פציעות בקפואירה

פציעות בקפואירה ../images/Emo193.gif

פציעות קיימות בכל ענף ספורט , קיימות מטעויות ומחוסר זהירות ... הפציעות קיימות גם בקפואירה ... לאור השרשור האחרון של יקירתנו אלפקה פקה (החלמה מהירה מותק) יצא לי להזכר שרוב הקפואריסטים שאני מכיר סבלו/סובלים מפציעה זו או אחרת ... שאלתי היא : האם יש דרך להמנע מפציעות אלו ואחרות (שחיקת הגוף , תנועות לא נכונות,שטויות שמנסים ברגע התלהבות)? האם קרו לכם מקרים כאלו ? איך אפשר להמנע מהם ? יום טוב מלא בבריאות יוסי

ToryMaster

New member
זה נורא תלוי מצב לדעתי

אני יכולה לתת המון דוגמאות מעולם הרכיבה על סוסים, אבל זה לא יתאים, נראה לי. זה עניין של זריזות מחשבה וריכוז, אבל לא תמיד ניתן למנוע.

דרך חשובה להימנעות מפציעה

כשמצליחים תרגיל חדש - לא להתלהב ולעשות אותו המון המון המון. הרבה פציעות שאני מכירה הגיעו מזה, בעיקר דלקות בגידים, בעיות ברכיים/ שורש כף יד. ברגע הראשון שהתרגיל מצליח, הוא אמנם מצליח אבל כל המפרקים והשרירים שמעורבים בו עדיין לא הכי חזקים. ברגע שחוזרים עליו יותר מדי נוצרות דלקות ופציעות. עדיף בהתחלה לעשות מעט חזרות כדי לא לשכוח, אבל לאט לאט ולא להתלהב. לתת לגוף להתחזק לאט. דוגמאות שאני מכירה בעניין הן בעיקר מתחום האקרובטיקה, אבל יש עוד. דוגמאות: אני הצלחתי פליק פלאק באחד מאימוני האקרובטיקה. פליק פלאק בהתחלה יוצא די עקום, אז בחודש שאחרי עבדתי יותר מדי באינטנסיביות על העניין. התוצאה - תזוזה של משהו בשורש כף יד ימין, פציעה שמנעה ממני כל דבר שקשור לידיים במשך חצי שנה, ואח"כ שנים להתאמן עם חבישות ועניינים. רק לאחרונה אני חושבת שהיא נרפאה ומסתדרת רוב הזמן ללא חבישה על היד. מישהי נוספת שאני מכירה, אותו עניין - הצליחה פליק פלאק, עשתה יותר מדי כבר בהתחלה כדי לתקן אותו, נקרעה לה רצועה. מישהו נוסף - עבד על תנועה אקרובטית (גלגלון קדימה באוויר), נהייתה לו דלקת בשריר ברגל שעובד חזק מאוד בתרגיל הזה. בקיצור... אם אתה מנסה ללמוד תרגיל, או אם רק הצלחת ורוצה לחזור עליו... תרגיע. לתת לגוף להתחזק לאורך זמן (ויש תרגילים שצריך הרבה זמן בשביל זה) וכך למנוע פציעות.

dave1985

New member
זאת ועוד

מסכים איתך ב100 אחוז!!! מעבר לכך, חשוב מאד להקפיד על חימום לפני אימון, אפילו קצר ביותר או סתם כמה תרגילי אקרובטיקה. נוטים לא לייחס לכך חשיבות יתרה, במיוחד כשצעירים ונוצר הרושם שכל פציעה היא זמנית והכאב עובר מהר. אימון ללא חימום נכון יכול לגרום לפציעות ארוכות טווח באופן ישיר, וכמובן כאשר השרירים אינם חמים, הביצוע פחות, ולפעמים תרגיל אקרובטי שכביכול שולטים בו מביא ל"התרסקות" משעשעת אך כואבת. חשוב לעשות חימום בצורה נכונה וכמובן להתאמן על תרגילים באופן נכון מהבסיס. על כן חשוב להתייעץ במדריך ולא לרוץ לדשא ולנסות פליקפלאקים, מעברי-גשר וברגים למיניהם רק בגלל שראית איזו בובת-גומי ברזילאית בסרטון - שגורם ל-3 מריפוזות מקפיצה אחת, שמובילות לעוד סלטה בורג, להיראות ברמת קושי של מיאלואה. אם בהודה קיבלת ארמדה לסנטר... אני לא מכיר שום דרך להימנע מזה... אבל לפחות עכשיו אסקיבה הפכה אצלך לאוטומטית...

PureTemptation

New member
וול...

תנועות חדשות - לחשוב תוך כדי, לחשב, למצוא מתי הגוף נכון לתנועה ולא סתם לזרוק את עצמך ולהתפרק לאלפי חתיכות. (הגזמה מישהו?) :p ג'ינגה למשל - לשים לב לתנועה, האם הגב ישר או מכופף - מה שגורם להרבה בעיות גב...:S קדרה, כל השקיבות - דברים שאם הברכיים בצורה לא נכונה יכולים לגרום להרבה בעיות בירכיים ולדלקות. הידיים- במקום הנכון, בצורה הנכונה. אני עדיין טוענת שיש לי דלקת במפרקים בידיים בטח בגלל תנועה לא נכונה עם היד. יש לי כאבים נוראיים שם כל הזמן. אני חושבת שפשוט צריך לשים לב לגוף, הגוף מראה סימנים תמיד שמשהו לא נכון. עובדה כאשר התנועה לא נכונה אנחנו נפצעים, או נתפסים. מה שמראה שיש מקום לשיפור ולשינוי. אני ממליצה תמיד לקבל חוות דעת נוספת על מה שאנחנו עושים, ללמוד ולהסתכל ותמיד להיות מעודכנים בשינויים של הדרגות הגבוהות שמפתחים כל פעם שיטות חדשות המונעות פציעות וכו'. מאחלת הצלחה, קפואירה מהנה, וכמה שפחות פציעות - bencao..:)

למעלה