פצע בבוהן הרגל שמתקשה להסגר

ladybug4NLP

Active member
פצע בבוהן הרגל שמתקשה להסגר

מקורו במה שמכונה "צפורן חודרנית" או דומה.
הוצע לעשות ניתוח קטן - לא בא בחשבון כרגע.

רופא מנוסה לרפואה סינית ואקופונקורה הציע להזליף אינסולין על גזה ולחבוש את הבוהן כל יום לכמה שעות וזאת למרות שהמטופל לא מקבל אינסולין בשום צורה

אני לא שואלת אם אתם מכירים או יודעים כמה יכול לעזור.
שאלה: האם אינסולין נספג דרך העור בכמות קטנה דרך פצע יכול להביא להיפו (כי הרי בניגוד למה שמקובל בציבור,
העור הוא האיבר הגדול ביותר של גוף האדם ולא רק סתם מעטפת

וגם אם יש הבדל בין אינסולין מהיר לאינסולין ארוך טווח לצורך עניין זה

תודה

תומרונתם

New member
מנהל
המממ...

אחרי התדהמה מההצעה, לעצם השאלה שלך: לדעתי כמות האינסולין שתיספג היא מזערית ולא יכולה להשפיע על ערכי הסוכר בדם.
כיוון שאין לי מושג על איזה מנגנון של האינסולין הרופא מסתמך, אין לי יכולת לענות על השאלה השניה לגבי קצר או ארוך טווח.

tulkin

New member
זה מזכיר לי את ההמלצות להזליף חלב אם על פצעים של תינוקות

מהנסיון שלנו זה אכן עובד, אבל בעוד אני מצליח להתחקות אחרי ההגיון של הזלפת חלב אם (החלב מכיל נוגדנים, למשל), אני מתקשה להבין איך רעיון האינסולין יעבוד. כיוון שההבדל בין אינסולין מהיר לאיטי הוא בעיקר לאיזה מולקולות קשור האינסולין, ושגורמות לו להשתחרר מהן לאט/מהר, וכיוון שאני מניח ש"המרכיב הפעיל" בהצעה שקיבלת הוא האינסולין עצמו ולא המולקולות הקושרות אותו, אני נוטה לנחש שאינסולין מהיר עדיף מאיטי. אבל זה רק ניחוש שמניח המון הנחות שאין לי שום אינדיקציה אם הן נכונות או אפילו סבירות.
&nbsp

אף אחד לא שמע על למרוח אינסולין על פצע ברגל , אך משהו כן

חושב שזה יעזור. לכן מתוך סקרנות הייתי מנסה לעשות זאת , מקסימום לא עזר בכלום (וזה לדעתי מה שיהיה) ואולי בכל זאת יהיה שיפור, אז אפשר להוסיף זאת אולי כתרופת סבתא כעזרה להחלמה של פצעים ברגליים סוכרתיים.

tulkin

New member
נצל"ש

כבר כמה שעות, חלק מהרגל שלי מרגיש "רדום". זה אזור די גדול, אך לא גדול מדי, קצת מתחת לברך, וגם מעליו גם מתחתיו וגם מצדדיו הכל בסדר. זה לא מפריע לי לפעילות תקינה (הליכה, ואפילו ריצה), ובעצם למעט כשאני נוגע באזור ומרגיש קצת מוזר, אין שום אינדיקציה לכך שמשהו לא כשורה. פעילות ו/או מסז' באזור לא מעלימים את העניין. כאמור דם מגיע לכף הרגל והאצבעות בלי בעיה ושם כל התחושות בסדר.
צריך לדאוג? אולי להזליף שם אינסולין :) ?

ladybug4NLP

Active member
tulkin-מה שכתבת קשור לכלי דם וכדאי להתיעץ עם רופא לכלי דם

רופאים אחרים לא מבינים בזה כלום.

התחושה המוזרה שלך כאילו החלק הוא "חסר תחושה"? חלק "מת" וכבד יחסית לסובבים אותו?

tulkin

New member
דווקא האינטואיציה שלי היתה יותר קשורה למערכת העצבים.

אבל אם זה לא ייעלם היום/מחר (ובאופן פרקטי עד אחרי יו"כ) אתייעץ עם רופא.

למעלה