פצע מוגלתי על פטמה ימין

נינה2013

New member
פצע מוגלתי על פטמה ימין

לפני שבוע ילדתי וישר התחלתי להניק בלי מתן בקבוקים בכלל.
כנראה שביום הראשון או השני להנקה נפצעתי מאוד בפטמה הימנית והפצעתי החמירו ועכשיו יש לי פטמה סדוקה, מדממת ופצע מוגלתי.
כל האזור כואב ורגיש מאוד, אני מניקה רק משמאל ואת הימני שואבת עד החלמה
האם אני פועלת נכון?
יש משהו לזרז את ההחלמה?
הקטנה מסתפקת בצד אחד, אוכל 10 דקות. הפסקה ואז עוד 10 דקות.
יש לה מספיק יציאות אז אני לא מודאגת כל כך.
תודה על כל תשובה !

פצעים בהנקה

שלום לך,
פצעים בפטמה הם אכן גורם המקשה ומסבך את ההנקה.
חשוב לראות שהתינוק אכן תופס נכון ונצמד נכון לפטמה, מכיוון שזהו הגורם הראשון שגורם לפצעים וצריך לסדר אותו. לעיתים, התינוק מתחיל לינוק טוב ואז מקטין את פתיחת הפה תוך כדי הנקה, חשוב לדאוג לסדר את התפיסה ולא להמשיך להניק כשהוא לא מחובר נכון. אפשר לנסות להניק בתנוחות שונות, כך שאם כבר יש פצע אז בתנוחה שונה התינוק לא ימשיך לפצוע.
אם התפיסה טובה ולמרות זאת יש פצעים יש לפנות ליועצת הנקה שתתרשם האם יש לשון קשורה.
כשכבר יש פצע כדאי לדאוג שהאזור יהיה כמה שיותר מאוורר, ללא רפידות הנקה שחוסמות וחונקות את הפצע, יש מס' מוצרים שאת יכולה לנסות: משחות על בסיס לנולין טהור, רפידות טיפוליות.
שאיבה זמנית עד להחלמת הפצע היא אחת הדרכים להתמודד עם המצב, בעיקרון לתינוק מספיק לינוק מצד אחד אך רצוי שזה יהיה מעבר ל-20 דקות. אני שמחה שהיציאות תקינות, אני מציעה שתלכי לשקול אותה בקרוב.
הכי מומלץ זה להיפגש עם יועצת הנקה, שתתרשם מניהול ההנקה, מהתנוחה והחיבור, לשון קשורה ותיתן פתרונות מעשיים וויזואליים איך לפתור את הבעיה.
שיהיה בהצלחה!

למעלה