פקקים ביציאה הצפונית מרעננה

פקקים ביציאה הצפונית מרעננה

לא אחדש שהמצב בלתי נסבל היציאה הצפונית מרעננה פקוקה למשך שעות בימים האחרונים. אני כמו כולם יושב באוטו ומתרגז וכמו כולם מתקשר לעירייה 107. והתשובה מע"צ עובדים בצומת ולכן הפקקים. לא התעצלתי התקשרתי למע"צ וקיבלתי אותה תשובה. המשכתי, התקשרתי ל 100 וביקשתי שיעשו משהו בנידון. הם אמרו לי שהם מודעים הם גם מקבלים עשרות טלפונים והרבה אין מה לעשות. חזרתי ל 107 (הכל תוך כדי המתנה) ביקשתי לדבר עם מנהל המוקד. ביקשתי ממנו להסביר לי מה קורה... שמעתי מקולו שהוא כבר עייף מהמטלה הזאת אך יחד עם זאת היה מאד אמפטי וסיפר לי שהוא פנה לראש העיר שילחץ על מע"צ שהוא דיבר עם מפקד משטרת רעננה שיעשה משהו בנידון, אבל יש דברים שלא בשליטתו או שליטת העירייה. ולבסוף שאלתי אותו... עם יד על הלב איך אתם עומדים מול הלחץ האדיר הזה. ראשית הוא אמר לי אנחנו לא עומדים אנחנו יושבים (יש לו חוש הומור) ושנית אנחנו שותים הרבה מים. ואם מותר לי משהו אישי הוא אמר לי. הבעיה שאני מתוסכל כמוך. אני מבין לליבם של התושבים שהם פקעת עצבים ומוציאים הכל עלינו כי אנחנו זמינים ואנחנו העירייה ולכן זה מתסכל אותי ואת המוקדנים כי הרבה אין לנו מה לעשות פרט מלספוג את כל העלבונות והעצבים ולשתות הרבה מים. חשבתי שנחמד גם להביא את הפן האישי בכל ההתנהלות של הרשות מול הציבור. שבת שלום ללא פקקים.

זה לא עניין לחמדות

זה עניין שכל אחד מהגורמים שיוצר את הפקקים מתנער מאחריות ואומר אין מה לעשות שישימו 10 שוטרים ו20 פקחי עירייה לכוון את הצומת הפקוקה ולא יתעללו במאות נהגי מכוניות כל יום משעות אחר הצהריים המוקדמות עד 10-11 בלילה. זה שמאות מכוניות עומדות שעות בפקק, שמבזבזים ביחד אלפי שעות דלק, שורפים דלק שמזהם את האוויר בטונות של גזים רעילים. זה באמת לא מעניין אותי הבעיות של מע"צ / משטרה / עירייה כמו שהם לא שואלים אותי לבעיותי וכופים עלי דברים שונים כך אותי לא צריך לעניין הבעיות שלהם . והגיע זמן שאנחנו כאזרחים נפסיק לקבל בהבנה כל חידלון של רשות נותנת שירות.

צמרת3

New member
אם היו טורחים לשלוח אותם אז הם היו

עוזרים המון היה פשוט בלגן כזה שכל אחד ניסה להדחף התקשרתי למוקד וענתה לי הקלטה שיש להשתמש בדרכים חלופיות למה אף אחד בשטח לא עשה את זה? זה היה סיוט שהרס לי את יום השישי וזה אחרי שבבוקר קפצו לי מול העיניים כותרות על סוטי מין ברעננה. יחד עם הכוס קפה .תאמינו לי יעדיף היה לעשות מה שעשתתה חברה שלי להשאר במיטה עם ספר

היו שם שוטרים ופקחים

זה לא משנה את העובדה שלאור העבודות שלא היה מנוס מפקק. אולי, לו לא היו, הוא היה יותר גדול? לכו תדעו.

אולי לא הבנתם

צוואר הבקבוק של הפקקים הוא ברמזורים. אם היו מעמידים שוטרים / פקחים שיפתחו את הרמזורים החל מצומת רעננה צפון ואחורה לתוך העיר גם בתוך איזור התעשיה לפי תיאום ( כמו שעושים למשל בסיום משחקי כדורגל גדולים) התנוע היתה זורמת הרבה יותר טוב. כמו שמתככנים מתי יגיע המחפר ומתי הטרקטורים והמשאיות ומכונות האספלט אפשר לרשום סעיף "פתרון תחבורתי" ולפעול גם להקטנת הביזבוז האדיר של זמן דלק וזיהום אוויר. אבל למי איכפת?? במדינת החפיף חושבים על הכל חוץ מהאזרח ממש מעצבן. וגם אני שמעתי מענה קולי של העירייה " סע בדרכים חלופיות" דרך איפה כבוד מנכ"ל העיר?? דרך קלקיליה ? עפולה? ראשון לציון?? אילו דרכים חלופיות אתה מכיר באיזור התעשיה שכולו סתום כי לא דאגת להכוונת תנועה?? עדיף מענה קולי יותר אמין כמו ..."אזרח יקר - קפוץ לי - אכלת אותה - אין לך דרך חלופית"...

אכן, ניסיתי לברוח

מאיזור התעשייה דרך 3 היציאות שלו, לשווא, בסוף הודעתי שמאחרת לפגישה וזרמתי עם הקצב הטבעי של אי-זרימת התנועה מעתידים לקרן היסוד. אני רק חולקת עליך לגבי הצבת שוטרים. אולי זו רק תחושתי, אבל איפה ששוטרים חולשים על תזמון הרמזורים - הבעיה נעשית גדולה יותר.

צמרת3

New member
הייתי שם, ובמשך זמן ארוך מתחמקת נואשות

ממלכודת אחת למלכודת הבאה ולא, לא ראיתי רבע פקח או שוטר וגם לא תשובה מהמשטרה. והייתי מאוד זקוקה למישהו שיכוון את התנועה כשבמשך עשר פעמים לא היה לי מה לעשות עם רמזורים ירוקים כי הצמתים נחסמו על ידי "מי שתופס תופס" . הכי מדכא היהה שלקינוח היה לי פקק ליד קרן היסוד

ואכן, הבאתי כאן אתמול את תשובת גואטה

לגבי ההצפות בה הוא אמר במפורש שמדובר בפרויקט של מע"צ בויצמן שקרס בגשמים, וכל שנותר לעירייה לעשות הוא להתנצל בפני התושבים על אי הנוחות. היום לקח לי 25 דקות להגיע מתחנת פז באיזור התעשייה לוייצמן. כן, מעצבן, אבל הזכרתי לעצמי את ההסבר הזה. אין מה לעשות.

צמרת3

New member
האין מה לעשות זה הכי קל להגיד

יש ויש הרבה אכתוב לאותו גואטה מכתב .

תראי, אני באמת חושבת

שיש מצבים, שלהתעצבן עליהם זה "פול גז בניוטרל", וכדאי לקבל את זה, כי באמת יש מעט מאוד מה לעשות. גרתי בשיקגו שנתיים, שם למדתי את הבדיחה שבשיקגו יש שתי עונות - Winter & Construction. איך שנגמר החורף, מתחילות העבודות בכבישים ומתחילים הפקקים. לא של חצי שעה, של שעות. פיזקה פשוטה - שאת מנסה לתעל זרם תחבורה גדול לשביל צר יותר, יש האטה. אז די לנסות לומר בכל מקרה באופן גורף שהעירייה לא בסדר, כי אפילו עיריית רעננה הכל-יכולה, לא יכולה לחוקי הפיזיקה. בואו נאמר תודה שהעירייה חזקה דיה כדי ללחוץ על מע"צ לתקן מייד, ולא בסוף החורף. אם יש עניין נקודתי (ויש - עכשיו צעדתי שם וראיתי כמעט-2-תאונות כי הרמזור לא עובד - למה שלא יעבוד בשבת כשאין עבודות?), אני בטוחה שפרנסי העיר ישמחו לשמוע ולתקן.

צמרת3

New member
חנה הייתה שם קריסה של כביש אף אחד

לא עושה טובה אם לא היו מתקנים זה חיי אדם ואנשים צפויים לכלא. שנית אני מצפה ליותר חשיבה ברעננה ולא לרוץ לעשות שיפוצים מטרידים באחוזה בכל עוד נמשכות העבודות בויצמן . וחוץ מחוקי הפיסיקה יש כוח אנושי שאמור לנווט

מה הקשר בין אחוזה לוייצמן?

השיפוצים באחוזה כבר מזמן לא חוסמים את התנועה.... אלא אם כן מדובר באחד ממיפגעי הגשם, שלא ידעתי עליו.

צמרת3

New member
אין חניה ולאחרונה

השיפוצים כן יוצרים מחסום, תקלות נקודתיות שמפריעות ומה לא הקשר הוא שצריך לעבוד בשכל ולא בו זמנית .

אין חניה, נכון, בלי שום קשר לוייצמן

ובקרוב יפתח חניון בנק לאומי שיוסיף 110 מקומות חניה. אח"כ יפתח חניון קופ"ח לאומית (פינת בר אילן) ובהמשך יבנה חניון רב קומתי במשביר.

הילית111

New member
פקקים בא.ת רעננה

היי לכולם מה קורה ביציאה מאזור תעשייה כבר מיום חמישי כל יום אני חוזרת במונית מהעבודה אני מדברת על שעות 16.00 16.30 משהו נורא כשהיה גשם ראשון הבנתי אבל עכשו אתמול למשל מה הסיבה מישהו יודע אם זה מצב קבוע? קו 4 שאמור להיות בתעשייה בתחנה ב-16.30 מגיע ב- 17.00 הצילו מה עושים ? הנקודה שגם במונית יש פקק מקווה שהיום יהיה בסדר מה נהיה שם?

ארזS

New member
זה בגלל העבודות בצומת רעננה צפון

ומבדיקות שעשיתי באופן אישי במקום כמה פעמים בשבוע האחרון כנראה שאין אפשרות לשיפור, ויותר מזה, כנראה שבתקופה הקרובה המצב רק יחמיר לצערי הרב.

למעלה