פצעי אקנה

woman6

New member
פצעי אקנה

איך ניתן לטפל בפצעי אקנה על הפנים [תרתי משמע] באמצעות רפואה משלימה? בתודה רוני

אקנה

רוני , ע"מ לטפל בפצעים בכלל ובאקנה בפרט יש לעשות אבחנה מדוייקת וזאת מכיוון שישנם מס´ סוגי חצקונים הנובעים מסיבות שונות: החצקונים של ההורמונים הם חצקונים בד"כ ללא מוגלה אדומים וגדולים ומתרכזים לרוב באזור הסנטר מעט מסביב לפה ולעיתים באזור המצח. ישנם חצקונים של תזונה לא נכונה ודרך של הגוף לנקות את עצמו , חצקונים אלו מאופיינים בפצעונים כואבים , לרב לא גדולים, המכילים בד"כ מוגלה . ומפוזרים על כל הפנים עם התמקדות באזור האף והלחיים. וכמובן שיש את השילוב של שניהם וכן ישנם פצעים שכלל לא נחשבים חצקונים. ( ואני מתיחסת אליהם בכלל כקנדידה..) הטיפול של כל אחד שונה מאוד וכאמור חשוב לאבחנם נכון ( כמובן שלאיבחון נכנסים קריטריונים נוספים של מצב הגוף באופן כללי וסימפטומים נוספים) זאת הסיבה שלצערי לא אוכל לתת לך תשובה אמינה ע"ג הפורום, רק אמליץ לך לגשת למטפל רב תחומי , הטיפול (שאני מכירה בו הצלחות) חייב לכלול תזונה ( לניקוי הגוף / איזון המע´ ההורמונלית) צמחי מרפא , תוספי מזון ( אבץ לדג. הינו תוסף מזון שבד"כ מתווסף לכל טיפול בחצקונים, האם ניסית?) שמנים ( מהם בד"כ עושים מסיכות) וכן טיפול בדיקור או רפלקסולוגיה או כל טיפול אחר שיתמוך בגוף ויזרז את הניקוי בו. בהצלחה יעל

woman6

New member
בקשר לפצעי אקנה ../images/Emo24.gif

תודה לך מאד על תשובתך ושהקדשת לי מזמנך אפילו בלי להכיר אותיץ אז שוב תודה רבה. כעת אני ממש מיואשת ומבולבלת וניסיתי כבר הכל אך ברצוני לנסות שוב הכל מהתחלה: אומר לך מה אעשה ואת תאשרי או תתקני אותי בסדר? בבקשה? 1 ייעוץ אצל רופא הנשים שלי, בקשר לבדיקת הורמונים ואפשרות להחליף את גלולות דיאנה שאני לוקחת למטרת הפצעים בלבדואינן מועילות ובריאות בכלל. 2 תזונאית מוסמכת ומקצועית עם התמחות ספציפית לבעייתי, ותוספות שונות כג אבץ, עפי המלצתה. 3 אני סופר מטפחת את עור פניי בתכשירי קליניק הידועים כהיפואלרגיים ונטולי בושם במאה אחוזים. 4 שינה בריאה, ספורט ומוסיקה. מה את אומרת על כל זה האם תאשרי לי את מכתבי? והאם תוכלי בבקשה להמליץ לי על יועצת תזונה מומחית לבעייתי? תודה רוני

רוני יקרה..

לדעתי הכי כדאי להגיע למטפל משלים שמתמחה גם בתזונה וגם בדיקור וצמחי מרפא- מאיזה איזור את - אולי אוכל לקשר בינך לבין מטפל טוב? טיפוח העור זה דבר חשוב , אבל הפצעים הינם משהו פנימי ולכן חשוב לטפל במקור - שינה , הפגת מתחים ,ספורט ומוזיקה -תמיד מומלץ ובריא.. ויש מקום לשקול הפסקת הגלולות אם מטרתם רק טיפול בפצעים - דבר שלפי הבנתי לא עוזר.. את בכיוון הנכון , וזוהי חצי דרך להחלמה.. יעל

woman6

New member
תודה

רציתי להודות לך ואם יורשה לי לבקשך להמליץ לי על יועץ מומחה ורציני ומוסמך באזור מגוריי אני גרה בסמוך לבימה בתא. תודה רבה

mishmush

New member
תוספי מזון לטיפול באקנה../images/Emo97.gif

יכולות להיות סיבות שונות להחמרת אקנה, כגון- חוסר איזון הורמונלי- ואז הטיפול יהיה בראש ובראשונה להשגת האיזון במערכת זו (לדוגמה שמן נר הלילה או צמחי מרפא שונים המאזנים הורמונלית). STRESS/מתח יכול בהחלט להחמיר את המצב, ואז מטרת הטיפול העיקרית תהיה להרגיע. תוספי מזון עיקריים שבד"כ יעילים- שמרי בירה או קומפלקס של ויטמיני B (כמובן שלא לסובלים מקנדידה, להם מומלץ ויטמיני B על בסיס של אורז), אבץ פיקולינט- מינרל מצויין היעיל לריפוי פצעים, אנטי דלקתי ועוד המון אכויות (לשיער, לצפורניים, למערכת החיסון ועוד). ויטמין A- לקחת רק בהמלצה של איש מקצוע !!! זהו ויטמין שנאגר בכבד ולכן נותנים אותו לתקופה מוגבלת, אך מאוד יעיל. חשובה מאוד ההגיינה וניקוי יסודי של הפנים, יש לך סבון פנים טוב ? ולשתות הרבה מים. אפשר להשתמש בשמן עץ התה שהוא פשוט מצויין... או שמנים אחרים נוספים על פי הרפואה הסינית ייתכן ומדובר במצב של חום ולחות- התזונה הסינית ממליצה על המעטה במזונות מחממים ומייצרי ליחה, כגון- קפאין,אלכוהול, בשרים, מטוגנים, בוטנים, בננות, מוצרי חלב וכו´. לעומת זאת לצרוך הרבה פירות,ירקות ודגנים (כגון- שיבולת שועל המרגיעה ועשירה בויטמיני B). אני מקווה שהמצב ישתפר, בהצלחה- מיכל

woman6

New member
../images/Emo24.gifתודה על תשובתך בנוגע לאקנה

הי מיכל החמודה תודה לך ןלקחתי לתשומת ליבי מה שכתבת אבל אכן צודקת יעל באומרה שיש לטפל בזה אחת ולתמיד באופן פרטני בלבד רק שאני ניסיתי הכל ואין לי מישהו לפנות אליו יותר כשאני מראש פוסלת אותו על הסף ולא סומכת על אף אחד יותר מה לעשות?

למעלה