פקקים בצומת יגור

op7777

New member
פקקים בצומת יגור

רק רציתי לשתף אתכם ...
אני עובר בקיץ לאזור משגב, ומטבע הדברים אני בודק את מצב התנועה בדרך לשם.
אני יודע ורואה שעובדים ללא הרף על הצומת, אבל מה שראיתי אתמול פשוט הבהיל.

חזרתי מכיוון צפון ליגור ופניתי לעבר מנהרות הכרמל.
ללא כל תאונה או סיבה נראית לעין, השתרך פקק מכביש 22 / צומת לב המפרץ עד לצומת יגור עצמו.

בתור אחד שהולך לגור שם, אני פשוט מפחד ממה שקורה באזור הזה.

אשמח אם תנחמו אותי ותכתבו שהדברים ישתפרו בקרוב ....

ערן שחר

New member
בא נגיד ככה

עד שלא יסדרו את הרמזורים ואו ירחיבו בצורה משמעותית את חסידים וזבולון הפקקים ישארו
כנ"ל בבוקר מסומך לזבולון

megashock

New member
משגב-חיפה

דבר ראשון, זכית לעבור לאחד המקומות היותר יפים ואיכותיים בארץ.

בקשר לתחבורה, המחלף בצ.יגור לא יפתור את הפקקים בצומת זבולון וחסידים שהן חלק מהמכלול של צומת יגור.
אבל כבר יצא המכרז להארכת כביש 6 עד לצומת סומך מה שיוכל להקל על הנסיעה לכיוון המרכז (אחרי שתעבור את הפקק בצומת אבליים).
עכשיו גם בונים את הרכבת לכרמיאל שאם אתה עובר ליישוב ליד כרמיאל, תוכל להגיע איתה במהירות לחיפה ולקריות.
גם כאשר יפתחו את כביש עוקף קריות בעוד כשנה, תוכל לנסוע אליו בכביש 79 דרך אפק שכרגע מרחיבים ואז להגיע לקריות ולכביש 22.

אחג הדברים המרגיזים ביותר באזור הוא מה שעשו בכביש 70 באזור יבור שבו הרחיבו את הכביש עד לצומת יבור ואז הפסיקו את העבודות בצורה פתאומית תוך כדי עיקול ועליה על הגשר, במקום להמשיך אותן עוד כ 3 קילומטרים עד לצומת אחיהוד ויצרו פקק תנועה קבוע בין יבור לאחיהוד.

darkshadow1

New member
ההרחבה בוודאי לא יצרה את הפקק ליד יבור.

פקקים כאלה קורים כשכמות כלי הרכב עולה על הקיבולת של הכביש- הרחבת הכביש לא הביאה עוד כלי רכב לקטע הבעייתי ולכן לא יצרה את הפקק. אבל כן, זה טימטום שעשו חצי עבודה ואני מקווה שיש תוכניות לסיים את העניין.

לגבי המצב באזור בעתיד- זה תלוי במקום שבו תגור. עוקף קריות ישפר את המצב אם אתה מגיע מצפון, אבל אם אתה מגיע ממזרח כנראה שלא תראה שיפור בזמן הקרוב. הרכבת לכרמיאל אולי תוכל לעזור לך (אם תוכל להשתמש בה כדי להגיע לחיפה- אל תצפה שההקמה שלה תוריד את העומס בכבישים), אבל זה במקרה הטוב ב-2016. הקמת הזרוע הצפון-מערבית של כביש 6 בוודאי תעזור- אבל כרגע מדברים על סיום ב-2017, וזה פרוייקט בשלבים יחסים מוקדמים ככה שדי סביר שמועד הסיום ידחה.

megashock

New member
הפקק ביבור

הרחבת הכביש גרמה לכך שעד לצומת יבור יותר רכבים יכולים לעבור את הרמזורים בדרך בבת אחת בכל פעם שיש רמזור ירוק ואז להתקע ולגרום לבלאגן כאשר הכביש הופך בפתאומיות לבעל נתיב אחד, מה גם שהמעבר לנתיב בודד נעשה בצורה הכי עקומה שיכולה להיות, תוך כדי עליה בסיבוב על הגשר .

darkshadow1

New member
צריך להבחין בין שני מקרים:

מקרה אחד שבו יש האטה בתנועה רק בחלק שבו מתבטל נתיב אחד ומקרה שני שבו יש האטה בתנועה בכל הקטע שבו יש נתיב אחד.

ש מים

New member
הפתרון האולטימטיבי: אופנוע/דו-גלגלי מוטורי!

בעולם הרחב הפתרון הזה ידוע, מקובל ופופולארי כבר עשרות שנים. רק כאן אנו חיים במין בועה של טימטום (כאשר לא זו בלבד שהממשלה/משרד התחבורה והאוצר לא מעודדים שימוש בכלים אלו, אלא אף מעודדים אי-שימוש בהם!
).

ש מים

New member
גם להיות יהודי בישראל זה מסוכן.

אין ברירה. לומדים להזהר. ואפילו נהנים בדרך.

offirla

New member
בינתיים האזור סובל מפקקים ועומסים

יחד עם זאת - המדינה מבינה ללבכם ובמגירה שלה "סל" פתרונות לא קטן...

1. הרחבת כביש 70 בין צומת יגור לצומת זבולון - כהמשך למחלף יגור ולכביש דשנים, יורחב כביש 70 לכביש בן 3 נתיבים, בין צומת יגור לצומת זבולון. הפרויקט כולל הסדרה והרחבה של שלושה צמתים – דשנים (חדש: בין יגור לחסידים), כפר חסידים וזבולון.
יבוצע על-ידי יפה נוף לקראת 12/2013

2. הקמת כביש 772 דרך דשנים + צומת דשנים
במטרה להוציא את הובלת החומרים המסוכנים ממפרץ חיפה לאזור צומת יגור, לכביש חוצה ישראל ולדרום הארץ, תוקם דרך פרברית חדשה בין בתי זיקוק קישון וכביש 70 (צומת דשנים). במסגרת הפרויקט, תיסלל דרך דשנים (כביש מספר 772) עד לרחוב התעשייה, עם נתיב יחיד לכל כיוון וכן יוקם גשר מעל נחל ציפורי.
יבוצע על-ידי יפה נוף

3. סלילת "חוצה ישראל" - קטעים צפוניים (כביש אגרה בחלקו)
סלילת המשך כביש 6 - ממבואות יוקנעם דרך מחלף תל קשיש (התשבי), מחלף העמקים ועד מחלף סומך (באורך כולל של כ-21 ק"מ). הכביש עתיד לחבר את תושבי המרכז והדרום אל אזורי התעסוקה ביוקנעם, אזורי התעסוקה במזרח חיפה, אל הקריות ואל מרחב הגליל המערבי, לרבות עכו וכרמיאל.
כדי להימנע מפגיעה בשטחים פתוחים ובשמורות טבע, כולל הפרויקט שלושה צמדי מנהרות באורך תוואי כולל של כ 4.7 ק"מ.
האגרה תהיה בשני מקטעים בלבד: מנהרת יקנעם + מנהרת רכסים.
יבוצע על-ידי חוצה ישראל

4. מסילת העמק
פרויקט רחב היקף ועתיר השקעות עתיד לחבר את אזור העמקים (עפולה, בית שאן) לחיפה (נמל חיפה) ולמרכז הארץ, ובכך לשנות את חיי התושבים. במהירות של 160 קמ"ש, תאפשר הרכבת לתושבי עמק יזרעאל ועמק בית שאן גישה מהירה למוקדי תעסוקה, חינוך ובילוי. הפרויקט כולל תכנון וביצוע מסילת רכבת משא ורכבת נוסעים בקטע שבין חיפה (גשר פז) לבין תחנת הרכבת בית שאן. לכל אורך התוואי תהיינה הפרדות בין הכביש למסילה שתאפשרנה מעבר מהיר של רכבים וללא עיכובים של חציית מסילה. לפרויקט שלושה חלקים:
א. מסילה מערבית: חיפה - כפר ברוך; תיבנה מסילה באורך 28 ק"מ ויוקמו 3 תחנות רכבת: לב המפרץ + כפר יהושע + כפר ברוך
ב. מסילת מזרחית: כפר ברוך - בית שאן; תיבנה מסילה באורך 31 ק"מ ויוקמו 2 תחנות רכבת: עפולה + בית שאן
ג. הקמת מחלף יגור
** בימים אלה מתחילים להקים הפרדה מפלסית בין התשבי לכפר יהושוע....
מבוצע ויבוצע על-ידי החברה הלאומית לדרכים; צפי סיום ב- 2016

levo54

New member
תודה על הסיקור

אני לא חושב שלהרחיב ל3 נתיבים עד צומת זבולון זה מה שיפתור את בעיית הפקקים, הרמזורים מתוזמנים שם בצורה מחרידה, למה לא פשוט לפנות 2 מחלפונים די פשוטים בצומת זבולון וחסידים?

בנוסף יש עוד כמה בעיות שצריך לטפל בהן.

צומת אחיהוד ויאסיף, מכה מה שהולך שם.
פקוק מכל הכיוונים כל יום, במיוחד בגלל הקטע החד-נתיבי יבור-אחיהוד.
פשוט מצב לא הגיוני בצמתים האלו, גם בשעות שהן יחסית שפל אפשר למצוא את עצמך עומד שם בפקק.

op7777

New member
תודה לכולם על התגובות - המצב שלי ...

כשאני חוזר מהעבודה (חיפה) אני פונה ימינה לצומת שגב (?) בצומת יבור, כך שלמזלי הפקק לאחר מכן נחסך ממני.
הבנתי שכבר בחודש הבא ייפתח הקטע של עוקף קריות, אני שצריך להגיע לעיר התחתית אולי יעזור לי קצת, למרות שגם בסוף כביש 22, מישהו לא חשב עד הסוף, וכל התנועה של הכביש מתנקזת לכביש אחד מסכן.

לגבי יגור, אני כרגע עובר שם כל כמה ימים, וזה מראה לא נפוץ בארצנו, קצב העבודה שמרביצים שם משביע רצון, אגב כבר הרימו השבוע, את קורות הגשר מעל הצומת עצמו.

הענין, מה זה יעזור בשלב הזה, עם צומת חסידים וכו' ?

אני בכלל הייתי מבטל בשעות העומס, את הפנייה ימינה מרכסים ומחסידים ונותן אור ירוק ארוך לבאים מצפון בבוקר וההיפך בשעות אחה"צ, ומסדר לתושבים הנ"ל סיבוב של עוד 5 דק נטול פקקים לצומת סומך וחזרה צפונה.

בכל מקרה, נפח התנועה באזור, כל פעם מדהים אותי מחדש, חשבתי שרק משוגעים כמוני עוברים לאזור הזה ....

ערן שחר

New member
אולי הרחבת חסידים וזבולון לא תפתור לגמרי

את הפקקים שם אבל היא בטוח תקצר אותם,
נראה שתוך שבוע שבועיים יפתחו נתיב נוסף בצומת עכו מזרח ממזרח לדרום.

את היציאה מחסידים היו צריכים לקשר בצורה כל שהיא ישירות למחלף יגור החדש ואז היו הרבה פחות פקקים שם

למעלה