פצפוצי אורז בשוקולד

פצפוצי אורז בשוקולד

כשהיינו ילדים, זה היה ממתק אהוב מאד! אמא שלי היתה מכינה תערובת של קקאו, סוכר, אבקת נסקפה, מים, מרגרינה (מטעמי כסף, לא מטעמי טבעונות) וחלווה! זה היה די פצ'קריי להכין את התערובת, ואז שפכו לתוכה פצפוצי אורז וחילקו למנז'טים (היום לא מתאים לי בזבוז הנייר הזה).
היתה גם גרסה אלגנטית שבה מרחו את התערובת על משטחים של ופל (לא זוכרת איך קראו להם) והעמיסו זה על זה.

מפה לשם, נתקעתי עם שקית של פצפוצי אורז מלא וחיפשתי משהו לא מתוק להכין ולא מצאתי. אבל מצאתי מתכון ממש קל בלי הערבוב של העיסה הנ"ל!

3 כוסות אורז תפוח (אני השתמשתי באורז תפוח מלא)
120 גרם שוקולד מריר (חבילה ועוד קצת - במתכון המקורי היה רק 100 גרם)
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות מייפל סירופ (השתמשתי בתערובת של מייפל ואגבה)

ממיסים שוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים וסירופ מתוק, מערבבים היטב, מוסיפים פצפוצי אורז.
משטחים בתבנית (גודלה של התבנית שלי: 25 על 15 ס"מ). מקררים היטב וחותכים לקוביות קטנות.

זה המתכון שמצאתי - אני השמטתי את השומשום.
 
למעלה