פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

פרל דוד

New member
אני מנסה לפגוע בך ? אתה טועה.

צר לי שאתה מנסה להציג את אי ההסכמות ביננו כ"משהו אישי" , יבגני אין לי שום דבר נגדך באופן אישי. נקודה !.

יש ביננו ויכוח לגבי תאוריית הכאוס שלך [פיצוץ הבועה] עליות או ירידות מחירים אינן קריסה ובוודאי לא בועה, ביקושים יוצרים עליות ולהיפך.
קטסטרופה עלולה להתרחש רק במקרי קיצון בו יקרסו חברות ענק , הבנקים יפגעו, כתוצאה מכך האטה במשק, פיטורים המוניים, אי יכולת החזר משכנתאות, ו...קריסת המשק שתשפיע על מחירי הנדל"נ.

אף אנילסט או כלכלן מוכר בעל שם עולמי לא צפה/צופה תרחיש שכזה.[שדומה בעוצמתו לתרחיש ה"סאב פריים" בארה"ב]

לא צפיתי בראיון שלך עם גבי גזית.

ואני מדגיש, גם ירידות של 40 אחוז במחירי נדל"נ במקומות מסויימים או גם עליות שכאלה לא מצביעות על מגמה או קריסה, מדובר על שוק נדל"ה בריא בו יש מקום למקח וממכר בין היזם לקונה, וקונה לא חייב לרכוש נכס שאינו מתאים מבחינה כלכלית. [ומי שכן לוקח על עצמו סיכון שכזה ונופל...אינו מצביע על קריסת המשק]

"העפת את הנכסים שלך מחוץ לגבולות המדינה"...סלח לי שזה מצחיק אותי.

אני מגלה כאן אצלך נקודות מדאיגות של שנאה לאלה שחושבים שונה ממך...וזה מעורר מחשבות נוגות עליך...אתה פשוט רוצה בקריסת המשק כדי לעמוד מהצד ולצעוק "אמרתי לכם !" , צר לי לאכזב אותך, זה לא יקרה,וגם אתה תבין יום אחד [השאלה מתי ?] שכתבת המון מאמרים חד צדדיים או ציטטת כתבות שמתאימות לתאוריית הכאוס שלך, ותהפוך בורגני מן המנין .

לגבי תאוריית הגלים המתנפצים על המזח...כדאי שתלך לראות , זה קורא כל הזמן, אתמול, היום ,ומחר, לגלים יש מנגנון קבוע של נסיגה והתנפצות על החוף או על המזח ולכן לא ברור מהיכן ה"סופרלטיביים" האלה לקוחים ?
אם היית באמת מכיר את סגנון כתיבתי ועמדותי הכלכליות/פיננסיות/נדלניות , היית מבין שאני מאלה שסבורים שיש להתאים את היכולת האישית [הפיננסית] למוצר הסופי ולא להסתכן שלא לצורך,הזהרתי ואני ממשיך להזהיר מפני רכישה מיותרת של אדמות חקלאיות במחיר מופקע....

ואני לחלופין ממך לא רוצה לצפות במפלתך, לא האישית ולא המקצועית.

אף אחד לא שונא אותך

אני אפילו מחבב אותך (בגבולות הז'אנר, איננו מכירים).

אבל אם אתה רוצה לבדוק מדוע אתה מעורר אנטגוניזם, אני מוכן לנסות לענות:

* יש לי בעיה עם אנשים של סימן קריאה. לא משנה כמה אני חושב שאני מבין בתחום מסוים אני מנסה להיות איש של סימן שאלה ולא קריאה. כאשר מדברים על העתיד זה משונה לדבר על "עובדות" ולא על דעות.

* סגנון: אתה לא יכול לצפות להתייחסות רצינית ממי שאת דבריו אתה מכנה "נפיחות". כאשר דברי זכו בעבר לכינוי דומה (לא זוכר את הציטוט המדוייק), הערתי לך שלא כדאי לעבור להעלבות אישיות. עניתי לי שאינך מבין מה בדבריך מהווה עלבון. אני מאמין לך, אך מציע לך לבדוק אם מישהו שעליו אתה סומך האם דבריך מהווים לעיתים עלבון.

תרגיל למתקדמים: נסה להגיד למישהו שהוא "נפח" בישיבה בעבודה.

fonsdarf

New member
לא שונאים אותך ילד...אתה רק בלבלן מוח לא קטן.

עכשיו הבנת למה?...תתבגר,ותכתוב דברים לעניין,אז לא "יישנאו"..אותך..איזה רגשיי נחיתות ..my god..זה פורום בסה"כ..ייבגני אולי תיקח כמה ימי חופשה..

כשאתה מפריע להם בעיניים כל כך שצריך לתקוף

אותך , זה בגלל שהם יודעים שטיעון אמיתי מוסרי לא קיים בצד שלהם.
אתה הנודניק שמטיף להם באמצע הקריז , ולכן אתה מותקף ככה.
חזק ואמץ ואל תשבר.

buatnadlan

New member
אני אמשיך להסביר להם עד שירגישו את זה

על בשרם ואני מבטיח שזה יכאב להם! כל הרווחים המדומים יהפכו לאבק כוכבים!
רק אז הם באמת ישנאו אותי. עד אז הם מצאו שיטה להתמודד איתי. התנפלות המונית מונחת פחד . ואני , אני מריח את הפחד הזה כמו שכריש מריח דם

התחזיות על קריסת כלכלת ישראל נשמעות

מגוחכות ומופרכות ולכן מציגות את דבריך כמגוחכים ומנותקים
רצוי לוותר על הקטע הזה

כמו שכל מי שהתנבא בזמנו על משבר הסאב פריים

הוקע כליצן?

התחזיות על קריסת כלכלת ישראל מה לעשות , במציאות הנוכחית , אינן מופרכות.
מי שלא מתאים לו , תמיד יכול להתעלם.

gili667

Member
לא שונאים , פשוט חזרה כתקליט שבור כל הזמן

ופשוט לא ניתן להתיחס ברצינות - ולא חשוב כלל מה נאמר

וכאשר הנאמר הוא בניגוד מוחלט למציאות אזי הוא בכלל חסר ערך

אישית אני נוהג לדלג על הודעות שלך

זה פורום נדל"ן

דיוני "מחירי הנדל"ן לאן" נמצאים פה בעמוד הראשי כל הזמן.
למעט העובדה שהמקום כאן שורץ משקיעים ואינטרסנטים , יש סיבה מהותית שדווקא יבגני מכולם אמור לסתום ולא להגיד את דעתו גם אם זה בפעם האלף?
יתר המתדיינים מביאים לשולחן משהו מי יודע מה חדש?
ואגב ,כשרואים שאפילו ממשלת עובדי הטיקונים הנוכחית ובנק ישראל מפחדים אמובדן השליטה שלהם על רכבת ההרים בנדל"ן , אפשר להבין שהדברים של יבגני לא תלושים , אפשר להבין יפה מאד שאנחנו בעיצומו של תהליך , ומי שחושב שהעסק נשלט ומבוקר , זכותו לחשוב ככה , המציאות מראה שרכבות הרים שיוצאות משליטה נעצרות בד"כ ע"י שילוב של כוח המשיכה ומחסום פיזי כזה או אחר , ולא על ידי כוח שוק "עליון" בצורה מבוקרת.

אני יותר מאשר מסכים עם הסיפא שלך , במידה והסחורה של יבגני לא עונה על הצרכים שלך.

gili667

Member
לא כתבתי שהוא צריך לסתום.

תקליט שחוק המתעלם מהמציאות פשוט לא מענין - לכן אישית נדלג עליו

ככלל ממליץ לכל אחד ךפתוח אופקים ולא לקרא רק את מה שמתאיחם לקו המחשבה שלו

למה אתה חושב שהוא מתעלם מהמציאות?

אני חושב שהוא רואה כמה צעדים קדימה.

העובדה שבישראל חברה שכבה פוליטית מושחתת יחד עם בעלי הון ומסייעת דה פקטו לשימור רמת מחירים שמזיקה מהותית לרוב האוכלוסיה ופוגעת ביכולתם הכלכלית אנושות - רק מסייעת לעיכוב התוצאות של בועת הנדל,ן אבל כל עיכוב רק מבטיח שההתרסקות תהיה קשה וכואבת יותר.
מגיע שלב שאי אפשר לרמות יותר למרות המצאות כמו סעיפים הזויים בחוק ההסדרים וניתוקי זיקה בין לווי כספים לחובות שלהם (בתנאי שהם טייקונים שיכולים לתגמל בעתיד את הפוליטיקאים והפקידים שמיטיבים איתם), אין מאיפה להמציא אשראי , אין לאן לגלגל יותר חובות - תשאל את דנקנר שחי כרגע על אדים , את זיסר, את בן דוב.
אבל לא את תשובה שהצליח למחוק לנו 750 מיליון בעודו מחזיק ביד השניה את עתיד הגז בישראל.

יותר מדי אזרחים כאן ח יים על אדים , הריבית תפיל אותם , ביחד עם פגיעה רצינית בצמיחה שהיא וודאית עקב שיתוק הצריכה כאן כשכל הכסף הזמין מופנה לתשלומי משכנתאות מופרכות ל30 שנה , וממילא גם כך כמעט בכל תחום צרכני מהותי אנחנו מהמדינות היקרות בעולם, אחרי כל זה אתה טוען שיבגני מדבר שטויות ושלאדון ישראל ישראלי תמיד יהיה מאיפה לשאוב מזומנים כדי לתדלק את הדרישה למחירי נדל"ן יותר ויותר גבוהים?
השאלה היחידה לגבי התרסקות , לא רק בתחום הנדל,ן היא - מתי.

gili667

Member
חוזר שנים על אותה המנטרה. באותם שנים היו הרב

התפתחויות

זה כמו שעון שבור שמראה כל הזמן אותה השעה

לעולם אינך יכול להתיחב ברצינות

לעומת זאת לשעון הממהר מעט או מפגר מעט תמיד תדע את סביבת השעה הנכונה :)

זה סיפור נחמד , באמת

אבל לא באמת מתיחס למה שכתבתי.

אנחנו בעיצומו של תהליך , לא בשלב הסקמת מסקנות , אין 2 מומחי כלכלה שמסכימים על דברים , יש כאלה שטוענים שהמשק העולמי חוזר לעצמו אבל באותה נשימה ממליצים לא להתקרב לשוק ההון ויש כאלה שטוענים שאנחנו בעיצומה של קטסטרופה כלכלית מתהווה.
בישראל הדבר היחיד שבטוח הוא שמאז המשבר של 2009 , לא היה כאן רגע אחד של שקט ורוגע כלכלי בשום סקטור , לא הפרטי ולא הציבורי.
ככה לא נראה "עסקים כרגיל" שאינטרסנטים משדרים כאן.

לכל הפחות היו מתיחסים לדברים שכותב יבגני כאזהרה שראוי לשקול אותה , אבל תוקפים אותו בחמת זעם במילים חריפות ולא פחות אחד האנשים הרגועים והשקולים כאן מאשים אותו בקללות כשכל מה שהוא צריך זה להביט בהודעה של יבגני ולשאול את עצמו על איזה עץ הוא עצמו מטפס ומאיפה האנרגיות המוגזמות לחמת הזעם שבה הוא כותב על ואל יבגני, זה בד"כ מעיד על מוטיבציה עודפת.

יש בסיפור הזה המון אמוציות , אבל יש כאן צד אחד שמנסה להשתיק צד אחר וזו חוצפה בעיני, במיוחד כשהצד המשתיק סובל מתסמונת אינטרס-יתר חריפה במיוחד.

gili667

Member
רוברט הכל בסדר? שאלתי אותי לגבי מרבועה

לא לגביך

לא רק שהוא לא רואה צעדים קדימה הוא אפילו לא רואה מתחת לאף , וכאשר השוק משתולל הוא אומר הבועה תתפוצצ

מאז הבועה התנפחה מאד
את מה שיכל לעשות ב 2007 2008 הוא כבר לא יוכל לעשות גם אם השוק יתהפך

תבדיל בין רצונות לבין מציאות - והמציאות טפחה על פניו כבר שנים לא מעטות!

1= הכל בסדר תודה.
2- מהל עשות , מרבועה רואה כמה צעדים לפני כולם , והעובדה שהמציאות היא קיצונית וכל גורם חזק במשק (כולל ממשלת ישראל של כ-ו-ל-ם , אבל של הטייקונים קצת יותר) מחזיק באינטרס לשמר רמת מחיר גבוהה בעיקר כי הוא מסתכל 10 דקות קדימה ולא 10 שנים קדימה ומה זה עושה לכלכלת ישראל , אז כשכל הנ"ל חוברים , כולל בנק ישראל , מה שיוצר לך זה עוד קצת הנשמה מלאכותית לבועה , אבל שום דבר לא יכול להחליף את העובדה שלא משחקים כאן בכסף אמיתי, ושכמות האשראי בשוק היא המון המון מעבר לרצוי ולבריא.
תחום הנדל"ן הפך למפלצת זוללת מזומנים שמיעוט קטן מתעשר בזכותה עושר מופלג, ורוב גדול הולך ומתרחק יחד עם ילדיו וילדי ילדיו מבטחון כלכלי אי פעם בחייו.

ומה שאמרת לגבי 2006-2007- אמרו גם בארה"ב.
מה שעולה בצורה לא מאוזנת וללא בסיס איתן, יכול גם לרדת , והיות וכוח המשיכה פועל בכיוון אחד, אז אני מדבר יותר על התרסקות מאשר על ירידה.
המציאות היא שאנשים לא נושמים , כולנו מרגישים את זה , אנשים חיים כמו זומבים , קשר שתיקה מפה ועד להודעה חדשה , אנשים עם שקל תשעים קנו דירה במיליון וחצי ולא מעזים לדבר על זה , כדי שהסרט לא יגמר והם יתעוררו למציאות.

gili667

Member
אם היה רואה לפני כולם כבר היה מתמשש.

הוא תקליט שבור או שעון עומד כבר שנים

היות ושנים לא קרה מה שהוא טוען לו הוא איננו רואה לפני כולם

כמו שעון עומד לבסוף מגיעה שעתו

הזמן שהשוק התהפך יגיע ואולי אנחנו כבר שם

רק שבניגוד לשעון העומד הטעות של בועה כלכך גדולה למשך כלכך הרבה זמן שגם כאשר השוק ישנה פניו הוא לא יחזור להיות 2007 - הגם שאתה מאד רוצה שזה מה שיקרה

למעלה