פציעות

boringvered

New member
פציעות

אני כותבת חצי מתוך רצון לשמוע מאחרים וגם חצי כדי לשפוך את הלב.

הבת שלי, בת שמונה וקצת, מתעמלת אומנותית, זו שנתה החמישית - מתוכה שנה שלישית בנבחרת הישובית שלנו.

באה ברצון, מתעמלת ברצינות, אוהבת גם להתאמן בבית.

לצערי, לפני כשלושה שבועות החלה לחוש כאבים במפרק כף היד, ומאז אינה יכולה לרדת לגשר ולעלות, לעשות גלגלון על אותה יד, עמידות ידיים, היפוכים ועוד שפע פעולות הנדרשות ממנה כמתעמלת. (מדובר ביד שמאל).

הלכנו לרופא ילדים - הוא הפנה לאורטופד למקרה שלא יעבור מהר. בינתיים השבתנו אותה לגמרי מאימונים למשך מספר ימים - ראינו גם את האורטופד שאמר שאסור לעבוד עם היד כי אחרת היא לא תשתפר - לא קבלנו הסבר לאופי הבעיה.

עקב לחץ מצד המאמנת, חזרה להתאמן, עם הבטחה שלא תעבוד על היד הכואבת - אבל במציאות הילדה כן עבדה איתה... היה לה קשה לחלוטין להמנע.

בינתיים עוברים הימים - אין ממש שיפור. ביום ראשון הקרוב יש תחרות .... המאמנת רצתה שנראה מסאג'יסט של מתעמלים. אני חששתי - כי אני מרגישה ניגוד אינטרסים בין הרצון של המאמנת לבין השאיפה שלי שהבת שלי תרגיש טוב. ניסיתי להמתין עוד, לקח לי מספר ימים כדי להשיג טלפון של פיזיוטרפיסטית שתראה אותה.

סוף סוף היא ראתה אותה - אבחנה דלקת במפרק, קיבעה אותה עם חבישה ואמרה שוב שאסור להתעמל...

הילדה במחנה אימונים לקראת התחרות אבל בחרתי היום לא לשלוח. כל הזמן הזה הנחתי שיש לה מחליפה ושניתן יהיה להסתדר בתחרות הקרובה בלעדיה.

היום למדתי שהמחליפה לא מספיק טובה עפ"י המאמנת, ושאם ביתי לא תשתתף, היא תאלץ להוריד עוד ילדה מהתחרות כי אסור להתחרות במספר אי-זוגי...

ננזפתי גם על זה שלא טפלתי בבת שלי בזמן... למרות שכן עשיתי מה שחשבתי שנכון...

מחר היא תלך להתאמן - אבל ללא שימוש ביד.... דברתי עם המסאג'יסט, למרות שלא ממש ששתי והוא ינסה לעזור לה, אבל אני חושבת שזה ממש חסר טעם ושהיא צריכה פשוט לתת ליד מנוחה כדי שהכל יעבור...

אני נקרעת בין המחוייבות של הילדה לנבחרת שלה, לבין המחוייבות שלי לילדה שלי.... (עם איומים שהילדה פשוט תחזור כמחליפה ... ).

אחרי כל מה שהשקענו בתחום, מרגישה סטירת לחי מצלצלת...

מתוסכלת למדי מכל ההתנהלות הזו - מכל כך הרבה אנשי מקצוע שאף אחד לא ממש עוזר לי...

ורד

החלמה מהירה

הצטערתי לשמוע על מצבה של ביתך.
דבר ראשון, אני חייבת לתקן אותך, הבת שלך לא בהתעמלות אומנותית (היא לא מתאמנת עם סרט, כדור, חישוק, אלות וכו'). כנראה שהיא באקרובטיקה, כי היא מתאמנת בזוגות, אם הבנתי נכון.
קודם כל ולפני הכל חשוב להעמיד את בריאות הילדה לפני כל התחרויות והאימונים. אני בטוחה שהמאמנת גם כן מבינה את זה, ולא נראה לי שיש ניגוד אינטרסים כי גם היא רוצה מתעמלת בריאה ולא כזאת עם בעיה ביד.
צר לי לאכזב אותך, אבל בד"כ דלקת במפרק כף היד לא עוברת מהר. זה תהליך ריפוי די ארוך, יכול לקחת אפילו כמה חודשים.
להיעדר לגמרי מהאימונים זה לא בדיוק רעיון טוב. יהיה לה מאוד קשה לחזור אח"כ, וגם סביר להניח שבת הזוג שלה לא תחכה את כל הזמן הזה ויצמידו לה מתעמלת אחרת.
אפשר בהחלט להתאמן ללא שימוש ביד. החל מכפיפות בטן, דרך ניתורים למיניהם וכושר ברגליים וכלה בעבודה על סלטות קדימה, במידה והיא ברמה המתאימה.
ישנן גם הרמות מסוימות באקרובטיקה, שנראה כאילו יש עומס על שורש כף היד, אבל למעשה אין עומס, כי כף היד בזווית קהה, ולא ב-90 מעלות כמו בעמידת ידיים שאז העומס הוא גדול.
ה"חוק" במקרה הזה הוא מאוד פשוט: לא לעשות מה שכואב. מה שלא כואב אפשר לעשות.
במקרה הכי גרוע, אם בכל זאת לא תרצו לוותר, אז אם היא רק תעשה תחרות אחת, של תרגיל בן דקה וחצי מתוכו מספר שניות על היד הכואבת, זה לא יהיה הכי גרוע.
סה"כ יש לה יתרון מאוד גדול: היא רק בת 8, ובגילאים האלה הרקמות כל הזמן מתחדשות כך שבכל מקרה לא אמור להיגרם איזה שהוא נזק בלתי הפיך או ארוך טווח.
רפואה שלמה!

אמא לה3

New member
נועה

למיטב זיכרוני ורד כבר ציינה בעבר שהילדה מתאמנת אמנותית..אולי אלה כללים של תחרות מסויימת? אולי איזה תרגיל קבוצתי..אני באמת לא מכירה את הכללים.. בכל מקרה, אני מסכימה עם התשובה שלך והכי חשוב, צריך לדבר עם המאמנת לגבי הקושי הבריאותי ולאפשר לילדה לנוח לפני התחרות ככל שניתן.

boringvered

New member
הי נועה

כמו שאמא לה3 ציינה, ביתי אכן מתעמלת אומנותית - הם עובדים כרגע כשמיניה - בגלל גילה הצעיר, התרגיל שלהם הוא בלי מכשיר - היינו, תרגיל חופשי.

אני לא יודעת איך היא תוכל להתחרות ללא שימוש ביד הכואבת. כדי לרדת ולעלות לגשר, היא חייבת שימוש במפרק, הפעלת כוח רב, במיוחד בעליה. אם היא לא תרד לגשר בצורה מלאה, או לא תצליח לעלות, היא תכשיל את כל הקבוצה...

מאוד מדאיג כשאת אומרת שזה עלול לקחת חודשים... יש השנה 8 תחרויות, זו תהיה הרביעית במספר, ואחת מתוך שתי החשובות...

אני קרועה בין הרצון שלי לבריאות ביתי, לבין הרצון של ביתי להמשיך להיות פעילה בתחום - כמו שזה נראה כרגע, אם זה לא יעבור, היא לא תוכל לקחת חלק פעיל בתחרויות - נצטרך לחשוב איך להתמודד עם זה - כי להתאמן כל כך הרבה, אבל לא להתחרות מוריד מוטיבציה.

תודה שוב.
ורד

אמא לה3

New member
הי ורד

כמה דברים שחשבתי עליהם..
התחרות הקרובה היא בעוד יומיים..לדעתי שתלחי אותה לתחרות עם יד חבושה (מניסיון זה מקל על הכאבים)..לאחר התחרות תני לידה את תקופת ההחלמה הדרושה ובינתיים שהמאמנת תאפשר למחליפה שלה להשתפר, במידה והילדה מחלימה שתשוב לאימונים ו"לא קרה כלום", במקרה והיד עדיין תכאב המאמנת תשתף את המחליפה בתחרות הבאה...

למעלה