פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

בזה אני חושב שאתה טועה

כי כשמצטבר לחץ כל כך גדול אצל ציבור כל כך גדול , כולל לחץ של בנקים למזומנים עקב אי עמידה בפרעון של יותר ויותר משפחות ככל שהריבית תעלה ולא תהיה ברירה אלא להעלותה כי השוק יכנס לקיפאון יותר ויותר - התוצאה של כל זה היא פיצוץ גדול וכאוס.
ומי ששומר על עצמו ושמר על עצמו , ולא יהיו לו התחיבויות שהוא לא יכול לעמוד בהם , יסתכל על כל ה"מיליונרים" וינשום לרווחה.

gili667

Member
אני מניח שכוונתך לחזרה ל 2007

לגבי העתיד אלו כמובן השערות

מבחינה זו השערתך טובה כשלי

אך לתחושתי אתה מבלבל בין הרצון והתקוות שלך לבין השערה סבירה

רק הצלחות

תגובה

1- ההשערה שלי נשענת על תפיסת המציאות שלי שנשענת בתורה על ההשכלה שלי ועל הערכים שלי , מן הסתם תפיסת העולם של כל אחד נובעת משילוב של ידע , חוויות אישיות, ואופי.
2- אם ההשערה שלי לא סבירה , אתה כמובן מוזמן להתמודד איתה במסגרת טיעונית.
3- רק הצלחות , לכולם.

gili667

Member
השערה מתבססת על מציאות ולא על תפיסת עולם

יכולה להיות לך תפיסת עולם קומוניסטית, אך אינך חי במדינה קומניסטיץ

לכן לא רצוי לבלבל בין תפיסת עולם לבין הערכת המציאות

פרל דוד

New member
לרוברט - התייחסות.

גם אני ואתה התווכחנו עם דעות שונות בנושא מסויים ועדין אני מכבד את דעתך גם אם איני מקבל אותה.
אבל...הכל במסגרת תרבות הדיון.

וכשאדם נכנס לכאן ו"בפיו" מסר חד צדדי חד כיווני , מצטט רק מאמרים שמכוונים לתאוריית הכאוס...בלי מחשבה יתירה ...וכשחושבים אחרת ...מיד נהפכים ב"פיו" לנפיחה או לגוש צואה וכו'...
אני לא שמח בנפילתו של אוייבי ובוודאי לא של אדם שאיני מכיר וחושב אחרת ממני, ואילו "ידידנו" יבגני ישמח ויצהל [כך הוא מספר] כששוק הנדל"נ יתנפץ לרסיסים...כלומר הברנש כבול בתוך עצמו ולא יכול להשתחרר.

ולכן הוא נעלב כל הזמן וסבור שכולם נגדו.

Johnn

New member
וזו תגובתך גם למי שנמצא "מהצד השני"

מי שנכנס לכאן ו"בפיו" מסר חד צדדי חד כיווני, מצטט רק מאמרים שמכוונים לתיאוריית עליית מחירים תמידית, בלי מחשבה יתירה, וכשחושבים אחרת מיד נהפכים בפיו ל"אנשי הבועה" (או ששלל כינויים אחרים) וזוכים לדה-לגיטימציה כרונית.

(וד"א, גם אז הוא נעלב כל הזמן וסבור שכולם נגדו).

את זה בדיוק אפשר לומר גם עליך

ועל ברי הפלוגתא האחרים שלו.

אני חייב להגיד לך בכנות שנכנסתי לכאן אתמול אחרי בערך חצי שנה שלא הייתי כאן , ראיתי הודעות שלך כלפיו ונדהמתי , כי אני לא מכיר אותך כאחד שמתבטא כל כך בחריפות.
כשאתה שופט מישהו על חריפות , תבדוק אם אין לך חלק בהסלמה.
אני לא מאשים , אני רק מנסה לומר גם לו וגם לך ששניכם מטפסים על עץ גבוה.

הלוואי על כל פורום ברי פולגתא כמו שניכם מבחינת הכוונות שלכם , אבל אתם מכעיסים אחד את השני ונסחפים ואז מתעסקים כל אחד בצד השני במקום בעצמו.

ידידך יבגני ישמח ששוק הנדל"ן יתרסק , ואני חייב לציין שגם לדעתי הכי בריא לו להתרסק , כיוון שהוא הפך לרכבת הרים , זה לא סוד שאני חושב כמוהו , הסיבות שלי הן לא פחות סוציולוגיות מאשר כלכליות בעיני אנחנו ממיטים אסון על דורות שלמים במדינת ישראל כל עוד המצב הנוכחי נמשך ,וככל שהמצב הכלכלי ימשיך להחריף עבור אלה שמחוץ למשחק , תחושת הסולידריות שעוד יש להם תיעלם , לנו כאן במדינת ישראל לא יהיה קיום אם לא תהיה בנו לכידות מול הכאוס שממתין לנו מחוץ לגבולות המדינה.
הקיטוב החברתי שמואץ כאן עקב חוסר החרפת הפערים החברתיים כלכליים הוא אסון גדול פי כמה מיש לי דירה אין לי דירה , שזה אסון גדול בפני עצמו במדינה בה כל משכיר מנצל בלי מצפון מצוקה של השוכר.

הוא נעלב כי מעליבים אותו.
אפשר להתעסק במי מתחיל, אבל הוא אחד מול קבוצה שנכנסת בו במילים לא יפות , שים עצמך במקומו , ולפחות ממקום שלך , אל תרשה לעצמך להיסחף לחריפות הזו.
ואת זה אני אמרתי גם לו.
כשמתחילים דינמיקה של הסלמה , השאלה הכי קטנה היא "מי אשם"

שוק הנדל"ן מסוכן

אני מקווה שאתם מסכימים עם הקביעה הזו, גם מי שחושב שהוא ימשיך לעלות.
אם אתם לא מסכימים- אז הויכוח שלכם הוא לא רק עם יבגני מאתר בועת נדלן אלא גם עם בנק ישראל.
אני אישית חושב שהעליות בנדל"ן הסתיימו, ואני בטוח, שבטווח הבינוני של 5 שנים, מחירי הדירות יהיו נמוכים משמעותית (בוודאי המחירים הראליים, דהיינו מספר המשכורות שידרש ב 2018)

gili667

Member
רבים בפורום חושבים שבהיבט הכללי אלו אדי הדל

האחרונים והגלגל יתהפך [וזה לא נכון בהכרח לגבי כל המקומות]

ההבדל הוא שמר בועה אומר זאת כבר שנים

וכאשר היו בדרכ כל מיני מהלכים הוא טען שכל אחד מהם יפוצצ את הבועה

מי שכתב שהניסיון שלו מראה אחרת זכה לגידופים [לאו דוקא ממנו] שהוא בעד עליות [דהינו חוסר יכולת להבדיל בין הערכה לבין רצונות]

לכן מר בועה לא מענין את רב הגולשים בפורום , השעון עומד , התקליט שרוט וחוזר על עצמו ש נ י ם

היות ומדובר בשנים המצב שלו חמור פי כמה , גם כאשר השוק יסתובב ואפילו יהיו ירידות , עדין אחרי ירידות השוק יהיה גבוה בהרבה מהמחירים שטען לגביהם שהם בועה ויתפוצצו

הבעיה איננה בדעה , רק טבעי דעות שונות וזה רק מענין, אך כשמסמנים את המטרה סביב החץ הרי כלל לא מענין לראות המטרה [מה שכתב] ברור שתהיה סביב החץ

אם הוא אומר את זה כבר שנים

זה רק אומר שהוא ראה את זה מוקדם מאחרים.
ולא שהוא חושב שהיה כאן משהו מיוחד לראות.
גם לדעתי ,צריך להיות הזוי במיוחד בשביל לחשוב שניתן להריץ מחירי נדל"ן עד אינסוף בתירוץ הדבילי של "ביקוש", כי יש ביקוש גם ללמבורגיני , אבל הביקוש לא רלוונטי כי אין יכולת מימון.
אז יופי שממשלת ישראל עובדת ישירות אצל מי שיעסיק אותם אחרי הכהונה בכנסת קרי הטייקונים , ובכלל עבור מעמדות עליונים- אבל כל עוד היא לא מדפיסה כסף אמיתי לשלם במקום אלה שקונים דירות בלי יכולת לממנם עם כל החרפה במצב הריבית , הרי שהממשלה בסה"כ סייעה לרבים מהציבור למלכד את עצמם ופעלה נגד האינטרס האמיתי של עצמה כי בעוד היא ביד אחת מקבלת יותר מיסים מנדל"ן , במו ידיה היא הורגת את הצמיחה שהולכת ונעלמת יחד עם היכולת הכלכלית של תושבי ישראל שאינם משקיעי נדל"ן מוצלחים במיוחד או טייקונים.
כל זה בנוסף להחרפת פערים כלכליים -מומלץ לשאול סוציולוגים בכירים כדי להבין כמה עמוקה הפגיעה (גם הכלכלית) בעקבות החרפת פערים כלכליים, בחברה בכללותה.

בשורה התחתונה , לפחות בעיני ההזוי הוא מי שחושב שבגלל שהמחירים עולים כבר כמה שנים - בחסות כל גורם בעל כוח שמנשים את העסק המת הזה , אומרת שזה יכול להימשך ככה כשהשכר שלנו לא עולה והיכולת הכלכלית שלנו היא אותו דבר כמו ב2006.

אבל עזוב , מה יש לומר , יודעים להיכנס בחרדים על היותם פרימיטיביים , ולא שמים לב שהפכו בעצמם לחרדים אדוקים מסוג הרבה יותר גרוע.

gili667

Member
יש לך נוהג להדנס כל דבר שיתאים למה שאתה רוצה

לחשוב ,

זו כמובן זכותך

אך דרך זו דומה לשרטוט המטרה סביב החץ -זה לא בדיוק עוזר להשתפר בקליעת החץ למטרה , עד כמה שידוע

ולך יש הרגל לנתח אותי פסיכולוגית כשאין לך

טיעון לענין?

אני לא מספר לך מה ומי אתה , למרות שהשכלתי הינה דווקא בתחום הפסיכולוגיה סוציולוגיה , בוא ניצמד לדיון.
אני מבהיר את קו המחשבה שלי , מנמק .
לצערי אני לא רואה אותך עושה אותו דבר.

gili667

Member
הבטענה של יבגני דומה למי שנוסע מאילת לחרמון ו

ואחרי העליות הראשוניות שם תמרור: זהירות ירידות חדות לפניך וחוזר על כך שוב ושוב כולל בעליה לחרמון עצמו

בדרך חזרה מהחרמון תהיה ירידה כמובן - אך לטעון כי התמרור הראשון הוא ראיה מוקדם מאחרים הוא בלשון המעטה עיוות .ומומלץ לעשות בדק בית

אני מקווה שאתה מבין מה אתה רוצה להגיד בזה

זה טיעון? דוגמא? מטאפורה? מתכון ? סיפור?

אם זה טיעון אתה בעצם מצדיק את יבגני , כי אתה טוען שתבוא ירידה ושהוא צודק , זה שאחר כך מתי שהוא תבוא שוב עליה ושוב ירידה יבגני לא הכחיש , הוא פשוט לא התיחס יותר רחוק.

למעלה