פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

רק אם תעבור על חוקי הפורום

כל עוד אתה עומד בכללים, אז הגם שאני סבורה שהאג'נדה שאתה מקדם הינה חרדתית ותלושה, לא אמחוק את הודעותך.
צר לי על כל אותם אנשים שהחרדה שלך ונבואת הכאוס מתיישבת היטב במקומות החרדתייים שלהם, והם עלולים ל"שבת על הגדר" גם בשעה שהם יכולים להחזיק נכס נדל"ן ולהניב תשואה יפה לרווחתם.
ואתה יודע מה? אם נדמה לך שאתה תגרום לירידת מחירים (שגעון גדלות?) אז אין לי בעיה עם זה, זה יהיה זמן מצויין לרכוש עוד נכסים עד עלית המחירים הבאה.

buatnadlan

New member
אני לא יודע האם המהלך הזה ישפיע או לא

אבל מן הראוי זה יהיה דיון מרכזי היום בפורום ואני שמח שאני מביא את זה לסדר היום

נכון

כל מה שאנחנו יודעים כרגע, זה ששלוש שנים המאמץ המרוכז שלך לא נושא פרי.
וגם עצירת מחירים או ירידה של עד 20% אם יהיו, הם בעיניי לא פיצוץ הבועה והכאוס שאתה מנבא פה אלא בסה"כ תנועות של שוק ער.

buatnadlan

New member
ממך ע״ד לסרי אני מצפה ליותר בגרות

מי את שתעמדי לי עם סטופר? מי את שתגדירי מהי הצלחה ומהו כישלון בעבורי?
לפני שבועיים נתתי הרצאה מול אולם של 200 אנשי הייטק.וכן כולם היו בהלם.אני נושא את הבשורה בנחישות ובאמונה שלמה.אני התראיינתי בעיתונות כלכלית ותוכניות אקטואליה.100 אלף איש נכנסים בחודש לשמוע מה יש לי להגיד על הנושא.וזה את מגדירה כישלון? את תראי מה יקרה כאשר הבועה תתפוצץ. צרות
ממש לא בוגר מצידך לכתוב תגובה של רון
מאוכזב ממך קשות

מצטערת, לא עושה עליי רושם.

ד"א האם עיוות השם שלי באופן שיטתי אמור להשיג משהו? או שאתה באמת לא מסוגל להעתיק את השם ללא שגיאה?

buatnadlan

New member
אני סובל מדיסלקציה, אם תרצי אשלח לך אישור רשמ

רשמי למייל.לא שמת לב כמה שגיעות הקלדה אני עושה? הטלפון שלי כבר זוכר אותך בתור לסרי ומתקן לבד.
מה אני אעשה?

ron249

New member
כשאדם אומר משהו וקורה בדיוק להיפך במשך 3 שנים

זה כישלון. זו עובדה. אין פה הקנטה, העלבה, או משהו אחר, אלא פשוט ציון עובדה. ובכל מקרה כאשר אין מה לאמר לגופו של עניין עוברים לגופו של אדם. חבל שאתה, כמו ג'ון ואחרים, בוחרים לתקוף אנשים שחושבים שונה ממכם. ואני מוכרח לציין שהשיטה של עיוות מילים בכוונה (גם ג'ון עושה את זה), באמת מגוחכת. לא צריך להתנהג ככה.

ron249

New member
מקובל. למרות שבמקרה של ג'ון זה די ברור שזה

בכוונה.

Johnn

New member
ההיפך, ברור שבמקרה שלך אתה עושה בכוונה

מגיב לכל מה ומי שכותב כל משהו שמופיע בו השרש י.ר.ד.
ברור שאתה אח"כ רץ לבכות ולהאשים את כל העולם, טוען שאתה נזהר מאוד מהשמצות וגנאי, ובאותה נשימה מכנה אחרים בכינויי גנאי ומשמיץ.

הנה דוגמא רק מהשרשור הזה:
"קיצר אם אתה רוצה לדעת במה להשקיע, תעשה הפוך ממה שממליץ אתר הבועה, זה מתכון בטוח להתעשרות."

את הסיבות והאינטרסים שלך ברור לכולם שאתה מנסה להסתיר טוב טוב, והטענות שאתה מעלה בעקבות כך לוקות בהקשרים הלוגיים שלהן.
אתה לא מצליח להבדיל בין עובדה לבין דעה (בייחוד כשמדובר בדעתך שלך) או שיש לך בעיה בהבנה של זמנים (עבר, הווה ועתיד).

הספקת להשמיץ מנהלים בפורום הזה, אנשי מקצוע (שהיו "אדומים") בפורום, וסתם קוראים זמניים.

למה את קופץ כל פעם שמישהו כותב על ירידה (בין אם ירידה במחירים ובין אם ירידה בביקושים)?
על ראש ה*** בוער הכובע.

SignedIncognito

New member
על מי אתה חושב שאתה עושה רושם

נתת הרצאה בפני 200 אנשי הייטק...WOW אם הם מהייטק סימן שהם חייבים להיות חכמים ואם הם מקשיבים לך סימן שמה שאתה אומר חייב להיות נכון ...מה ההבנה הכלכלית שלהם, מה הם מבינים בכסף?

גם אמנון יצחק מרצה בפני קהל(הרבה יותר גדול) שיושב ואוכל את כל הלוקשים שמאכילים אותו כי אין לו את הכלים או המומחיות בתחום.

גם אמנון האיש והאנטנה התראיין והופיע בפריים טיים בטלויזיה...ממש מעיד על החוכמה שלו.

ה100K שנכנסים, נכנסים כי אתה אומר בדיוק את מה שאמנון את מה שהם כל כך רוצים לשמוע.

אבל אני מבין שהרצאות בפני 200 אנשי הייטק מובחרים, הופעות במדיה וקהל של 100K לחודש לא מספיקים לאגו שלך שאתה נכנס גם לפורום הקטן והצנוע שלנו בתפוז.

מה בדיוק הבעיה?

הוא השתמש בנתון הזה כדי להראות שלסחורה שהוא מוכר יש ביקוש.
אתה לא חלק מהביקוש הזה? זכותך.
הוא חלק מהפורום הזה לא פחות ממך , למה אתה מנסה להשתיק אותו בתואנות תלושות כמו "אגו" ?
הבן אדם הוא קול שפוי בכל טירוף הנדל"ן שהפך אותנו למדינת מתאבדים שמרויחים שכר חציוני נמוך ומתחייבים לסכומים לא ריאליים ביחס לשכר.

SignedIncognito

New member
תרשה לי לגחך, קול שפוי עלאק

3 שנים מתיימר לנבא את העתיד. הוא לא שונה מהומלסים שזועקים THE END IS NEAR

אני מגחך גם על אמנון יצחק או על עובדיה גם ל"סחורה" שלהם יש ביקוש
ממה חוכמה לגרום להמון לרצות משהו

מרשה לך , תגחך

אני מבין מזה שאתה מכנה אנשים שאין בבעלותם דירה -הומלסים , שזה מצביע על רמת הרגישות שלך לסובב אותך.
אתה נורא מיוחד, ומעל ה"המון" , תגחך.

אולי באותה הזדמנות לך תקנה את הדירות 2 חדרים 52 מטר שמשווקים בתל אביב בשרשור אחר כאן , כולה מיליון וחצי , מה זה בשבילך , המיוחד.

SignedIncognito

New member
תלמד לקרוא, הכוונה הייתה לתמהונים

שמראים בסרטים שזועקים the end is near.

הדבר האחרון שהייתי עושה עם מליון וחצי זה לרכוש דירה למגורים בתל אביב

הבנו כבר שאתה רגיש וחברתי וגם אם נניח שאני לא זה לא משנה את העובדה שבועת נדל"ן כמו שכבר כתבו הוא שעון מקולקל, מתישהו תהיה ירידת מחירים רק שאף אחד לא יודע מתי ובכמה.

מה שאני כן יכול לעשות זה לנתח את העבר.

מי שהקשיב ליבגני זרק 3 שנים כסף לשכירות וראה איך המחירים ממשיכים לעלות ומשקיעים שהיו מקשיבים לו ויושבים על הגדר במשך 3 שנים היו מפסידים המון וכסף.

Johnn

New member
וזה אומר שגם *עכשיו* הוא טועה?

או שהניתוחים שלו נכונים (אפילו בחלקם) ורק התזמון היה לא מדוייק?

SignedIncognito

New member
תזמון כבר אין לו כי 3 שנים זה הרבה זמן

אנליסט שזועק פעם אחר פעם שמניה X תעשה Y...לא היה נשאר במקום העבודה שלו במשך 3 שנים.

ותזמון זה הכל בחיים ביחוד בתחום כמו נדל"ן שמגיב לאט לשינויים...הריי נניח שתהיה התרסקות מחירים עוד 5 שנים...משקיעים ידעו לזהות אותה מבעוד מועד...ובמשך כל ה5-8 שנים האלה יעשו לא מעט כסף.

ואילו מי שרכש למגורים...לא באמת אכפת לו אם המחירים אולים או יורדים כי הוא לא מתכוון לממש הוא פשוט עולה ויורד עם השוק.

הבן אדם משווה את המצב בארצות הברית לישראל אז גם הניתוח שלו לא משהו.

Johnn

New member
כן, כבר הבנתי שמשקיעי נדלן הם "הכי חכמים"

הם יודעים לזהות שינויי מגמה מבעוד מועד.
הם לא טועים
הם לא מפסידים כסף
וורן באפט קטן עליהם (והם אפילו מצטטים אותו באתרים שלהם).

אני גם מסכים שמי שקנה למגורים ולא קפץ "מעל לפופיק" לא אמור להפגע, לפחות לא ברמה הפיננסית. מה שכן ייפגע אצל רוכשי הדירות למגורים היא "תחושת העושר". כל ארחי פרחי שקנה דירה שערכה עלה ב-100,000 ש"ח מרגיש את עצמו עשיר יותר למרות שמצבו לא השתפר (וכנראה שאפילו הורע אם יצטרך לשפר דיור לדירה גדולה יותר). ואז אם הוא "שווה" 100,000 יותר לעצמו רכב חדש, טיסה לחו"ל, טלפון סלולרי האחרון שיצא, וכו'.
זה הדבר המשמעותי ביותר שיקרה עם עצירת עליות המחירים, ואצל אותו העדר שהרגיש "עשיר" פתאום יפול האסימון שבעצם כלום לא השתנה, הוא עדיין גר באותה דירת 4 חדרים בפח-תקווה (הטעות במקור) והשמש לא זורחת מהישבן שלו.
עם תחילת ירידות (שיבואו, גם אם לא יהיו דרסטיות) עלולה התחושה הזו להתחלף בסוג של פחד מאובדן ערך. איך ישרדו אותם אנשים (ואפילו משקיעים קטנים) את אותו הפחד שיבוא יקבע האם הירידה תהפוך להיות תלולה יותר.

אם אתה באמת ובתמים חושב שמשקיעים לא ייפגעו מירידות מחירים ומשחיקה בערך נכסיהם, כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה בהשקעותיך והמשך לימוד (מעשי) נעים.

ג'ון

SignedIncognito

New member
אתה משום מה מיחס לי הרבה יהירות

אני לא חושב שמשקיעים חסינים מטעויות או מירידת מחירים והם בהחלט מפסידים כסף.

לדעתי בניגוד למניות לשינויים לוקח זמן להתרחש בשוק הנדל"ן...וגם אם המחירים יפלו(ואני מקווה שזה יקרה על מנת לרכוש עוד דרות בזול) אני לא רוכש דירה בשביל לעשות סיבוב, אני מקבל תזרים מזומנים המשכנתא של הדירה נשחקת...ואין לי בעיה להחזיק את הדירה גם 10 שנים...השוק מחזורי ואחרי הירידות יהיו שוב עליות.

התחושה של ההדיוט היא חסרת משמעות ...מי שלא יכול לשפר דיור כאשר המחירים הם X לא יוכל לעשות זאת גם כהם יהיו חצי X

למעלה