פקין דאק האוס, חדש בבוגרשוב

מיכאל ג

New member
פקין דאק האוס, חדש בבוגרשוב

אחרי שסיפרו לי שהולכים לפתוח מסעדה חדשה שמתמחה בפקין דאק הייתי חייב לנסות. אכלתי פקין דאק מספר פעמים בסין ויותר לאחרונה - בצ'יינהטאון של לונדון, והתגעגעתי.
הגעתי עם עוד שתי ידידות למקום. השיק הוא לחלוטין זוזוברה (ווגאמאמה למי שמתעקש): שולחנות נמוכים יחסית ושרפרפים נטולי משענת במקום כיסאות. מי שיש לו בעיות גב, זה לא המקום בשבילכם.
התפריט כולל מספר מסלולים קבועים מראש, כשהכי יקר עולה 119 והזול ביותר 79 ש"ח. האמת היא שאני לא ממש זוכר מה היו המנות האחרות כי כולנו הזמנו את הפקין דאק אבל במסלול הכי זול יש גם חצי מנה.
בנוסף למנה העיקרית הארוחה כוללת צלוחית קטנה של מרק צח, בחירה בין באו מאודה ודים סאם, תה סיני, מנת ירק - באק צ'וי עם פטריות, תרד, שעועית סינית, רובם מאודים בסגנון הסיני הקבוע, ומספר מזטים שמוגשים פר שולחן - בוטנים, פטריות, חצילים, כרובית.
אז מבחינת ה- VFM המסעדה לוקחת בגדול. מקבלים המון תמורה לכסף.
לגבי התוספות: הדים סאם אחלה, הבאן הבשרי גם בסדר אם מביאים בחשבון שבאן סיני מאודה זה לא הבאן הכיפי של ויאטנם כמו שיש למשל בוונג, זה בצק מאודה, שיוצא לבנוני וקצת חלבי כזה עם מילוי, אבל זה אכן סיני אותנטי (האמת, הבצק אפילו קצת יותר פלאפי ממה שאני זוכר, אבל אולי אכלתי בסין באן גרוע) , ועל אותנטיות משלמים.
המרק הצח ממש מהנה וכולנו אהבנו אותו.
הירקות המאודים... באק צ'וי אף פעם לא היה אהבה גדולה שלי אז אני לא יכול לבשר על בשורה קולינרית גדולה כאן, שוב, ענין של אותנטיות, הסינים אוהבים לאדות כל דבר אז סלט שם זה עניין חם ומלא מים ומה שקיבלנו נראה אותנטי למדי (כמובן בלי התבלונים המוזרים של סין, בארץ לא אוהבים את תערובת חמשת התבלינים).
המזטים היו חביבים מאוד, למרות שנאתי העזה לחציל טעמתי גם אותו ונהניתי. הפיטריות (שיטאקי או משהו דומה) היו ממש טובות. הבוטנים איפשרו לי להרשים בכישורי הצ'ופסטיקס שלי.
ועכשיו לעיקר - הפקין דאק. הפקין דאק מוגש בסגנון הסטנדרטי, עם פנקייקס, בצל ירוק, מלפפון, רוטב מתקתק וכמובן אורז. בניגוד לסין (אבל כמו בלונדון) הטבח לא יחתוך את הברווז השלם מול עיניכם, כאן לא תקבלו חלקי ראש, והנתחים הם ללא עצמות. עד כאן אין הפתעות.
כאן לצערי אני נאלץ לקטוע את רצף התשבוחות. הדבר הכיפי בפקין דאק הוא שהברווז נצלה בצורה מאוד ספציפית לפני שהוא נחתך, כך שהעור שלו מקבל מרקם מנופח, פריך ונהדר. לטעמי, העור בפקין דאק הוא ה-דבר החשוב במנה. בעצם לא רק לטעמי: אם תבדקו בויקיפדיה, הקריספיות של הסקין וחשיבותו מוזכרים במשפט השני שמתאר את המנה. וכאן זה פשוט לא היה. שלא תבינו לא נכון, יש מלא בשר ברווז והוא אחלה, אבל העור היה רך ודק וזה פשוט לא היה "זה" - זה לא הדבר שיצר לי את הקרייבינג שבגללו הגעתי לשם.
אז זהו. אם אתם רוצים מקום נחמד לאכול בו ארוחה מעניינת במחיר שווה לכל נפש, אני מבטיח שתהנו שם. אם אתם רוצים לשחזר חווייה ספציפית כמוני, תאלצו לחכות למקום אחר (או אולי לחכות שהמקום ישתפר מהבחינה הזו).
 

pix37

New member
תודה על הביקורת מיכאל - סבתא רות, לידיעתך לטיפולך בהצדעה

 

salo22

New member
תודה על המידע, כמו שדוסקס בפורום בעבר

הברווזים בארץ חמודים אבל לא ידידותיים במיוחד מבחינת זן ו"איכות" לנושא
קשה מאוד עד בלתי אפשרי להוציא את הדבר האמיתי, במיוחד מבחינת העור, עם מה שניתן למצוא בשווקים מעטים מאוד בארץ.
 

מיכאל ג

New member
אני לא בטוח שהבעיה בברווז עצמו

הכנה של קריספי דאק היא תהליך ארוך ומסובך ואני בכלל לא בטוח שהם ניסו להכין אותו כמו שצריך.
 

salo22

New member
טוב זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על שיטות ההכנה


אגב גם אם תנסה עם מה שנמכר כאן, לא תצליח להגיע לאותן תוצאות עם אותן שיטות הכנה, קניתי יותר מידי ברווזים הבייתה ממקורות "שונים" לכאורה בארץ, וקשה מאוד למצוא ברווז שהכיסוי של העור בכלל יאפשר לך להגיע לתוצאות שרואים שם מעבר לים.
 
נשמע כברווז צלוי ברוטיסרי, בהחלט לא

הפקין דאק. אבל אפשר היה לשער זאת מהמחיר...עם זאת, כל מסעדה שמגישה ברווז, תבורך!
 

בן ב1

New member
תגובה מפקין דאק האוס

ראשית גילוי נאות. שמי בן ואני היזם והבעלים של המסעדה.
חשוב לי להגיב על הכתוב בפורום.
את המסעדה פתחנו להרצה לפני שבועיים והחל מיום ראשון 18.1.2015 המסעדה תהיה פתוחה 7 ימים בשבוע החל משעה 18.

אני מעוניין לפרט מספר נקודות מקצועיות ורקע קצר.
אני מסעדן אשר מתמחה באוכל אסייתי מזה עשרים שנה. שנים רבות התגוררתי באירופה וכמו רבים אחרים המסעדות האסייתיות ברובע הסיני הסמוך לביתי היוו ה"חדר האוכל" שלי ושל משפחתי.
כשחזרנו לארץ לפני שנים אחדות חיפשנו את המוכר לנו והתקשנו למצוא. אמנם קיימות מספר רב של מסעדות אסייתיות בארץ וחלקן מצויינות ונעימות אבל את המוכר לנו - האוכל הסיני האמיתי פשוט לא מצאנו.
במשך תקופה ארוכה התחבטתי בשאלה האם לפתוח מסעדה כזו בישראל מתוך הבנה שמחד יש מחסור במסעדה מתמחה מסוג זה ומאידך הקשיים הבלתי אפשריים העומדים בפניי כייזם המתמחה במטבח האסייתי.
אתחיל בכך שאין בישראל כמעט כח אדם המתמחה במטבח המנדריני.
אמשיך בכך שהבירוקרטיה בכל הקשור להעסקת טבחים סינים מומחים כה דרקונית עד שכמעט וויתרתי בשלהי הפרוייקט על המיזם.
מכשול נוסף הוא תהליך השחיטה. בארץ (בניגוד לאירופה וארהב) התהליך הוא כזה שכמעט לא ניתן לבצע את תהליך הניפוח וחליטת העור של הברווז - תהליך אשר הכרחי לייצור עור פריך.
ואפרט לבסוף על הברווז עצמו.
בעולם ישנם זנים רבים של ברווזים.
הזנים הדרושים עבור פקין דאק הם ברווזים מסוג "ראון", "מוסקבי" ו "קיוגה". שני האחרונים הם ברווזים שחורים.
בארץ לא ניתן להשיג אף אחד מהזנים הנ"ל ויבוא אפשרי אבל קפוא בלבד, דבר אשר פוסל הייצור של פקין דאק.
לא אמרנו נואש והחלטנו בניגוד לכל הסיכויים לייצר הברווזים מהזן היחיד הקיים בארץ.
אנחנו בעיצומו של תהליך שנראה מוצלח ומבטיח.
אמנם עבודה רבה וקשה עדיין עומדת לפנינו אבל אני משוכנע שנדע לבצע המוצר המשובח הזה בצורה שלא תבייש אף רובע סיני.

לגבי המסעדה עצמה.
אנו מקבלים הזמנות למסעדה ובמקרה שנאמר שלא מקבלים זה כי המקום היה מלא ומוזמן כולו.
מספר הטלפון להזמנות: 03-5222922

אשמח לשמוע ביקורות נוספות ואני מבטיח לעשות הכל על מנת שחובבי הזאנר ימצאו בית חם וטעים לשנים רבות.

בן
 

salo22

New member
שלום בן, מעריך מאוד את התגובה והמאמץ


ומקווה לבקר בקרוב במסעדה, יחד עם הפיצה שמולכם, פוראמה והבית התאילנדי, זה יכול להפוך להיות "האיזור" בתל אביב
בכל מקרה הצלחה רבה, ניסיתי בדרכים שונות ומוזרות ליצור משהו ראוי בבית עם הברווז הארץ ישראלי (שהוא פחות או יותר מה שיש לכפר ברוך להציע) ולצערי לא הצלחתי מעולם, גם הבשר "לא היה זה", לא רק העור. בכל מקרה אפשר לעשות דברים טעימים גם עם הברווז הזה אפילו אם זה לא 100% זה, בהחלט שיהיה בהצלחה.
 

bob68

New member
מתחבר מאד לדברים שכתבת

ייתכן שהנוסטלגיה גורמת אצלי להטיה אבל הביקור שם הרגיש לי, בדומה לך, שזה היה "ליד" כפי שהתבטא צדי צרפתי.

יש לציין שהמלצרית הנעימה ציינה בתחילה שהם בהרצה. כששאלנו , "נו ו ?..." אז היא ביקשה שנסלח להם אם יהיו בעיות (!).
בכל אופן אין הנחת הרצה ולמעט השאלה הבלתי נמנעת "טעים לכם?" איש לא בא באמת להתעניין או לקבל משוב. חבל.

בעיני יש מגבלה בשיטה שלהם לבחור מסלול מתוך מספר מסלולים. הייתי מעדיף לבחור מה שבא לי מתי שבא לי ולא "להתחייב" למסלול שכולל דברים שלא בהכרח מתחייבים או לטעמי.
ד"א השולחנות הזוגיים הופכים צ'יק צ'אק לקטנים מלהכיל. בשלב מסוים כולו היה מלא בצלוחיות וקעריות. בתנועה לא נכונה או חוסר תשומת לב הנוזלים עלולים להישפך.
בכל מקרה לחובבי הכמויות מדובר ביחסית לא מעט אוכל.

מאד מסכים גם עם עניין העדר הקריספיות. היא הייתה יכולה לשנות עבורי את שורת הסיכום.

גם אני אמתין עד לפעם הבאה ולא בטוח שהיא תהיה בקרוב.

על הדיווח .
 
תודה על הביקורת

רצינו ללכת לשם אתמול אבל נראה שהם עוד צריכים זמן לפני שבאמת נגיע
 

ההוגה

New member
המקום מאוד מסקרן אותי

אבל מאכזב לשמוע שאין את העור הפריך של הברווז - זה בהחלט מה שהופך את המנה הזו ללהיט.
האם יש שם אופציות לצמחונים? לא ניתן למצוא תפריט שלהם ברשת.
 

bob68

New member
יש אופציות לצמחונים

במסלול של 79 ש"ח תוכל לבחור
כעיקרית בין : נודלס עם ירקות , חצילים בווק ו-טופו עם ירקות בווק.
כפתיח בין : באו צמחוני או כיסונים צמחוניים .
במנות הירוקות תצטרך לברר בנוגע לצירים. אני מאמין שתוכל להסתדר.
לעומת זאת המרק הקטן (שלוק מרק) הוא בשרי.
 

החתולית

New member
ואני כל כך חיכיתי למקום הזה :(

הכל טוב ויפה, ו- VFM זה חשוב, אבל מה זה שווה אם אין קריספי סקין?
 

Gargeran

New member
תודה על הדיווח המסקרן. יודעים אם יש למקום טלפון?

חברה ביקשה ממני לברר אם צריך (ואם אפשר בכלל) להזמין שם מקום מראש או שפשוט מגיעים ומקווים לטוב
 

bob68

New member
אנחנו ניסינו להזמין מקום מראש

אבל הם לא ענו לנו לטלפון. באנו והתיישבנו במקום שהיה פנוי.
בכל אופן : 03-5222922
 

מיכאל ג

New member
ניסינו להתקשר ולא ענו לנו

חבר שעבר באזור קפץ פנימה ושמר לנו שולחן.
 

Gargeran

New member
החברה שביקשה את הטלפון הצליחה, אמרו לה שלא לוקחים הזמנות

 

inבאלי

New member
מאכזב

גם אני שמעתי על המקום החדש והיו לי כמוך ציפיות. חבל ש"זה לא זה".
תודה על הדיווח.
 
למעלה