פצעים וגרד בעור

hash9

New member
פצעים וגרד בעור

שלום רב, לפני כשבועיים הופיעו אצלי פצעונים אדמדמים ומאוד מגרדים בעור, באזורים כמו ידיים (אמה וזרוע), ירכיים, בטן ובגב. הפצעונים לא נמצאים בכמות גדולה בכל איבר, אך הם מגרדים נורא עד שאני פוצעת אותם לדימום קל. ניגשתי לבדיקה אצל רופא שחשד שכנראה זו אלרגיה. הוא מיד הזריק לי קורטיזון ונתן לי 3 כדורים של קורטיזון, 1 כל יום ל - 3 ימים. לאחר הטיפול אכן נעלמו הפיצעונים והגרד. יומיים אחרי, שוב הכל חזר. חזרתי לרופא ששוב נתן לי כדורים ואמר שאני חייבת למצוא את הגורם לאלרגיה. ישבתי וחשבתי לי... מזה שנתיים אני מגדלת חתולים שלא יוצאים מהבית אלא לוטרינר בלבד. אבל... לפני 3 שבועות רכשתי גור חתולים נוסף שעבר חיסונים ובדיקה וטרינרית כללית על ידי ומצבו ופרוותו מצויינים. יש לציין שאף אחד מאורחיי שבאו במגע עם החתולים, לא סובל מפיצעונים או גרדת. אז נשאלת השאלה - מהיכן זה בא? מה עושים כדי להרגיע את הגירודים הנוראיים האלו? זה נמשך כבר הרבה זמן... יש למישהו עצה/פיתרון? תודה וכל טוב.

Dr Yaniv

New member
פצעים וחתולים

להאש9 שלום אולי לחתול (החדש?) יש פשפשים אולי את אלגית לעקיצות -ולכן רק את -בניגוד לשאר בני-הבילת מתגרדת יש להיבדק אצל רופא עור ולפי הצורך רופא אלרגיה בברכה ד"ר יניב

hash9

New member
לד"ר יניב

שלום. ראשית תודה על המענה. אינני אלרגית לעקיצות או לכל גורם אחר (עד כמה שידוע לי) ובריאה בדרך-כלל. לגבי החתול החדש, כמו שאמרתי הוא עבר בדיקה וטרינרית כללית וכמובן חיסונים כך שהוא בריא ונקי לחלוטין. האם יש אפשרות שיש לי אלרגיה מאוחרת לחתולים? אם כן, איך קורה שהגוף מפתח אלרגיה תקופה ארוכה לאחר מגע עם הגורם? ציינתי שאני מגדלת חתולים כשנתיים אך שלוש שנים קודם לכן הייתי בסביבת חתולים יום וליל! תודה ושנה טובה.

Dr Yaniv

New member
פריחה שנתאחרה

בניגוד למה שסוברים אלרגיה מופיעה אחרי שנים של חשיפה ובנוסף-חתול שנראה נקי-יכול להיות נשא לפטריה ולהדביק בברכה ד"ר יניב

למעלה