פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

ברור שסה יגרום לעליית מחירים נוספת!


 

myhomecity972

New member
אין שום בשורה חדשה,זה לא ישפיע על שוק הנדל"ן

המדינה פשוט לא מבינה דבר בסיסי...
אין היצע!! יש ביקוש!! זה הכל
טפלו בנושא הזה ולא יותר...

אתם סתם מרחיקים את הזוגות הצעירים מהבתים, כבר היום זה בלתי אפשרי לזוג צעיר מבלי עזרה מההורים להגיע לקורת גג
 

offir11

New member
מהומה על לא מאומה

מישהו מכיר בנק שאיפשר הלוואה כשההחזר החודשי היה 50% מהשכר נטו (או מסך תקבולי הלווה)?
אני לא רואה ידיים באוויר... אולי בכל זאת...
לא היה ולא יהיה.

אין חדש תחת השמש. אני בכלל חושב שבנק ישראל צריך להגביל ל 40% מהשכר, לא 50%.

לגבי אורך המשכנתא, אין כמעט בדל בהחזר החודשי בין משכנתא ל-30 שנה לבין זו של-36 שנה נניח.

לגבי הריבית המשתנה, בנק ישראל סוף סוף נוהג בהגיון.
עוד שקיצצו את הפרים לשליש אבל לא נגעו כלל במשתנות צעקתי כאן (במסגרת ההקלדה שלי) שאין כל הגיון בלאפשר עד 100% ריבית משתנה ללווה (אלא אם הוא סופר סופר כשיר פיננסית). מקווה שהרגולציה תתקן עצמה
 
לפי ב"י 7% מהמשכנתות הן מעל 50% מההכנסה

של הלווה.
מעל 40% מההכנסה , הבנק יצטרך להעמיד 100% הלימות הון , מה שייקר את המשכנתא.

% זניח של משכנתות מעל 30 שנה.
 

leonard35

New member
דווקא יש לא מעט

ומדובר בדרך כלל באנשים שמרוויחים כסף "מהצד". לדוגמא, מגיע לבנק אדם עם "תלוש" של 6K בחודש פלוס 10K מהצד, אבל מבקש משכנתא עם החזר של 5K בחודש. עד היום הבנקים יכלו לתת לו כרצונם ללא מגבלה, ובתנאי ששני הצדדים מכירים את המצב האמיתי. היום זה כבר לא יעבוד.

המגבלה על ה-30 שנים היא באמת זניחה, למרות שכבר ראיתי מקרים של 35 שנים.
 

leonard35

New member
זו לא המטרה

המטרה היא למנוע מאנשים שמרוויחים שכר נמוך לקחת משכנתאות שלעולם לא יוכלו לעמוד בהן, וכך למנוע פגיעה בבנקים.
העניין עם הכסף השחור יפגע בכמה אוכלוסיות מאוד ספציפיות, אבל אני לא חושב שזו מטרתו של בנק ישראל.
 
בנוסף.משקיעים היו מציגים הכנסה כולל השכד

העתידי שאותו הם אמורים לקבל על הדירה אותה הם קונים באותו זמן.
כך שמסך ההכנסות התאורטיות העתידיות הם ב 35% מהכנסה , מה שטוב לבנק ,
אך מסך ההכנסות העכשוויות הם ב 50% החזר.
 

SupermanZW

Well-known member
זה מעט מדי וההשפעה לא תהיה מורגשת כלל

צריך היה להגביל ל30% מהשכר במקום 50% ול20 שנה כמו שהיה בהתחלה לפני שהמציאו את המסלולים ל25, 30, 35, 36 ואפילו 40. את הריבית המשתנה צריך היה להגביל ללא יותר משליש מהמשכנתא.

ההגבלות החדשות הן לא יותר ממראית עין ובינתיים יכולה הבועה להמשיך להתנפח.
 

פרל דוד

New member
ליבגני...זרקת "פצצה" לגוגל...וברחת [כרגיל]

אינך מתכוון לעמוד על דעתך ולהתווכח על נתוני אמת.
אז כדאי לך לדעת שבגוגל נסרק הכל , גם תגובותינו לציטוטים החד צדדיים שלך...
אין לי ספק שאתה שומר על מקום כבוד במקום ה- 7,999,000 כמשפיע על דעת הקהל באינטרנט, מתוך כ-8 מיליון תושבי מדינת ישראל בשנת 2013.

אינך מסוגל להתבגר ולהודות שתאוריית ה"כאוס" שלך קרסה ?
 

buatnadlan

New member
אתה מנסה להעליב ולפגוע ולכן אין לי עניין בך

אך בכל זאת,אם הקשבת לראיון שלי אצל גבי גזית היית שומע ממה התחלתי את הראיון, בדיוק מההיסתייגות אותה אתה כל כך דורש. אכן התחזיות של עדיין ואני מדגיש עדיין לא התממשו,לכן אני שמח שכאשר אמרתי את מה שאמרתי לביזפורטל ולמעריב לא קבעתישום דבר חג משמעית אלא אמרתי שמחירי הדירות יכולים לרדת.
המצב השתנה ואיתו התחזית. ב 2010 צפיתי שקובעים המדיניות ישתלטו על המצב שהכי גרוע שיכול להתרחש זה ירידת מחירים.כפי שידוע לך המחירים עלו מאז בעוד 20% והתחזית כרגע קריסה טוטאלית של כלכת ישראל שתגיע כתוצאה מחדלות פירעון המונית וקריסת הבנקים.לפי כך אני גם פעלתי והעפתי את הנכסים שלי מחוץ לגבולות המדינה.אני רוצה להזכיר לך שמי שציפה לקריסת הכלכלי האמריקאית גם 5 שנים לפני פקיעת הבועה הוכתר כגאון וכנביא פיננסי.וכאן מגיעה הנקודה שאתה לא מבין לגבי כי המוח המו7 שלך לא מאפשר לך להבין זאת.אני לא מחפש תהילה, אני לא מחפש כסף מהאתר הזה. אני בא לחשוף את סיפורה של בועת הנדלן בישראל כמו כל בלוג שהוקם בכל מדינה בה הבועה התפוצצה. הבלוג האמריקאי הדומה כמו כן נפתח3 שנים לפני הפיצוץ וגם גרינספאן פרש שנה לפני הפיצוץ כמו פישר.
הכאס שלכם מובן, אתם יודעים טוב מאוד שאני אצפה מהצד בזמן שכל ההשקעות וכל החלומות הרתובים שלכם יתנפצו כמו גלים על המזח.אתה גם יודע שאני אהיה שם כזה יראה כי למדת שאני מתמיד.
אש הגהנום הפיננסי יכה בך דוד ואני אהיה שם לתעד את זה. יש לי הרבה אימפטיה לזוגות צעירים מסכנים שנפלו במלכודת הבועה והרבה רצון לעזור להם, מצד שני יש לי סלידה עמוקה מאנשים כמוך וצפיה גדולה לראות אותכם שם, בתוך ליבה של הבועה כשהיא תתפוצץ. ולא נותר זמן רב.במונחים של נדלן 3 שנים כשלושה חודשים בשוק ההון.
אני אהיה שם דוד לצפות במפלה שלך
סמוך עלי
 

buatnadlan

New member
לענייני ההשפעה כדאי לבדוק לפני שמשחחרים נפיחו

בזמן שפורסמו הכתבות עליהן דיברת כמות המבקרים באתר הייתה מחצית ממה שהולך עכישו. עד כה צפו באתר כ 600 אלף גולשים יחודיים שיצרו 4 מליון צפיות דף.באתר במקרים כ 10 אלף איש מדי יום.
כל העיתונות שורצת באתר ואת זה אני יודע מנסיון. לאחר פרסום של מחאת הארנונה בשכות אגמים פנו אלי גם מלילה כלכלי וגם מידיעות השרון וביקשו להישתמש בתמונות.
לפני שבוע נכנס אלי בחור לראיון עבודה ושאל אותי האם אני יבגני מבועת נדלן
אותו מקרה קרה לי עם רופא המשפחה שלי לפני כחודש. לא מזמן יצא לי לדבר עם אחד מיזמי הנדלן הידועים.
מה שהוא אמר לי היה מעודד מאוד - " אתה לא מבין כמה נזק אתה עושה" אלו היו המילים שלו.
אני לא יודע איפה אני ברייטינג המשפיעים, אני רק רואה מטרה מולי וזאתלדעתי גם הגדולה שלי.אני עושה את מה שאני עושה באמונה שלמה בצדקת דרכי מבלי להיסתכל לצדדים ולספור איך כמה ולמה. ונתוני כניסות לא מאכזבים אותי.
אני לא מחפש תהילה וכלן הנסיון שלך להעליב אותי העלה חיוך על שפתי.אני מזמן מבין עד כמה אתם אנשים קטנים ואני נהנה להיכנס לכאן. נחש למה?
זה כמו לחרבן לשכן שאתה לא סובל על השטיח לדפוק בדלת ולבקש נייר טואלט. אני יודע שנוכחות שלי כאן בפורום של 10 אנשים מטריפה אותכם על דעתכם ומזה אני שואב את הטנרגיות. מן ערפד שכזה: )
 

פרל דוד

New member
יבגני...למה אתה מתבטא במילים גסות ?

אתה יכול להשאר רגוע...לא השפעת על מאומה...עובדה הכל ממשיך כרגיל ואלה שכן קראו את אמירות הכאוס שלך ונרתעו, כבר מזמן הבינו שהתאוריה מעוותת ולא התממשה.

לגבי גסויות שלך כאן בפורום - [כי אצליך בבלוג לא תשמיע הערות גסות שכאלה]


אמר פעם איש אלמוני וחכם " שאדם מקלל כשנגמרות לו המילים" האם הגעת למצב בו אין לך יכולת ריטורית לחשוב ולענות בצורה מושכלת ו/או להתעלם מכאלה שעוסקים בחימום מיותר של הכותבים זה בזה [טרולים בטח מוכרים לך]

לקלל זו חולשה, ובוודאי בכתיבה באינטרנט עם זכרון טוטאלי של כל שטות שכתבת, האם תרצה שכך יזכרו אותך ?
 

RozwareZ

New member
לא מכיר את הבלוג שלך או את הכיתוב שלך

אבל גם מגעיל קצת היחס שאתה מקבל פה מצד אחד.
ומצד שני תמיד תילך אם האמת שלך, אם אתה רוצה חיזוק תחפש סרטונים של פיטר שיפ.
 
למעלה