פצפיזם = בולשיט !!

niso23

New member
פצפיזם = בולשיט !!

מי שלא רוצה לשרת בצבא בגלל הסיבה הזאת הוא סתם חרטטן ושיעבוד על אמא שלו. סתם תירוץ כדי לא להתגייס. אני בז לאנשים כאלה.

Dolo

New member
מה שנקרא פרחים לצה"ל...

oNaRa

New member
תראה...

אני נגד מלחמות, נגד שימוש בנשק ונגד אלימות בכלל אבל... אני אישית, מרגישה שאני חייבת להתגייס בלי שום קשר לזה שזה חובה. חוץ מזה שצבא, לאור המצב הנוכחי זה משהו שצריך ואין מה לעשות...בלי הצבא המצב היה יכול להיות רק יותר גרוע...

niso23

New member
מה לעשות ש...

נולדנו במדינה הזאת??? מי שלא מתאים לו שיתחפף מפה למקום אחר.

niso23

New member
נולדנו למדינה...

שאנחנו חייבים להילחם עליה. אין אוכלי חינם!! תעופו לארה"ב

יוטו

New member
צודק !!! מי שלא מתכוון לשמור על

על המדינה -שיעוף מכאן כמה שיותר מהר ! נ.ב קרני שומרון\ כפר תפוח\יצהר\נצרים\רמת הגולן ==תל אביב \הרצליה רעננה

o r e n z

New member
הכל למען המדינה

צודקים! המדינה היא מעל הכל! מעל חיהם של האנשים! מעל הרצון לא לדכא ולהרוג בני אדם כמונו! נולדנו ונמות כדי לשרת את המדינה!

אתם מפספסים את הוויכוח....../images/Emo26.gif

תעזבו גישות קיצוניות... אף-אחד לא רוצה כאן מדינה פשיסטית (ואם יש כאלה שכן - תחסכו את הזמן שלכם ותתעלמו מהם). השאיפה לשלום ולהפסק ההרג משותפת לכולנו. הויכוח כאן הוא על הדרך. יש כאן אנשים שתומכים בחיסול המיידי של צה"ל. הטענה שלי היא - שהגישה הזו תגרום להרבה יותר שפיכות-דמים, הרג וסבל. המצב היום הוא נוראי. נכון. מה שאני אומר זה שהדרך שלכם - תביא אותנו למצב עוד יותר נוראי.

[אורן]

New member
אולי לפני שאתה בא ומטיח האשמות

תחשוב קצת- האם יש לך משהו אמיתי לומר? האם אתה מסוגל לומר זאת כמו בן- אדם מן הישוב ולא כמו ערס מצוי?

niso23

New member
אז ככה,

אני פשוט מתפוצץ מבפנים בגלל אנשים שחושבים ששלום זה דבר אפשרי באיזורנו. מאז ומעולם, הערבים לא הסכימו לשום פשרה שניתנה להם. לא בתקופת המנדט הבריטי, שהוחלט בזמנו לתת לערבים את רוב המדינה והם לא הסכימו לכלום. גם לא בהחלטת כ"ט בנובמבר, שבה נתנה לערבים 50 אחוזים מהמדינה והם כמובן לא הסכימו. יש עוד הרבה דוגמאות לכך שהערבים לא הסכימו לשום פשרה. למה שהם יסכימו עכשיו לפשרה?? הפשרה היחידה מבחינתם זה שכולנו נמות או לחילופין שנעבור לגור בים. לכן, לדעתי, אין דבר כזה שלום ולעולם לא יהיה כאן שלום.

[אורן]

New member
לפי דעתי, אתה לא יודע מה זה פציפיזם

פציפיזם לא שווה שמאלנות. אם אתה רוצה ויכוח פוליטי, יש פורומים רבים לכך. פציפיסטים הם אמנם רובם שמאלנים אבל זו ראיית עולם מסויימת הרבה יותר רחבה מ"האם אפשר לעשות שלום במזרח התיכון". הויכוח הזה- מקומו לא כאן. ובקשר למה שאמרת- אין ספק שהאשמים העיקריים בסכסוך בין הערבים ליהודים על ארץ ישראל הם הערבים (גם לנו יש בכך חלק). זה עדיין לא אומר שאנחנו צריכים להפסיק לנסות להגיע לשלום ולהמשיך להיהרג. כולנו עצובים על כל חייל שמת, אבל חלק קטן מהישראלים, והם השמאלנים, והם חכמים יותר, אומר שכדי למנוע מקרים בהמשך חייבים לעשות שלום. אבל החלק היותר גדול, הם הימנים, והם פחות חכמים (ולא אכפת לי שזה לא פוליטיקלי קורקט), והם נותנים לרגשות לדבר ולא לשכל, והרגשות רוצים נקמה, רוצים מלחמה. אחר כך הם ישימו פתק של מפלגה ימנית בקלפי ויהיו מרוצים מזה שישראל "מראה לערבים מה זה". ועוד חיילים ואזרחים מתים, בגללם.

niso23

New member
כוונתי היא ש...

שכולם חייבים להילחם למען המדינה ושיפסיקו להיות מוסריים. נסחפתי קצת בדברי כי לפעמים אני אוהב לדבר על זה. הכנסתי את עניין השלום מכיוון שלעתי אין דבר כזה ואנחנו נילחם עד יומנו האחרון בערבים. ולכן, שוב אני אומר, כולם חייבים להילחם למען ההגנה על המדינה.

[אורן]

New member
ולי יש גם כוונה משלי

"שכולם חייבים להילחם למען המדינה ושיפסיקו להיות מוסריים." המשפט הכי נורא ששמעתי בחיי. מעולם לא שמעתי אדם, אפילו ימני, משמיץ את המוסר. שמעתי אנשים שהמוסר שלהם שונה משלי, אבל לבטל את המוסר? אתה באמת רוצה להגיע לאותה רמה של הנאצים (שאפילו הם לא ביטלו את המוסר אלא רק עיוותו אותו לחלוטין)? " הכנסתי את עניין השלום מכיוון שלעתי אין דבר כזה ואנחנו נילחם עד יומנו האחרון בערבים." אם לדעתך נלחם עד יומנו האחרון בערבים- צא ותלחם. אני אפילו אעודד מאחור... אל תקח אותי למלחמה המיותרת שלך. לא מתחשק לי למות בשביל רעיון מטורף ומשיחי. ואגב- אני עומד לשרת בצה"ל בגלל הסיבה שעדיין צה"ל לא פועל מתוך אמונה ש"נלחם עד יומנו האחרון בערבים"- ברגע שזה יקרה, ואתה יכול לתפוס אותי במילה, אני אשתמש בכל תחבולה אפשרית כדי לצאת מצה"ל. "ולכן, שוב אני אומר, כולם חייבים להילחם למען ההגנה על המדינה." אבל ההגנה על ההתנחלויות היא לא הגנה על המדינה, אלא הגנה על כמה משפחות שמוצצות את משאבי המדינה והן הגורם המרכזי למצב הכלכלי הקשה והגנה על כמה משפחות ש"תקועות" בדיוק בינינו לבין השלום.

niso23

New member
עוד מעט תאמר לי...

שהטייסים נהגו בסדר בכך שחתמו! אתה צריך להתבייש לך!! לא לשרת בצבא??? מי אתה בכלל! אני 5 שנים שירתתי בצבא וקרעתי ת'תחת! אז מי אתה בכלל שתנסה להתחמק?? עם אנשים כמוך לא נגיע לשום מקום

למעלה