פצעים בפה

• פותח הנושא tyto
  • פורסם בתאריך

tyto

New member
פצעים בפה

שלום לכולם! בעלי חולה הודג'קינס , לפני מס' ימים עבר את הטיפול הכימותרפי השלישי אתמול התחילו לו פצעים בפה ובלשון וזה מאוד מציק לו. איך אפשר להקל עליו ? האחיות אמרו לו לשטוף הפה עם מי מלח אבל הוא טוען שזה מזעזע(הבקבוק של הסליין שהביאו לו בביה"ח )מה עושים???

lital_helmer

New member
אני שמעתי על...

תוספת של הויטמין אבץ שמועילה לעיתים במקרים כאלה. לא ניסיתי זאת בעצמי אבל שווה להתעניין... ליטל

עמית2002

New member
פצעים בפה

היי אני לקחתי תרודנט, מי פה לא רעים... קצת שורפים בשטיפה (קצת הרבה) אבל אפשר לדלל את זה עם מים, וזה נותן הרגשה טובה בפה. אם קשה לו לאכול, שורף לו בארוחה, אז מומלץ לאכול מאכלים ניטרליים, לא חומציים, וקרים. לדוגמא - גלידות, מלבי... שיעבור מהר ביי עמית גל אלון

אבץ

צינק פיקולינאט עם תוספת נחושת. בכל מקום של תוספי מזון וכדומה. עוזר חד משמעי! ממליצה לקחת אחד כל יום למניעה ואם צצים פצעים לקחת שניים עד שיעבור. מה קורה שיש פגיעה בהתחדשות התאים. התאים ברירית הפה נפגעים יותר כי הנטיה שלהם להתחדש יותר מכל תא אחר בגוף. לכן נוצרים הפצעים. האבץ עוזר בהתחדשות התאים ולכן מונע את הפצעים מלהווצר מלכתחילה. כל השטיפות המומלצות אכן עוזרות, אך הן בד"כ לא נעימות ובעצם משתמשים בהן רק אחרי שהבעיה כבר קיימת. ושוב - ההמלצה שלי היא מנסיון אישי. הפצעים האלו מציקים מאד מאד, וזה כמובן בנוסף לכל שלל תופעות הלוואי. בלי שום קשר אני ממליצה להרבות בצחצוח שיניים כדי לשמור על בריאות השיניים והפה. תרגישו טוב גלי

ס ו ז נ ה

New member
הגיינת הפה

אחרי כל פעם (!) שהכנסתי דבר מאכל לפי, עשיתי שטיפות 1. לשטוף לגרגר ושוב לשטוף עם סליין 2. לשטוף עם מי פה כדוגמת תרודנט 3. (לפעמים) עברתי עם קיסם צמרגפן, עם קצת משחת שיניים על השיניים (אסור היה לי לצחצח מחשש של פגיעה בחניכיים ודימום מיותר) בהתחלה זה היה ניגו'ס, אחכ התרגלתי ונהניתי מתחושת הרעננות בפה ואם זה נשמע מזעזע, אומר מתוך התנסות ולא מתוך התנשאות, שהפצעים בפה הם הם המזעזעים באמת בריאות שלמה ס ו ז נ ה

לי מאד עזרו

שטיפות פה עם סודה לשתייה (כפית+מיים פושרים), כולל הברשת הלשון במברשת שיניים רכה כמובן( אפשר לרכך אותה יותר עם מיים חמים) וסודה לשתייה... בלי קשר המון שטיפות פה עם תרודנט- זה מאד מרגיע בהצלחה לוליטה

galiavdb

New member
פצעים בפה - מחקר אישי ../images/Emo3.gif

לצערי במהלך האשפוז ולאחר הטיפול הכימי הראשון בין כל המערכות שהתמוטטו היה הפה הדבר הקשה והכואב ביותר עד כדי אי אכילה ושתיה למספר ימים. בימים האלו ניסינו כל מיני תכשירים לדוגמא: האחיות נתנו: ניסטטין רדי מיקס - תרחיף לפה.- תכשיר רפואי - יותר כדי לטפל בפצעים. אחותי הביאה: LARIONGOVOX הומיאופטיה - מרגיע את הכאב, קצת מאלחש. אימי הביאה: S.0.S. BUCAL תכשיר טבעי לבריאות הפה והחניכים, פרסום יש במחלקות האונקולוגיות ויש למלא מרשם. התכשיר פועל כספריי - די צורב ולא נעים בתחילה, שוב, קצת מאלחש. חברים הביאו: חלב עיזים טרי!! - ניתן לשטוף ולגרגר, אני אפילו שתיתי. הרגיע את הכאבים לכמה שעות. אבל בסופו של דבר הכי הכי עזר - ולצערי אני לא זוכרת את השם המדוייק: ג'ל שמוהלים במים ומגרגרים/שוטפים איתו את הפה - לא שותים אותו. הג'ך יוצר שכבת דמויית "פלסטיק" עלגבי הלשון וחלל הפה. עוזר למשך כ-8 שעות רצופות. כך הפצעים מקבלים שכבת מגן ואין כאב - גם לא ממגע המזון והשתיה. שוב - אפשר לשאול את האחיות, אם צריך מרשם. לי זו היתה הצלה - אני אשאל מחר את השם ואשלים את האינפורמציה. בהצלחה, בתקווה משהו יעזור. כמובן גלידת וניל - עזר מאד למצב רוח. גליה

galiavdb

New member
מבטיחה מחר המשך מידע

אני במכון מחר ואכנס למחלקה לקחת את הפרסומות שפיזרו שם. ואציין כל מידע שאוכל להוציא מהן. (אולי יש אתר באינטרנט או משהו דומה). אני חייבת לציין שלא כל החולים היו מרוצים כמוני - אבל - הרי גם המחלה הזו היא אינדיבידואלית לחלוטין.. עד מחר - לילה שקט לכוחותינו. גליה

galiavdb

New member
מידע: ג'לקלייר../images/Emo91.gif

כפי שהבטחתי: ג'לקלייר - לשטוף את הכאב החוצה. חברת תרימה טל: 09-8983863 אתר: www.gelclair.com מתוך הפרסום אשר הופץ במכון אונקולוגי: "פצעים בפה הם תופעה שכיחה. הם נגרמים ממחלות שונות מתרופות ומטיפולים רדיותרפים וכימוטרפיים.פצעים בפה מופיעים גם בחולים בהם מערכת החיסון ירודה ולאחר ניתוחים. כשיש פצעים בפה המלווים בכאבים: קשה לאכול, קשה לשתות ובמקרים רבים חייבים לשנות את המשך הטיפול במחלתך. שטיפת פה עם ג'לקלייר המכיל : [ POLYVINYLPYRROLIDONE [PVPף ], HYALURONATE SODIUOM ן-GLYCYRRHETINIC ACID יוצרת שכבת ציפוי אנטי דלקתית על הפצע, אשר מגינה מפני חשיפה של עצבים. שכבת ציפוי זו נוצרת מיד לאחר השטיפה ולכן ההקלה בכאבים מהירה. שטיפת פה עם ג'לקלייר אינה גורמת לצריבה, משאירה טעם טוב ואינה מחייבת מגע ישיר עם הפצע הכואב. ג'לקלייר מתאים לכל מי שסובל מפצעים בפה ושאינו אלרגי לאחד ממרכיביו. ג'לקלייר מופיע כג'ל מרוכז בשקיות לשימוש חד פעמי וכג'ל מוכל בבקבוק משאבה: * ג'לקלייר, ג'ל מרוכז: יש להעביר את תכולת השקית לכוס ולהוסיף 30 מ"ל מים (3 כפות מים). לערבב היטב ולשהתמש מיד. לשטוף את כל חלל הפה במשך דקה לפחות לגרגר ולירוק. * ג'לקלייר,מוכן לשימוש: יש להעביר 6-7 לחיצות משאבה לכוס ולהשתמש מיד. לשטוף את כל חלל הפה במשך קה לפחות. לגרגר ולירוק. יש לחזור על פעולה זה 3-4 פעמים ביום או לפי הצורך. לאחר השימוש יש להמנע מאכילה ושתיה במשך שעה לפחות. מאושר על ידי משרד הבריאות" הערה קטנה שלי: במקרה לי לג'ל לא היה מרקם ממש חביב בחלל הפה, יש לקוות שלא תסבלו בתחושת בחילה קלה. רצוי להתגבר כמה שניתן ולירוק את הג'ל החוצה. מקווה שזה יעזור כמו שזה עזר לי. הערה קטה נוספת: למי אכפת לחכות שעה בלי אוכל עד שהג'ל משפיע.. מי בכלל יכול לאכול כשלוקחים את התכשיר הזה. אך בכל זאת רצוי לקחת בתאום, לאחר לקיחת כל התרופות הנדרשות לשמירה על הטיפול הרפואי במקביל. לילה טוב ושקט גליה

galiavdb

New member
ניתן להשיג ללא בעיות

הטלפון שרשמתי לצורך אינפורמציה, היה מוטעה, ולכן תיקנתי אותו.. לילה טוב גליה

למעלה