פצפיזם או אנטי-מליטריסטיות

jennyFK

New member
פצפיזם או אנטי-מליטריסטיות

בגלל שהפורום הזה עוד צעיר אני חושבת שכדאי כבר עכשיו להבהיר במפני כולם במה מדובר כאן. פציפזם אחרי הכל זה התנגדות לאלימות מכל סוג שהוא. פצפיסט אמיתי לא ישתמש באלימות גם אם זה יעלה לו בחייו. לעומת זאת אנטי-מליטריסטיות היא כשמה- אנטי-צבא. ובד"כ זה יותר קשור בתרבות מליטריסטית ולא בצבא באופן צפציפי. אישית, אני אנטי-מליטריסטית כלפי כל צבא כובש, במיוחד צבא שהוא לא הומני ברמות כמו של ישראל, אבל אני לא פצפיסטית. אני מאמינה שאם אני במצב של אחד על אחד והדרך היחידה שלי לשרוד זה להשתמש באלימות, אז בטח שמותר להשתמש באלימות עד לנקודה שגם אין סכנה לחיי. אז איזה פורום זה?

אממ

אז בעצם אי אפשר להגדיר פציפיסט אני לא השתמשתי באלימות מאז שדעותי הן כאלו והן כאלו מאז בערך כיתה ה-ו שהתחלתי להבין משהו מהחיים שום סוג של אלימות. אך אני לא יודעת כיצד הייתי מתנהגת במצב שישנה סכנה לחיי כי לא הייתי במצב כזה.

גירץ

New member
../images/Emo67.gifאין הגדרה אחת לפציפיזם

אפילו שקל להתפס להגדרות הקצרות והכלליות במיוחד. הפציפיזם שלי למשל מתמקד בעיקר באלימות ממסדית. אני לא חושב שמחויבות לפציפיזם נמחקת בעקבות אקט אחד של אלימות, שהרי ממילא כולנו אלימים, צריך להיות נזיר בודהיסטי שגר במנזר ומתקיים מתפילות ללא קשר עם אף אדם אחר כדי לא להיות אלימים בכלל, וגם אז אפשר להגדיר אותך כאלים באופנים מסוימים. בכלל, כל השאלות הפילוסופיות האלו של האם היית מציל 1000 איש במחיר פגיעה באיש אחד וכולי הן כל כך תיאורטיות ושאובות מהתחת ולא קשורות לאיזושהי מציאות שהדיון בהן הוא נחמד אבל לא ממש קשור לפציפיזם כדרך חיים. בקיצור, מבחינתי פציפיזם כמעט בכלל לא נוגע לשאלות של מה הייתי עושה אם אונסים אותי או את אמא שלי (שאלה שנוהגים לשאול בועדת מצפון, סוטים שכמותם).

למעלה