פצצות האטום במלחמת העולם 2

Gal-Mo0D

New member
פצצות האטום במלחמת העולם 2

ארה"ב הטילה את הפצצות על יפן למרות שלא הייתה בסכנת השמדה, המלחמה באירופה נגמרה ויפן הייתה חסרת אונים מול ארה"ב - אז למה ארה"ב הטילה 2 פצצות על יפן (הירושימה ונאגאסאקי) ? אם יש לכם טיעונים משכנעים חוץ מהטיעון שהם רצו לבחון את הפצצות "על אמת", תכתבו!
 

לוו

New member
הפצצת באוטומית - הנה מה שכתבתי

בפורום אחר בנושא זה הפצצות באטום הירושימה הייתה עיר יפנית של כרבע מיליון תושבים .עם תעשייה ומסחר. בבוקר 6 באוגוסט 1945 טסו מעל העיר שני מטוסי קרב אמריקניים .אחד מהם הפיל על העיר פצצה אוטומית- הפצצה הראשונה שהוטלה שלא למטרת ניסוי. אלא על מנת לפגוע .שלשה ימים לאחר הטלת הפצצה על הירושימה הוטלה פצצה נוספת על עיר יפנית .נגאסאקי. כמעט לאחר מכן יפן נכנעה.ומלחמת העולם השנייה הסתיימה. הפצצת האטומיות שהוטלו על הירושימה ועל נגאסאקי הרסו כליל שתי ערים. וגרמו למותם של מאות אלפי אזרחים. האם הטלת הפצצות האלו הייתה הכרחית? הנה אציע לך התייחסויות שונות לשאלה האם הטלת הפצצות האטומיות הייתה נחוצה גאר אלפרוביץ. דיפלומטיה אטומית הארי ס. טרומן. ביקש להפגין את מלוא עוצמתה של הפצצה האטומית כדי שתשמש בידיו.בתום המלחמה.קלף במו"מ עם בריה"מ. מעצבי המדיניות האמריקאית היו משוכנעים שהפגנת העוצמה תאלץ את הסובייטים לקבל את התוכנית האמריקאית להקמת משטרים דמוקרטיים במזרח אירופה הנה דיעה נגד טרומן רוברט יונק. שבעתיים כאור החמה לעת הזאת כבר ידע שרות המודיעין של צבא ארה"ב בפרוט כי תבוסתה המלאה של יפאן אינה אלא בעיה של שבועות אחדים. "כה מושלם היה פיקוחנו על המרחב האווירי של יפן עד שידענו מועד צאתה של כל אניה מכל נמל" מספר אלפרד מקורמאק ראש שרות המודיעין הצבאי בחזית האוקינוס השקט . "היפאנים ידעו מחסור במזונות. ומלאי הדלק שלהם כמעט שאזל. התחלנו למקש החשאי את כל נמליה וכך נותקו מן העולם במידה גוברת והולכת. אילי ביצענו פעולה זאת בעיקביות לא היה צורך בהריסת עריה של יפאן על ידי פצצות תבערה ופצצות אחרות?" הנה גבור המלחמה וינסטון צ´רצ´יל .נצחון וטרגדיה הבאנו בחשבון את התנגדותם הנואשת של היפאנים. שילחמו עד הסוף מתוך הקרבה עצמית סמוראית. לא רק במרומי שדה. כי אם גם בכל מערה ומחפורת. בעיני רוחי ראיתי את המחזה של האי אוקינווה מקום שאלפי יפאנים רבים מאנו להכנע. ונערכו בשורות והתאבדו ברימוני יד. ומנהיגיהם ביצעו חגיגית את פולחן ה"חאראקירי". דיכוי ההתנגדות היפאנית עד אחרון הלוחמים וכבוש הארץ שעל-שעל. אפשר מאד שיהיה כרוך באבדן מליון נפשות אמריקאיות וכחצי המספר הזה נפשות בריטיות או יותר מכך.
 

masorti

New member
השאלה החשובה אינה..

מה היה מצבה הצבאי של יפן והאם ניתן היה להביסה.. זה ברור. הנקודה היא: האם כיבוש יפן היה עולה במאות אלפי הרוגים בגלל המדיניות היפנית של לחימה עד החייל האחרון ? הגירסה המקובלת היא שהאמריקנים האמינו שאכן היפנים יילחמו בפלישה עד החייל האחרון, ולכן הוטלו עליהם שתי פצצות האטום. בשנים האחרונות נתקלתי בטענות שלפחות לאחר הטלת הפצצה הראשונה - ממשלת יפן היתה מוכנה להיכנע. טענה נוספת בה נתקלתי (אולי קשורה לקודמת) היא שהאמריקנים מיהרו להביא לכניעת יפן במכה אחת כדי למנוע כיבוש חלקים ממנה (ו/או חלקים מכיבושיה באסיה) ע"י ברה"מ. כזכור הכריזה ברה"מ מלחמה על יפן ביולי 1945 (בהתאם לסיכום מוקדם עם ארה"ב על מרווח זמן בין כניעת גרמניה לבין כניסת ברה"מ למלחמה מול יפן). ארה"ב חששה שכל יום שברה"מ מעורבת במלחמה יקנה לה שליטה על איזורים נוספים במזרח הרחוק, שיהפכו בעתיד לחלק מאיזור ההשפעה הסובייטי. על כן, הזדרזה ארה"ב להשתמש בנשק החדש שזה עתה הפך למבצעי כדי להביא לכניעה מהירה של יפן ולהפסקת המלחמה.
 

haleth

New member
יפן ניסתה הלכנע עוד לםני הטלת פצצות

זמן מה לפני הטלת הפצצות (עוד לפני שהיו מבצעיות), העבירה יפן (דרך ברה"מ, אם אני זוכרת נכון) הצעת כניעה, ובה תנאי אחד בלבד - שמעמדו הייחודי של הקיסר לא יפגע. ארה"ב סירבה, בנימוק שתקבל רק כניעה ללא תנאים. וכפי שאחנו יודעים, בפועל מעמדו של הקיסר לא נפגע והוא לא הועמד לדין כפושע מלחמה. למה?... כדי לנסות את הפצצות, כדי לשפר מאזן מול ברה"מ לאחר המלחמה, משום שאסיתאים נחשבים פחות... איך אפשר לדעת?
 

masorti

New member
תיקון קטן..

בפועל מעמדו של הקיסר כן נפגע. אמנם הוא הושאר על כסאו, אך אולץ לנאום ברדיו (בפעם הראשונה בהסטוריה היפנית שהעם הפשוט שמע את קולו של הקיסר) ולהבהיר שאינו בן-אלים. האלמנט של הקדושה במוסד הקיסר נלקח ממנו.
 
הכרעה ברורה

אחרי מלחמת העולם הראשונה, בה נכנעו הגרמנים עוד לפני שארצם נכבשה, היו בגרמניה דיבורים על כך שהמנהיגים רימו אותם, ובעצם היה אפשר לנצח. במלחמת העולם השניה, מנהיגי המערב היו נחושים בדעתם, לא להפסיק את הלחימה לפני שההכרעה תהיה ברורה לעין, שכל אחד יבין שהמשחק נגמר. אולי גם זה שיחק תפקיד בהחלטה להוריד את יפן על ברכיה.
 

פראזניק

New member
שושן, למה אולי?

היתה מן הפקת לקחים ממלחמת העולם הראשונה, אז לא פירקו את מבנה המדינות המנוצחות, התוצאה היתה, מלחמה נוספת קשה הרבה יותר. לקח נוסף, ענין הפיצוים, חוץ מבריה"מ, לא דרשו המנצחים פיצוים כבדים כבמלחמת העולם הראשונה, משום שהוכח שזה הורס את הכלכלה (ע"פ קינס, שהיה מקובל מאד, בפרט אז) לקח נוסף, מדינות המערב, העניקו חוקות הגונות וטובות למדינות שכבשו, לגרמניה ויפאן, בכל התחומים, מטרת הכיבוש, היתה בניה מחדש.
 

פראזניק

New member
את בטוחה?

כי לי זכור, שהיפאנים סירבו להכנע עד לאחר הפצצה הראשונה, רק לאחריה, העבירו הצעת כניעה דרך שוויץ, בריה"מ הכריזה עליה מלחמה, כאשר כבר הסכימה להכנע. (וזה סתם פרט שולי שקשור לענין אחר בנושא זה)
 

masorti

New member
הפצצות האטומיות היו מוכנות..

לשימוש מבצעי רק ביולי 1945 (אז נעשה הניסוי בניו מכסיקו). מה לעשות שגרמניה ברוב חוצפתה נכנעה כבר במאי 1945..
 
למעלה