יודע מה? התחייב וטעה בתאריך
אז כל התזה , כל הגישה היא בולשיט?
הכל ורוד ואזרחי ישראל מדפיסים כסף.
זו גישה הרבה יותר ריאלית , נכון?
ובכלל, מה זו התובענה הזו? , הבן אדם חייב לך משהו? אתה מימיך לא טעית בפרטים אבל לא ברעיון הכללי?
תעשה מה שאתה רוצה , בניגוד אליי או איתי , את המציאות זה לא ישנה , המציאות היא שיותר מדי מאזרחי ישראל עשו שטויות מחרידות בשנים האחרונות והתחייבו התחייבויות פיננסיות שיפילו אותם על הישבן מסיבות שכלל לא תלויות בהן , ואני לא מדבר על אלה שמסיבות בריאותיות ואחרות יצטרכו להוציא כספים על בלתמים שהם לא תכננו , וגם לא השאירו לעצמם טווח בטחון.
הגישה של יבגני הרבה יותר ריאלית משלך , אם אזרחי ישראל עשירים כאלה גדולים , מה קרה עד 2006-7? השכר שלנו פתאום קפץ דרסטית בשנים הללו או מאז? או רק הצד של ההתחיבויות?
אני לא מדבר על ירידב כבר , אני מדבר על התרסקות, הרגנו את כלכלת ישראל , ויחד איתנו רוב מדינות המערב.
האשם העיקרי היא מערכת חינוך שמוציאה תוצרים אגואיסטים אגוצנטרים שמסתכלים על העולם דרך "אני" ולא נאמנים לשום תפיסת עולם קיבוצית אלא רק לעצמם , מה שהרס לחלוטין את המרקם החברתי , ומחק את הערבות ההדדית שצריכה להימצא בבסיס הקיום האנושי.
מה שיוביל תמיד לכך שהחזקים בכל תחום ינצלו את כוחם לרווחתם האישית ולקיפוח החלשים מהם.
ומצד שני כשהמצב הופך לקיצונ - החלשים שהם גם הרוב - שוברים את החוקים , את הכללים , ואת הראש של החזקים.
וחוזר חלילה.
מי שרוצהלחיות במערכת כלכלית יציבה שמיטיבה כמה שיותר עם בני האדם בכוכב הזה , מילת המפתח היא חינוך ואיפוק.