פקודות קוליות

פקודות קוליות../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif

איזה פקודות קוליות אתם מכירים? להתחלה להליכה? להתחלת טרוט/ג'וג? להתחלת קנטר? למעבר בין ג'וג/טרוט להליכה? מעבר בין קנטר להליכה? בין המעבר בין קנטר לג'וג/טרוט? האם אתם מכירים אנשים שמלמדים את הסוסים שלהם לעבור להליכה דרך פקודת קוליות וכך גם לעצור, לעשות ספינים וכל מיני אלמנטים גם באינגליש וגם בווסטרן? מי זה ומה הוא עושה? כמה זמן לקח לו אלף את הסוס? איזה סוג הוא הסוס?

animals lover

New member
פקודות קוליות../images/Emo70.gif../images/Emo107.gif

בעיקרון אם רוצים לזרז סוס ולהגביר לו את המהירותת או לגרום לו ללכת עושים ציקצוקים עם הלשון. כדיי להאט/לעצור עושים וואוווו או הייייי או משהו מרגיע אחר. יש חוות שמשתמשות בפרררררררררררפ או משהו כזה במקום. בווסטרן יש פקודה לקאנטר-נשיקה באויר. יש גם אנשים שמלמדים את הסוס ללכת ולעצור ע"י פקודות דיבור-הליכה להליכה,טרוט לטרוט וכו'.... יש את אורי פלג שיש לו סוס שקוראים לו גולן-הוא סוס אפלוסה והוא רוכב עליו ללא מושכות אז הוא לימד אותו פקודות כגון ימינה לפנייה ימינה,שמאל לפנייה שמאלה וכו'...

PiKolulo

New member
אמ אצלנו

להתחיל ללכת עושים קליקים...לטרוט/ג'וג גם קליקים....ללופ או קנטר זה נשיקה באויר...להאטה זה היייי או משהו כזה ...פוו..משהו מרגיע.. ולחזור ללכת זה ה-ל-י-כ-ההההההההה המדריך שלי המציא את זה:) והסוסים כבר רגילים..:) זה מגניף!

PiKolulo

New member
וכמובן שלעצור

זה וואווווווו לשקוע באוכף רגלים קדימה! ואם זה לא עוזר מושכים במושכות ולוקחים אחורה

לא רק בווסטרן..

הנשיקות לעבירה לקאנטר גם קיימות בחוות אינגליש.. ביקרתי בהרבה חוות גם בארץ וגם בחו"ל גם באינגליש וגם בווסטרן ועדין לא ראיתי חווה שלא משתמשת בנשיקה בכדי לעבור לקאנטר.. אני לא אומרת שכל החוות משתמשות בזה אני רק אומרת שהרבה חוות משתמשות בזה גם אינגליש

פקודות קוליות../images/Emo79.gif

אני יכולה להגיד לך...שבשביל לעבור לטרוט\ג'וג עושים קליק (ציקצוק) לעבור לקנטר זה נשיקה.... לעבור מקנטר לטרוט ומטרוט להליכה זה הוצאת אויר (פו) לעצור זה להושיט רגלים קדימה ולהגיד וואו.... המדריך שלי אומר שאם היה לי סוס היה אפשר לאלף אותו שיעצור גם שאומרים משה.......אז העצירה לא כ"כ עקרוני מה אומרים

תשובותיי

אצלנו בד"כ מתקתקים לגבי הכל באינגליש חוץ מג'וג כי אני לא יודעת מה עושים שם וגם אפשר להגיד את שם המקצב,ולעצור/להרגיע אומרים אוווו

למעלה