פצעים על טוסיק -שמן לוונדר

MOONYAF

New member
פצעים על טוסיק -שמן לוונדר

יש לי תינוקת בת 3 שבועות ויצאו לה פצעונים אדומים על הטוסיק. מטפלת אלטנרטיבית הציעה לי למרוח במקום הקרם 3 כפות שמן זית עם 3 טיפות שמן לוונדר על מנת להעביר את זה. האם זה מוכר למישהו והאם זה עובד? מתי יש לפנות לרופא במצב כזה? אני לא ממש יכולה לעשות שטיפות תחת ברז אז אני מנגבת עם צמר גפן רטוב .

תשובה

אני לא מכירה טיפול כזה, אבל לא נראה לי שזה מזיק, תנסי ותראי. אם זה מחמיר או לא משתפר רצוי שרופא יראה את זה.

MOONYAF

New member
רופא אמר לא פטריה

הייתי היום אצל רופא כי זה לא עבר הוא אמר שזה לא פטריה ויש לשטוף ולאוורר ולשים שכבה עבה של קרם - האם יש קרם הידוע בסגולותיו להעביר "סתם" פצעונים? הוא אמר לי שאני יכולה להמשיך עם השמן והלונדר למרות שהוא לא מכיר את האיכויות של זה

MOONYAF

New member
איך להמשיך?

הבוקר הכל עבר באמצעות שטיפות מים ומריחת שמן זית ולונדר - האם להמשיך בטיפול השמן או לעבור לקרם? יש לי את הדיזיטין אבל דיזיטין קרם שנמכר בארה"ב (גרסה פחות כבדה ממה שנמכר בארץ) - האם הוא עדין מכיל אבץ? מה אבץ עושה לעור? האם להמשיך בשטיפה עם מים או ניתן לחזור למגבונים? קרם- האם צריך שכבה עבה למרוח?

תשובה

תמשיכי בטיפול בשמן במשך שבוע, אם זה לא עוזר תעברי לדזיטין גם אם זה תוצרת ארה"ב. עדיף לשטוף במים ולא במגבונים עד שהאזור מחלים. וכן צריך למרוח שכבה עבה במידה ותשתמשי במשחה.

MOONYAF

New member
המשך אחרון

השמן עשה פלאים ממש הכל נעלם כלא היה - אז ממה שאני מבינה עוד שבוע מהיום לשוב לרגיל של משחה עבה וניקוי במגבונים או שתמיד עדיף מים כמה שאפשר (שאנחנו לא מחוץ לבית מן הסתם)?

למעלה