פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

אילו הייתי עוצר לשאול 100 כותבים

חובבנים ומקצוענים כאחד בתחום ההשקעות הפיננסים והכלכלה למשקיע הפרטי הקטן

את מי הם היו מעדיפים לצטט? את וורן באפט האוראקל מאומאה או את ג׳ון

אני מאמין כי כולם היו עונים וורן.... ומשיבים בשאלה, מי זה ג׳ון?

משקיע בב״ש

אני לא יודע מה זה 3 שנים

ולא ראיתי את יבגני מתחייב על תאריך יעד.

מי ששם על שכירות כרגע לא במצב מי יודע מה ,החיים שלו לא בידיים שלו.
אבל בעיני זה עדין עדיף על התחייבויות שהיכולת לממנם מפוקפקת.

אין לי ספק שהתרסקות תהיה , זה כבר בלתי נמנע, מתי? אלוקים גדול.
אפילו מאד.
בשנים הקרובות , עד הבחירות הבאות לדעתי.

SignedIncognito

New member
מתחייב בריבוע, הנה כתבה עם תאריכים

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=3139&page=3

תאריך הכתבה 26/12/11 ההתחיבות שלו היא שתוך שנתיים המחירים ירדו ב40%....נתן לו עוד 4 חודשים

בניגוד אלייך אני לא לא ישם תאריך יעד לירידת מחירים...בטוח תבוא מתישהו אבל לא מתיימר לנחש מתי ולא בכמה.

יודע מה? התחייב וטעה בתאריך

אז כל התזה , כל הגישה היא בולשיט?
הכל ורוד ואזרחי ישראל מדפיסים כסף.

זו גישה הרבה יותר ריאלית , נכון?
ובכלל, מה זו התובענה הזו? , הבן אדם חייב לך משהו? אתה מימיך לא טעית בפרטים אבל לא ברעיון הכללי?

תעשה מה שאתה רוצה , בניגוד אליי או איתי , את המציאות זה לא ישנה , המציאות היא שיותר מדי מאזרחי ישראל עשו שטויות מחרידות בשנים האחרונות והתחייבו התחייבויות פיננסיות שיפילו אותם על הישבן מסיבות שכלל לא תלויות בהן , ואני לא מדבר על אלה שמסיבות בריאותיות ואחרות יצטרכו להוציא כספים על בלתמים שהם לא תכננו , וגם לא השאירו לעצמם טווח בטחון.

הגישה של יבגני הרבה יותר ריאלית משלך , אם אזרחי ישראל עשירים כאלה גדולים , מה קרה עד 2006-7? השכר שלנו פתאום קפץ דרסטית בשנים הללו או מאז? או רק הצד של ההתחיבויות?

אני לא מדבר על ירידב כבר , אני מדבר על התרסקות, הרגנו את כלכלת ישראל , ויחד איתנו רוב מדינות המערב.
האשם העיקרי היא מערכת חינוך שמוציאה תוצרים אגואיסטים אגוצנטרים שמסתכלים על העולם דרך "אני" ולא נאמנים לשום תפיסת עולם קיבוצית אלא רק לעצמם , מה שהרס לחלוטין את המרקם החברתי , ומחק את הערבות ההדדית שצריכה להימצא בבסיס הקיום האנושי.
מה שיוביל תמיד לכך שהחזקים בכל תחום ינצלו את כוחם לרווחתם האישית ולקיפוח החלשים מהם.
ומצד שני כשהמצב הופך לקיצונ - החלשים שהם גם הרוב - שוברים את החוקים , את הכללים , ואת הראש של החזקים.
וחוזר חלילה.

מי שרוצהלחיות במערכת כלכלית יציבה שמיטיבה כמה שיותר עם בני האדם בכוכב הזה , מילת המפתח היא חינוך ואיפוק.

SignedIncognito

New member
אני לא שמתי את הדעות שלי על במה ציבורית

הבן אדם בנה לעצמו אתר עם 100K כניסות בחודש ומרצה בפני היטקיסטים...ומתארח אצל גבי גזית...ומחשיב את עצמו למעצב ומוביל דעה.

אני אשים בצד את עניין התחזיות והדרמטיות שלך כי מה יהיה אף אחד לא יודע ומהבחינה הזו אני ואתה יכולים לא להסכים ולא יקרה כלום אם אחד מאיתנו טועה.

מה שכן...יבגני פועל כבר 3 שנים(יש לזה רפרנס בכתבה עצמה) כלומר מ2010..ועובדתית מי שרכש דירה ב2010 רכש אותה הרבה יותר בזול ממי שרוכש היום או ממי שירכוש עוד כמה חודשים....מי שהקשיב בשקיקה ליבגני ולא רכש דירה יכול לעשות אחד מתוך 2

לחכות שהמחירים יתרסקו(שגם זה רחוק מלהיות בטוח) בעתיד בלתי מוגדר או לרכוש היום במחירים גבוהים ויתר מלפני שלוש שנים(3 שנים בהם שילם שכירות ושם לייקים לפוסטים של יבגני באתר שלו)

הטעות שיבגני עשה

היא יותר לכיוון של לסמוך על הבגרות של בני שיחו שלא להוציא אותו מההקשר ולהיטפל לפרטים טכניים רק בגלל שיש להם אינטרס לצדד באיזו דת שטוענת שהמחירים תמיד יעלו , מאשר תזה לא נכונה.
אפילו לו יצויר שגם ברמת תיאוריה הוא טועה , העובדה שזה לא התרחש במסגרת הזמן שהוא חזה , אין בה כדי לרמוז שזה לא יקרה , ואין שום דרך לוגית לטעון את זה.

יש עוד דרכים לרכוש דיור , ישובים חדשים קמים , אפשר גם להתפשר על מיקום לרכוש יופי של דירות במחירים נורמלים כמו באשקלון , קרית גת וכו'.
מי שהיום שם את כספו על איזור באר שבע , עושה את ההשקעה הנדלנית המוצלחת הבאה , צהל יורד דרומה , הממשלה שמה דגש עצבני על פיתוח הדרום , ומי שהיום יהמר על כך , לדעתי ירויח.
אבל זיהוי הזדמנויות הוא לא תחליף לניהול שוק נדל"ן אחראי על ידי ממשלה והבועה הזו היא קודם כל מחדל של חינוך , ומיד אחר כך כשל גדול בהבנת נקודת התורפה העיקרית של הקפיטליזם , כי כשהשחקנים בשוק נתון משתמשים בכוח שלהם בצורה לא פרופורציונלית בחסות המושג "שוק חופשי" , אתה מגלה כמה מהר "שוק חופשי" הופך ל"הפקרות".

אם השוק כל כך חופשי תחת הקפיטליזם , איך זה שדווקא תחתיו הפיאודליזם חזר רק בשמות אחרים?

SignedIncognito

New member
אין פה עניין של בגרות או חוסר בגרות

שלקח את הרעיונות הלא מבוססים שלו(כי הוא לא נביא) ובנה אתר להעברת הדרשות שלו...ומרצה את המשנה שלו בכל הזדמנות...כאשר אתה שם את עצמך במקום כזה ברור שאנשים יתיחסו לטעויות שלך בפחות סלחות...איך אומרים...עם הרבה כוח באה הרבה אחריות.

אם לתחזית שלו אין מסגרת זמן אז מה היא שווה...אנשים מדברים על שלום ומדינה פלסטינית כבר 20 שנה והתחושה הרבה פעמים שהנה זה כבר קורה ..יש פרשנים שאת כל המשכורת שלהם עושים מלוקשים האלה....בסוף כנראה תהיה מדינה פלסטינית...ואז כל אותם השוענים המקולקלים יקפצו ויגידו שהנה הם צדקו.

אני האדם האחרון שיגיד שצריך למשכן את הנשמה תמורת 4 קירות...לא היה לא מספיק כסף לרכוש דירה איפה שרציתי(נעזוב לרגע את העניין שלא הייתי סגור על מיקום) אז החלטתי לבנות את העתיד שלי בעזרת השקעות בנדל"ן ולא לקפוץ מעל הפופיק...ולעבוד 20-30 שנה בשביל הבנק...החיים קצרים מדיי בשביל זה.

זה יפה שאתה מחליט

שתפיסה שטוענת שמחירי הנדל"ן הנוכחיים הם ריאלים לגמרי , ושנדל"ן מן הסתם רק עולה - היא תפיסה ריאלית.
ובאותה נשימה אתה מחליט שתפיסת המציאות שלו היא "דרשות" , בעוד שלו יש על מה להסתמך , ואתה מסתמך פחות או יותר על משיכת הזמן הנוכחית שתסתיים לא טוב כסוג של הוכחה שאתה צודק כי הנה עוד לא קרה כלום.

עם הכוח באה אחריות , ולכן הוא לוקח אחריות והולך להביע את הגישה שלו ממקום למקום , הוא נוהג באחריות לפי תפיסת העולם שלו , ולא מתעצל.
מה עושים אלה שתוקפים אותו? יושבים על הכסא ותוקפים? וואו , זה בטח נעלה יותר.

לגבי הסיפא שלך - אמן.
אם כי לא מקובל עלי שאדם צריך להגיע לקורת גג רק כתוצאה ממרעין בישין כמו השקעות בנדל"ן , בחוזה המנטלי בין אדם לחברה ולמדינה אליה הוא משתייך - הבסיס הוא עמל ועבודה , רוב אזרחי המדינה מקיימים את הצד שלהם , זו המדינה בהובלת ממשלות ביבי שמתנערת מאחריותה כלפי האזרחים שלה , ולכך צריך לשים סוף.
אזרח לא צריך להיות משקיע נדל"ן עם מוח פיננסי מצוין בשביל להגיע לקורת גג.

SignedIncognito

New member
איפה כתבתי שהמחירים רק עולים?

אני אשמח אם מצא ציטוט כזה.

המחירים בהחלט ראליים כי יש מספיק עומדים בתור בשביל לשלם אותם,

אני גם יודע שההורים שלי שדרגו 3 פעמים את הדירה שלהם עד שבגיל 45(לדעתי) סוף כל סוף רכשו את דירת החלומות שלהם...זוגות צעירים מסביבי לא רוצים לרכוש דירה בבניין של 30 שנה של 3 חדרים...רוצים רק חדש ולפחות 4 חדרים.

הוא מנסה להקביל אותנו לארצות הברית....וכבר כתבו פה מליון פעם עם נימוקים שאנחנו ממש לא.

לי אין שום כוונה לחנך אנשים מעל במה...אני לא תוקף אני עושה, אני רוכש נכסים עבורי וןעבור המשפחה בשביל להבטיח את העתיד הפננסי שלנו.

השקעות בנדלן אינן מרעין בישין....וכסף זה דבר נפלא ולא מלוכלך כמו שהרבה אנשים מנסים להציג אותו.

בעיה בהסקת מסקות

"המחירים בהחלט ראליים כי יש מספיק עומדים בתור בשביל לשלם אותם"

זהו אכן טיעון פופוליסטי להחריד ,ותסלח לי שאני גם אוסיף שהוא מטומטם.

העובדה שישראלים הם ילדותיים , לא מסוגלים לדחות סיפוקים והטיעון העיקרי עבורם לקנות מוצרים שאינם צריכים ואינם יכולים לממן הוא : " לX יש ולי לא? " , עובדה זו אינה מכבסת את חוסר היכולת של אותם ישראלים לממן דה פקטו את הגחמות שלהם.

במילים פשוטות העובדה שישראלים לא מסוגלים להפעיל לחץ צרכני בשום תחום לא אומרת שהם יכולים לממן את התענוג.
שלא לדבר על הטיעון היותר בסיסי שדורש קשר בין רמת המחירים ליכולת ההחזר וההשתכרות.

SignedIncognito

New member
אני רק לא מבין מה אתה רוצה ממני, לי לא

אכפת אם בגלל שאנשים קופצים מעל הפופיק יש להם פחות כסף לצאת לבלות או פחות כסף להשקיע בחוגים של הילדים את החשבונות האלה צריכים לעשות אלה שלא מצליחים לדחות סיפוקים.

המחירים עולים כי אנשים מוכנים לשלם, מוכר שלאורך זמן לא מקבל את מה שהוא רוצה מוריד את המחיר אם באמת רוצה למכור.

אתה צריך להבין שכמו בכל בועית יש

חבר'ה בני 20 ומשהו שקנו דירה להשקעה ומייד הפכו למשקיעים מדופלמים שמסבירים לכל העולם שיעורים בכלכלה, ואיפה זה אמריקה ואיפה לא ושהמחירים ריאליים כי יש קונים.
כמו בכל בועית, באמת יש קונים, בינתיים, בגלל גובה הריבית.
נראה איפה יהיו הקונים האלה והממונפים האחרים ואיך יזמרו המשקיעים המדופלמים הנ"ל כשהריבית ו/או האינפלציה ו\או המיסים ו/או המיתון יעלו ויכו.
נראה איך כל אלה יזמרו כשהגברת השמנה תשיר..

לכווווווולם

בהחלט.. פרטים אצל רוברט שלקח את הניק הזה

הרבה לפני ששמעו על הסדרה.

אגב משחקי הכס זה רק השם של הספר הראשון , נשגב מבינתי למה לא קראו לסדרה בשמה האמיתי :
שיר של קרח ושל אש , יותר יפה גם.
כבר כמעט 20 שנה שאני סובל מקצב הכתיבה של המנוול.

Snow Jon

New member
בחירה גרועה מלך הממלכות? פתאט שילדיו אינו שלו

חשבת שבחרת במלך הממלכות ? אבל במציאות קיבלת שמן מנותק והילדים שנולדו לאשתו אינם שלו. נו, האמנת שבחרת נכון וקבלת טעות אחת גדולה.

וואו , ג'ון שלג, מי ישמע

איזו בחירה מרהיבה.
סיפרו לך שמדובר כולה בניקים באינטרנט , לא בחיים האמיתיים?
מה הענין המיוחד שלך בלבאס אנשים? אתה כותב פה מעבר לכך?

פרל דוד

New member
אז כולם היו בהלם ממך...אין פלא.

כדאי שתעמוד בשער העיר ותזעק, כך היה מקובל בעת העתיקה.
אני סבור שאתה כבול לקונספציה שכשלה ואינך יכול להשתחרר מהכבלים, אינך יכול לחזור בך ...אני מבין את המשבר בו אתה נמצא.

אתה מחפש בנרות
כל מאמר שמופץ ברחבי הרשת שיסביר ש...הנה עוד מעט הכל מתפוצץ

אנו נמצאים בעידן שבו מראיינים אנשים בעלי עמדות חריגות כדי לתת במה גם לאנשים מסוגך...לא רואים אותך למומחה...אלא חריג, וחבל שאינך מזהה זאת.

אתה עלול להתפוצץ כבלון
שמנופח יתר על המידה.

אתה חייב הסבר על הברחת נכסיך לחו"ל...ספר...בחייך.

"הוא" יגרום לירידת מחירים???

לא העובדה שאזרחי ישראל לוקחים משכנתאות מטורפות ל25-30 שנות עבדות , בקצה של הקצה של היכולת הכלכלית שלהם כשהריבית בשיא של השפל?

ואחרי זה את סבורה שהאג'נדה שלו היא התלושה?

חברים , אתם הופכים לפונדמנטליסטים קנאים אדוקים בדת קידוש הנדל"ן הזו שלכם , ואתם מסכנים עוד ועוד ישראלים טיפשים.

למעלה