פצעים אדומים על העור לאחר גילוח

Spyercool

New member
פצעים אדומים על העור לאחר גילוח

שלום.

הבעיה שאני מציין כבר קיימת תקופה מאוד ארוכה. אני משמר זקן-זיפים מסוים (לא משהו ארוך, אבל גם לא מגולח לחלוטין), ובאיזור שמתחת לזקן (כל איזור הצוואר, החל מכמה סנטימטרים מאחורי הסנטר) אני מגלח בסכין. לאחר כל גילוח, המקום נראה נהדר ליום-יום וחצי לכל היותר, ואז מתחילים להופיע פצעים, בהתחלה כנקודות אדומות, ולאחר מכן באיזורים מסוימים, חלקם הופכים לפצעונים קטנים (לפעמים יש יותר פצעונים, לפעמים פחות, לפעמים זה רק נשאר כנקודות אדומות עד ההיעלמות) והם נשארים עד שהם נעלמים כעבור יומיים-שלושה.

ניסיתי הכל - סכינים חדשות מכל מיני סוגים, קצף גילוח שונה בכל פעם (כולל כאלה שהם ל"עור רגיש במיוחד"...), ביצעתי כמעט כל טריק שקראתי בחיפוש בגוגל - לגלח פעם אחת בלבד את אותו המקום בלי לחזור עליו פעמיים בשום מצב, לגלח נגד כיוון הגדילה (למרות שהגילוח לא יוצא אותו דבר), לשטוף את המקום לפני הגילוח, לשים קרם גוף על המקום כחמש דקות לפני הגילוח, כן לשים אפטרשייב, לא לשים אפטרשייב, אפטרשייב עם אלכוהול, אפטרשייב בלי אלכוהול, להתגלח לפני שאני מתקלח, להתגלח אחרי שאני מתקלח, להתגלח כשאני מתקלח, לנגב את המקום, לא לנגב את המקום, לשטוף בסבון ומים חמים לאחר הגילוח, לשטוף בסבון ומים קרים לאחר הגילוח, לעמוד מול מאורר לאחר הגילוח וכן הלאה.

כלום לא עוזר - מהו הגורם לדבר הזה? והאם ישנה דרך, תהיה אשר תהיה, להפסיק את זה?...

תודה ושנה טובה!

למעלה