פקידת לשכה

Nofarch

New member
פקידת לשכה

היי, שובצתי לפקידת לשכה (למרות 90 56) ואני מתגייסת באוגוסט. אני יודעת שזה לא אמור להיות תפקיד להיט או שלפחות השם שלו לא נשמע להיט אבל בכל זאת, יש מישהו עם ניסיון אולי או מכיר ויודע אם יש מצב שכן אהיה מרוצה?
וביום של הגיוס אפשר לפנות לקצין מיון ולבקש לעבור, אגב?

bluegreyeyes

New member
מרוצה זה עניין של טעם

את יכולה להגיע לתפקיד איכותי ועדיין להיות לא מרוצה, אז זה הכל תלוי באנשים ולאיפה את לוקחת את התפקיד שלך (נשמע קצת כאילו את מאלצת את עצמך לאהוב את זה, אבל זה עוזר)

בעיקרון את תשמשי כמזכירה לכל דבר, לענות לטלפונים ולקבוע פגישות וכאלה... ממה ששמעתי עומס העבודה תלוי בלשכה אבל לרוב לא עמוס מידי ויום העבודה מאוד נוח ולא מעט פעמים גם קצר (+ יומיות), מה שיכול לאפשר לך אולי לעבוד/ללמוד במקביל או לנהל חיי חברה יותר פעילים.

לפעמים, בגלל שיש פקידות לשכה לאנשים מאוד גבוהים בצה"ל, את יכולה להשיג מהתפקיד גם כמה קשרים, אלה קשרים שיכולים להועיל לך באזרחות, או לפחות לנסות להשפיע ולשנות לך את השיבוץ אחרי שתתגייסי לתפקיד.

הבנתי גם שפקידות לשכה מקבלות קיצור של 45 יום בגלל שאין להן קורס.

ניתן לשנות תפקיד ביום הגיוס מול קצין המיון, ברוב המקרים זה לא מומלץ בגלל שלקצין המיון לרוב אין הרבה תפקידים איכותיים להציע, אבל לנסות את מזלך עדיף תמיד.

Nofarch

New member
ת

מרוצה 100% מהתפקיד הזה אני ממילא לא אהיה אבל אני גם ככה בתסכול שיא אז סתם חושבת לעצמי אם יש מצב שלא אתבאס עד כדי כך..
בכלל סימנתי את זה מקום אחרון ורק כי הייתי חייבת, עם דירוג ממש נמוך, אני לא מבינה למה נתנו לי דווקא את זה.
אם אני מבקשת מהקצין מיון לעבור תפקיד ואין לו הצעה יותר נורמלית אני יכולה להשאר בזה?

bluegreyeyes

New member
אהמ

כמו שאמרתי, אפשר לקחת את התפקיד שלך למקום שלך, ולעשות מזה משהו שאת יותר נהנית ממנו, זה גם תלוי באנשים שסביבך ובשיבוץ עצמו, שמשפיע על סוג וכמות העבודה שלך, לא כל פקל"שית בצה"ל לא עושה כלום במהלך היום.

אין בצה"ל הגיון, זו האמת הלא נעימה כל כך, הרוב הגורף של האנשים משרתים בתפקידים שהם לא באמת רוצים כל כך להיות בהם, מסיבה כזו או אחרת. אני מאמין שהצגתי לך את היתרונות בלהיות פקל"שית טוב מספיק, ואני מקוה שדווקא לא תתבאסי מהתפקיד הזה, כי אני מבין את תחושת הביאוס שיש מלא להיות בתפקיד שרצית, וזה משהו שנשאר איתך בתקופות שונות, אבל דווקא זה עובר ולומדים להתגבר על זה, במיוחד אם התפקיד שונה לך ממה שחשבת והאנשים שאת משרתת איתם.

בעיקרון, השיחה עם קצין המיון היא שיחה, זה לא שאת מבקשת לעבור תפקיד והוא פשוט בלחיצת כפתור משנה לך אותו, את אומרת ומסבירה שאת מאמינה שתתרמי יותר בתפקיד אחר, ומנסבה לבקש ממנו תפקיד מסויים או נותנת לו תחום עניין מסויים בתקווה שאולי הוא ישנה לך תפקיד, זה אפשרי גם לפני הגיוס בעזרת פקסים, ויש באמת סיכוי שזה יצליח כי זה קל יותר לבנות. אם הוא יסביר לך שהאופציות שהוא יכול להציע לך חוץ מפקל"שית זה חימוש ומשטרה צבאית, את יכולה להגיד שאת מרוצה להיות פקל"שית וללכת בדרכך.

לכל שאלה, אני זמין גם בפרטי :)

Nofarch

New member
הבנתי, תודה רבה על העזרה! :)

כנראה שאנסה באמת לנסות לדבר עם הקצין מיון ולהסביר. גם לא יודעת אם באופי שלי טלפונים וזה, בכלל.. בכל מקרה כנראה שתפקיד של סבל זה לא יהיה אז שיהיה...
וכן, מסתבר שאין הגיון וזה ממש מתסכל כי באמת שהייתי בגישה חיובית בסך הכל. גם במיונים שהיו לי התבאסתי שפסלו על שטויות.
יש מצב שבאמת אם אשלח פקס זה יעזור? אני פשוט רואה בפייסבוק למשל שהם עונים "השיבוץ הינו סופי ובשל צרכי הצבא. אם יש בעיה שמונעת ממך לשרת בתפקיד אז פנה ל....." ואין הרי בדיוק איזו בעיה מהותית שיכולה למנוע ממני להיות פקידת לשכה :(

bluegreyeyes

New member
ואם לא תשלחי פקס?

זה יעזור יותר? עדיף לשלוח ולנסות מאשר לוותר עכשיו, את כבר פקלש"ית אז זה לא שעכשיו הם יגידו לך "עקב שליחה מוגזמת של בקשות שיבוצך שונה לחימוש"
תנסי, תציקי,תילחמי עד הרגע האחרון, ותביני שלא יחסרו לך רגעים שתצטרכי להלחם בהם, צה"ל זו חוויה לא פשוטה לכולם, עניין השיבוץ הוא רק ההתחלה.
שמעתי כבר סיפורים על בנות ששלחו ושיבוצן שונה לתפקיד שהן רצו, אז אני מניח שהכל אפשרי :)

להיות מזכירה זה לא סוף העולם, בסופו של יום, זו "עבודת יום" שלא דורשת ממך יותר מהקצת שאת חייבת לתת, וזה אחלה, כי צה"ל זה טחינה ברמה כזו או אחרת, גם אם את לא לוחמת (אם כבר נשבור את הטאבו הזה בדרך) , ולהיות במצב הזה יכול להיות מאוד נחמד דווקא. (מנסיון)
יש סיכוי שתהיה לך לא מעט נוחות, ותוכלי פשוט לזרום את היום בחברה טובה וללכת הביתה, ללא לחצים מיותרים, ויכול להיות שאת תהיי פקלשית של מישהו מאוד גבוה וחשוב בצבא ותעבדי צמוד אליו ותקבעי לו את הלו"ז ותעבדי מול גורמים משפיעים מאוד, זה לא ברור מאליו במיוחד שלא מעט אנשים בצה"ל מתעסקים בכל מיני דברים הרבה הרבה יותר גרועים מזה (מישהו אמר מפעיל תקשוב מבצעי?)

כמו שאמרתי גם, יש לך אפשרות להחליף את התפקיד לפני הגיוס, ביום הגיוס מול קצין מיון וגם בתפקיד עצמו, בין אם זה בטופס 55 או בעזרת קשרים עם המפקד שלך (שיכול להיות אדם בעל השפעה לא קטנה) וכך לסדר לעצמך תפקיד שנראה לך יותר טוב מזה. (אך שאינו דורש מיון סביר להניח)

היי

אני הייתי פקידת לשכה. אני די סבלתי בתפקיד, ועכשיו עברתי לתפקיד אחר.

בסופו של דבר הכל תלוי במקום שאת מגיעה אליו. אני יכולה להגיד לך שאצלנו שעות העבודה היו 8:30-17:00 + לסגור לילה בשבוע שזה אומר להישאר בלשכה עד 21:30 ולפתוח את הלשכה למחרת בבוקר ב7:30. זאת די טחינה, וכל הלשכות בבסיס סבלו פחות או יותר ככה (אבל אולי בשאר המקומות זה אחרת, כי אנחנו פיקוד.. למרות שלא נראה לי). יש גם מקומות שעושים בהם משמרות של 7\8 שעות, בכל לשכה התנאים קצת משתנים..

אם המטרה שלך היא לעשות יומיות ולחזור הביתה מוקדם, תבקשי להיות "סתם" פקידה ולא פקידת לשכה, כי בלשכה באמת יש עבודה וזה לא סתם לשבת ולשחק סוליטר כל היום. את מתעסקת רק עם לו"ז - להכניס לוז, לשלוח מיילים, לקרוא מיילים, להכין הרבה קפה, לשטוף את הכוסות אחרי הקפה, לשנות לו"ז, לענות לטלפונים.. אותי אישית זה נורא שעמם. וכמובן, מי ינקה את הלשכה אם לא הפקידות?

בקשר ללעבור תפקיד, את צריכה להבין שבצבא אם לא תדאגי לעצמך אף אחד לא ידאג לך. תתעקשי, אל תתפני מהבקו"ם אם צריך, אבל אל תאמיני לכל ה"יטפלו בזה אחר כך" שאני שמעתי מהבקום , בטירונות, אחרי הטירונות ואז כבר שלחו אותי ללשכה ואמרו לי בהצלחה. תתעקשי ותקבלי את מה שאת רוצה, אל תתני להם להפחיד אותך. בצבא החזק שורד

אם יהיו לך (או לעוד מישהו) עוד שאלות או תהיות... את יותר ממוזמנת לפנות אליי בפרטי

שיהיה בהצלחה!

למעלה