פצצה בראש

רינתבי

New member
פצצה בראש

המון זמן שלא הייתי פעילה כאן כי פשוט הייתי צריכה להקל הרבה דברים חדשים הקשורים לזאב הרע.כבר הרבה זמן שאני לא רואה טוב בעין שמאל,בא והולך וכן יש לי קשיים בתחום הקוגניטיבי,בזכרון ובריכוז.אחרי שלחצתי על הרופאה שלי והראומטולוג הפנו אותי לmri אשר רק אושש את שחששי ממנו כל כך-יש לי אוטם במח.אני עדיין לא יודעת את מידת הנזק,אני צריכה להתקשר לראומטולוג שבוע הבא-עבר התייעצות עם רופא מומחה,ולעבור סדרת בדיקות אצל נוירולוג אבל אני מ פ ח ד ת!!!!!! כנראה אצטרך לקחת קומדין לדילול הדם מה שאומר התנחלות בקופת חולים כדי לעבור בדיקות דם-כל שבוע אלוהים.כל החיים שלי ישתנו-המרפאה שלי נמצאת בצפון ואני מתגוררת במרכז.והחולשה כמובן תגבר,גם ככה יש ימים שאני לא מסוגלת לעשות שום דבר מלבד לבהות בקירות,לפעמים אפילו אין לי כח לנשום-קרה את זה למישהו,הכוונה מחולשה. והנשירה עוד מעט אהיה קירחת-אני עם רעמת השיער הג'ינג'י המדהימה. אה ושכחתי שבוע שעבר הוסיף הראומטולוג שאצטרך תרופה חדשה להסדיר את מערכת העצבים האוטומטית-גם ככה קשה לי עם התרופות.יש ימים שבא לי להרוג מישהו במכות,נהפכתי לנוירוטית כל כך,שאני לא מסוגלת לשבת במקום אחד הרבה זמן,אני אחוזה תזזית. אם אלו היו הצרות היחידות,אך אני עדיין מובטלת-כבר תשעה חודשים,והכסף עומד להגמר.אני לא יודעת מה לעשות,אילו לפחות היה לי מקצוע או הבריאות הייתי הולכת אפילו למלצר או לעבור בעבודה שחורה-כבר עבדתי במפעל,אבל אפיסת הכוחות לא מאפשרת.אני רק יכולה לאחל לכל בית הזאבים שהשנה הבאה תהיה יותר קלה,יותר בריאות והצלחה,ושתמשיכו להיות שם,כי כולנו משפחה אחת רינת

ritarita

New member
אני מאוד מקווה שלא יהיה נזק...

אבל אם כבר..אני חושבת שלך יש עם מה לגשת לביטוח לאומי לעזרה.. אולי להגדרת נכות הוא קצבה זמנית.. את יכולה להגדיר את הבעיות בזכרון ובריכוז..לתת דוגמאות?

רינתבי

New member
היי

לפעמים קשה לי לחבר משפט או שאני שוכחת מילים.נהייתי היפראקטיבית וחסרת סבלנות,לפני שבוע חזרתי לבית מהצפון ולקחתי תיק קטן במקום הרגיל,הגעתי לבית ופתאום נזכרתי ששכחתי את המפתח.לעיתים אני צריכה לקרוא משפט מספר רב של פעמים כדי להבין את המסר,כאשר כל מילה לחוד מובנת.כבר פתחתי תיק בביטוח אך אני מקבלת גרושים למרות שנקבעו אחוזי נכות גבוהים,רינת

ritarita

New member
היי

לפעמים אני מרגישה שיש לי בעיות ריכוז..כמו קריאת המשפטים שתיארת.. ואני לא בטוחה לגבי הזכרון.. לכן שאלתי.. אני מקווה שיצליחו לאתר ולטפל בבעיה..לפני שיגרם נזק .. עוד שאלה אם את מוכנה.. על מה נקבעו אחוזי הנכות..האם בגלל סימפטומים מסויימים..כמו האטם במח..או שעצם מחלת הלופוס..? כמה אחוזי נכות? אני שואלת לידע אישי..לפני שאני חושבת לפנות בעצמי..אם בכלל יש סיכוי.. את יכולה לענות לי במסרים או במייל אם יותר נוח לך..

רינתבי

New member
בקשר לשאלה

האוטם תופעה חדשה.נקבעו לי 40% נכות רפואי בשל המחלה ועוד 20% אובדן כושר עבודה.היות ואני רווקה ללא ילדים אז הקצבה זעומה,אפשר לחשוב שזה שאני לבד אז אני לא צריכה לבשל ולנקות,לכבס ולערוך קניות?אין לי עזרה ממישהו אחר.אולי את תקבלי יותר,מי יודע.בהצלחה רינת

ritarita

New member
טוב..אני 'רק גרה' עם בן הזוג...

לא נשואים..וכאן זה הגבול..אני לא אערוך חתונה רק בשביל קצבה.. עוד כמה דברים בבקשה.. 1. באיזו קופת חולים את? 2. מה היית צריכה להוכיח על מנת לקבל את אחוזי הנכות? האם עצם המחלה שווה 40 אחוז..בלי סימפטומים..מספיק שיש עבר..? או שאת היית עם תרופות בזמן שקבעו לך את האחוזים? ו20 אחוז על אובדן כושר עבודה..לפי מה זה נקבע?

ל3

New member
רינת יקרה שלנו

נורא קשה לי לקרוא את הדברים שאת כותבת ואני באמת מקווה שהשנה הקרובה תביא עימה בשורות טובות יותר עבורך ושהרמיסיה תגיע במהירות. לגבי האוטם, אני מניחה שיש טיפול לזה ואפילו אם לא כיף להוסיף עוד תרופה לרשימה תזכרי שלפחות זה בר טיפול וישנם מחלות שפשוט אי אפשר לעשות איתם כלום ( אני לא יודעת עד כמה זה מנחם אך גם חצי נחמה היא נחמה כלשהי). לגבי עבודה, שווה באמת לגשת שוב לביטוח לאומי ואולי להגדיל את הקיצבה. אפילו שהסיכויים אולי קלושים אין לך מה להפסיד. רינתוש', אל תתייאשי. אני שולחת לך אלפי חיבוקים ( הייתי מוסיפה אלף אייקונים אך אין מקום). אנחנו פה תמיד ואת לא תעברי את התקופה הזו לבד
|חיב|
|חיבוקוק|
||
|חיבוקחיבוק|
|
|חיבוק
, שירי

ritosh

New member
רינתי,../images/Emo24.gif

אני כולי תקווה שהשנה החדשה תהיה טובה יותר. מאוד הצטערתי לקרוא את מה שאת עוברת. אבל, כמו שהכרתי אותך, את תתגברי ותמשיכי עם חיוך על הפנים! וכמו שריטה הציעה, אולי יקל עליך,לפחות כספית, לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי. הם גם עוזרים למצוא עבודה מתאימה. שווה לנסות.אני יודעת שזה מרתיע לפנות למלל'. הבירוקרטיה שם נוראית, והשם הזה "קצבת נכות"..פיכס.. אבל את חייבת לנסות. אם את זוכרת, אסף כתב שהוא פנה אליהם והוא קיבל אחוזי נכות. אני לא זוכרת בקשר לקצבה, אבל הוא כן סיפר על אפשרויות תעסוקה ולימודים שהציעו לו. אז בבקשה, את יכולה להוריד טפסים מהאתר של המלל' ולהתחיל. המון חיבוקים, ריטה

ritarita

New member
יש לך פיצול אישיות...?../images/Emo3.gif

את מסכימה עם ריטה..הא.. מה זה מלל? קיצור כלשהו של ביטוח לאומי או משהו אחר..?

ritosh

New member
ריטה פיתה../images/Emo6.gif

יו... כמה שהייתי בוכה להורי על השם שבחרו לי. ועד שהפך להיות אופנתי.... המוסד לביטוח לאומי= מלל'

ritarita

New member
כן...אני רציתי להחליף למיכל...

בסוף הגיעה ריטה הפרסית.. ואז החברים מהכיתה של אחי הקטן..(אז בכיתה ד') התחילו לרקוד מולי ריקודים פרובוקטיביים וחשפו את הכתף.. תמיד השם הזה היה מוזר...לא משנה איפה אגיע.. השם הוא חלק מהרושם הראשוני שמקבלים..לא רק המראה... אגב..השם המלא..הוא מרגריטה

ritosh

New member
את רואה רינת, לא רק לך בעיות ריכוז

והבנת הנקרא. גם לי. איך לא הבנתי מהמסר שלך שכבר פנית למלל'....

רינתבי

New member
תודה,המון תודה

אז יש לי תיק נכות ובררתי לגבי הכשרה מקצועית אך לרוב הקורסים אני לא זכאית כיוון שהצלחתי לסיים תואר ראשון,שיפה רק על הנייר.אני מתכוונת ללמוד תואר שני מנהל משאבי אנוש-שיהיה לי מקצוע,אך בינתיים טרם נגשתי לבחינת טרום קבלה בשל הקשיים הקוגניטיביים-בחינה באנגלית בסגנון הפסיכומטרי אך הרבה יותר קשה.בכל אופן עוד לא הרמתי ידיים,חיבוק רינת

gaia20

New member
רינת יקירה

צר לי לשמוע מה שעובר עליך אני מחזקת אותך בחיבוקים חזקים ומקווה שהתקופה הזאת תעבור מהר באמת שאני מאחלת לך לשנה החדשה רק בריאות ורק טוב שלא תצטרכי להתמודד עם תרופות ולא עם עייפות ולא עם ביות בזיכרון שיהיה רק טוב!
אני אחרי טיפול שהיה לי לפני יומיים, עדין מרגישה את החומר המגעיל זורם לי בדם... בחילות נוראיות, כאב ראש.... הקאתי פעמיים היום... שתהיה גם לי שנה נפלאה ורק בריאות!

רינתבי

New member
אומנם באיחור

אני בהחלט מקווה שתהיה לך שנה קלה עם המון בריאות ואושר.הצטערתי לשמוע על כך שאינך מרגישה טוב מקווה שתסיימי את הסדרה במהירות.תודה על העידוד עוזר לדעת שיש כתובת בה אתה יכול למצוא אוזן קשבת וגם לצחוק ולראות את החצי כוס מלאה,רינת

פצצה בראש

מניסיון אישי מר - הנזק כבר ניגרם ! אני יורה באוויר - האם נירדמים לך כל מיני איזורים בגוף ? האם יש לך תחושות משונות ושונות בכל מיני איזורים בגוף ? שוב, מניסיון אישי - במקרה כזה הקומדין עוזר ! לגבי העיניים - טוסי לרופא עיניים ! גם כאן הצלחתי לחוות את מה שאת מתארת ! ישנה תופעה אשר ניגרמת כתוצאה משימוש בסטרואידים אבל ישנה גם מחלה שאין לה סימנים מקדימים ובאה לידי ביטוי בלחץ תוך עיני - רופא עיניים יעזור לך. מה שתעזרי לעצמך יותר מוקדם כך - כך יהיה לגוף שלך יותר קל "לחזור למצבו הקודם" ! מתושלח הצעיר

למעלה