פצע בפטמה - כאבים בהנקה

פצע בפטמה - כאבים בהנקה

הי לכולן,

מניקה באופן מלא תאומים בני חצי שנה, אוכלים מוצקים פעמיים ביום.
פתאום אתמול יצא לי פצע באחת הפטמות, וכמובן כואב בטירוף כשהם יונקים.
מכיוון שההנקה מבוססת מאוד, אני חושבת שאולי זה בגלל שלאחד הבנים יצאו השיניים הראשונות והוא מדי פעם נוגס!!!

מה עושים? למרוח חלב אם? משחה לפטמות?

יכי67

New member
הי איך זה נראה? ואיך זה מרגיש?

הי, האם זה כואב רק בזמן הנקה או גם אחרי? האם עשית איזה שינוי בתנוחה? יכול להיות שקשור לנגיסה. האם את גם שואבת?
אני חושבת שאם זה מחמיר ויש ממש פצע, כדי לך להיבדק. אם זה "נסבל" משחת לנולין טהור יכולה מאוד להרגיע, את יכולה לשים לפני הנקה וגם אחרי ובין ההנקות., ולא צריך לנקות את המשחה לפני ההנקה (משחת לנסינו או פיורלן)
אל תמרחי חלב אם כי זה יכול להגביר את הרטיבות באזור ואז עלולה להתלבש על זה גם פטריה...
הכאב של פטריה למשל, זה כאב מתמשך גם בין ההנקות ושורף נורא.
אם תתני עוד פרטים, זה נוכל לעזור.

תשובות

הי יעל,
זה בחלק התחתון של הפטמה, בחיבור לעטרה, יש אדמומיות ונפיחות.
הכאבים הם לא רק בהנקה, וכן, זה שורף אבל לא כל הזמן, בעיקר מגע עם בד.
לא עשיתי שינוי בתנוחה, שואבת די קבוע אבל בשבוע האחרון לא שאבתי.
דבר נוסף- אחד התאומים אוכל 2 ארוחות מוצקים מלאות ופחות יונק, השני מקרטע.... בשד הפצוע יש מלאות יותר מהרגיל, אבל זה הצד שתמיד שופע יותר.

למי ללכת להיבדק? איזה רופא/ה מאבחנים ומטפלים?
התחלתי למרוח פיורלן, מקווה שיעזור....

יכי67

New member
קצת קשה מרחוק

האם זה מגרד ומעקצץ? האם הפטמה והעטרה מבריקות ואדומות? יכול להיות פטרייה אבל לא בטוח וקשה לדעת מרחוק.
כל רופא עור יכול לאבחן פטרייה. בדקי גם את הפה של הקטנים אם יש לובן.
יכול להיות שקשור לנגיסה כי זה בקצת התחתון...
נסי בכל מקרה גם לאוורר הרבה את המקום, אם יש מלאות, שחררי על ידי עיסוי או הוצאת חלב, כדי שלא יתקע החלב... במיוחד כשאת אומרת שהם יונקים קצת פחות.

את מאזור תל אביב במקרה?

עעוד תשובות

הי יעל,
הייתי אצל רופאת עור ולדבריה זו לא פטרייה, אך המקום מגורה מאוד, אולי בגלל הנשיכה.
היא נתנה לי משחה אנטיביוטית שמכילה גם מעט קורטיזון למרוח פעמיים שלוש ביום ולשטוף לפני הנקה. המליצה גן לעשות הפסקה בהנקה אך זו לא אופציה מבחינתי.

חשבתי אולי להניק עם פטמת סיליקון. מה דעתך? מה עוד ניתן לעשות כדי להקל?

יכי67

New member
מנסה לענות

אני חושבת שכדאי שתאווררי את המקום כמה שיותר, לחשוף את הפטמה לאויר בלי חזיה, חולצה וכו'...
תמשיכי להשתמש במשחת לנולין, בלי קשר למה שהרופאה נתנה לך (את יכולה לשטוף את המשחה הרפואית ולפני הנקה לשים את הלנולין), לגבי הפסקת הנקה - את יכולה לנסות להניק מצד אחד כל פעם, ואז לשאוב (אם לא כואב לך!!) מהצד הפגוע, או להניק מהצד הזה לסירוגין, תזכרי שאת חייבת לשמור על אספקה. פטמת סליקון - יכולה אולי לשפשף לך יותר... לא בטוחה לגבי זה.זה גם יכול לפגוע באספקת החלב כי אין מגע ישיר עם הפטמה... אבל תנסי אולי קונכיות הנקה, תעשי חיפוש קונכיות הנקה מדלה לפטמות סדוקות, את שמה אותן בין ההנקות וזה מונע מגע וחיכוך עם הבד, מאוורר את הפטמות הכואבות, מנסיון שלי, רפידות הנקה חד פעמיות גרמו לי תמיד לגירוי והעצימו אותו, נסי להחליף אותם בתדירות ולמנוע רטיבות במקום אם את משתמשת בכאלה.

פצע בפטמה

הי גם אני

איך זה היום?
יעל כתבה דברים טובים מאוד, מקווה זה משתפר.
האם תרגישי נוח לצלם ולהעלות את זה פה בפורום ? או שתרצי לשלוח לי בהודעה ? במייל ? גם זו אפשרות.

גם אני חשובת כמו יעל, שפטמת סיליקון - לא בטוח תעזור, אולי אף תחמיר את המצב, אבל את יכולה לנסות ולראות אם זה מקל.
האם הפצע קיבל ראש מוגלתי, כמו חצ'קון ? או שזה נשאר פצע נשיכה ?

הי יעל והדר, וסליחה על התיאורים

הי שוב,

היום קצת טוב יותר, מורחת את המשחה האנטיביוטית מאתמול ופיורלאן מדי פעם. אבל עדיין כאבים נוראיים כשהם מתחברים שקצת עוברים במשך ההנקה.
ניסיתי לצלם אך התמונה לא יוצאת ברורה מספיק כדי שאוכל להעלות אותה.

זה נראה מעין פצע/חור קטן בחיבור בין הפטמה לעטרה. יש הפרשה לבנה מוגלתית.
אני מניחה שככל שהימים יעברו זה יהיה טוב יותר, יש לכן רעיונות איך להקל בהנקות מעבר למריחת פיורלאן?

למעלה