נשמעת פחות סבירה. יתכן בהחלט שהחתול המסוים הזה נקלע למאבקים מול גורם מסוים אחר.

גורדיאן-II

Active member
לא, ובמיוחד אם זה חלק מאוסף פציעות אחרות, אין כאן חולשה של העור. אם תרצה אעלה לך תמונות של פציעות, גם אצל חתול "תקין" כמה מהפציעות נראות כך.
דרך אגב, האם הפציעות שלו דומות לזאת בתמונה שנתתי?
ועוד משהו - פציעות בלחי, בחזה ובצד הפנימי של הרגל הן פציעות אופייניות לקרבות חתולים, אלו המקומות בהם הם מתקיפים (וגם את האשכים, אם יש, ואם הם מצליחים להגיע לשם).

למעלה