פקק ברחוב ירושלים

פקק ברחוב ירושלים

משהו יודע למה היה פקק של 15 דקות בשעה 11:30 בערך ברחוב ירושלים?

כי

היו יותר מכוניות הייתה תנועה יתר על המידה מסיבה כלשהי שאינה בשגרה היומיומית של הרחוב מהי הסיבה? אולי הבא אחריי יענה לך :)

סבינה89

New member
כי

במקום שלכל משפחה יהיה רכב אחד עכשיו קיימת תופעה של מספר רכבים למשפחה רכב לאדם מסיבה כלשהי הכבישים לא בנויים לעומס הזה מהי הסיבה? אולי הבא אחריי יענה לך :)

זאת לא הסיבה שבגללה יש פקק של רבע שעה ברחוב

ירושלים באמצע היום... אבל אם כבר נגעת בנושא, אז כשתהיה פה תרבות נהיגה תקינה ואנשים ידעו לנהוג. אז אפשר יהיה לשווק את האופנוע ככלי בטוח יחסית בארץ כמו שעושים ברחבי אירופה, ככה לכל אחד יהיה כלי תחבורה אישי קטן ומהיר, שקל להחנותו, קל להגיע לקל מקום, מגיעים איתו באופן הכי מהיר, הוא חוסך זמן וכאבי ראש ומתאים בדרך כלל לנסיעות אישיות כמו שמתבצעות הרבה ביומיום במדינת ישראל. ככה יהיה רכב אחד לכל משפחה, ובמקרים מיוחדים שניים ותצטמצמנה הפקקים במיוחד בבקרים ובערבים בעורקי התחבורה הראשיים..

Shark Alarm

New member
עוד לפני תרבות נהיגה בארץ צריכה ../images/Emo26.gif

להיות מודעות בציבור לתחבורה ציבורית.. ועוד לפני המודעות של הציבור צריכה להיות מודעות של הממשלה שתעודד נסיעה בתחבורה ציבורית על פני רכבים פרטיים- מה שקורה בחו"ל

עוד לפני שפתחתי את ההודעה ידעתי שהיא תדבר

על תחבורה ציבורית. אתה מקבל כסף מתפוז ? אתה מקבל משכורת מאגד או דן או רכבת ישראל ? אתה עובד באיגוד\מקום\עמותה\משהו שמקדם את התחבורה הציבורית בישראל ? ממה אתה משתכר בישראל ? אתה כל היום עונה בראשון לציון ופורום תחבורה ציבורית לכל שאלה שקשורה בתחבורה .. אתה יודע הכל הכל הכל, יש לך מידע לגבי הכל ואתה עונה לכולם. לפחות תודה ותגיד, אני עובד בשביל תפוז, נותן תשובות לאנשים וככה אנשים נמשכים להכנס לפורומים שיש בהם תשובות .. ואין באמת תחבורה ציבורית בארץ, אם אתה קורא בשנות האלפיים לרכבת ישראל, רכבת מודרנית. אז בושה. ואם אתה חושב שהאוטובוסים בארץ זה תחבורה אז תדע שעדיף רכב. לא מבחינה כלכלית אולי, מבחינת נוחות וזמן. עדיף אופנועים, רק צריך לחנך תרבות נהיגה, ואז יהיה אפשר להוריד את מחירי הביטוח של הדו גלגלי. יותר כיף לנהוג, מגיעים מהר לכל מקום, עד לנק' ממש, קל להחנות בכל מקום. יעיל, שימושי, כיפי, מהיר, ומאגניב.

cobainos

New member
מסכים איתך במקרה הזה

לא עם איך שהתנפלת עליו (בטח יש לו זיקה לאגד או דן או חברה אחרת אבל זו לא סיבה לתקוף) תחבורה ציבורית זה אכן פתרון טוב אבל בארץ היא על הפנים בגוש דן אנשים נדחקים באוטובוסים כל הזמן. מראשון אין אף קו שמגיע צפונית יותר מת"א וכדי להגיע מראשון לידידה שלי שגרה נגיד באיזה מושב בשרון אני צריך רכבת+שני אוטובוסים+ טרמפים... עדיף אופנועים? באמת רק, אבל רק כשתהיה פה תרבות נהיגה זה הרבה יותר מסוכן, סיכוי גבוה לפגיעות חמורות יותר ובחורף זה בכלל סכנת נפשות טוב לתוך העיר, בכבישים מהירים זה מסוכן.

מסכים איתך..ומוסיף....

אין כבישים מהירים במדינה באמת.. איילון פקוק רוב שעות היום והמהירות הממוצעת שם היא 50-80 איילון היה יותר רחב וארוך, והיו עוד כבישים נוסח איילון אבל זה דורש תשתית אפשר היה לנסוע 120-140 כמהירות ממוצעת רק בלילה כשהכבישים מתרוקנים הכבישים האלה הופכים להיות 'מהירים' באמת ..... כמו באירופה. לא מסכים שאופנוע זה מסוכן בכביש מהיר, זה מסוכן כשיש תאונה ואז היא קטלנית, אבל אנשים פשוט צריכים ללמוד לנהוג.. התרבות נהיגה ואופן הלימוד מוטעה מן היסוד ..אנשים מקבלים רשיון ורובם עולים על ההגה בלי להבין את המשמעות של 'לנהוג' ..

סבינה89

New member
כמוני!

חחח סתם, אתמול קיבלתי רישיון :)) אבל זה לא כזה משנה, נהגתי גם לפני...

cobainos

New member
התנפלתי?

את מוזמנת לקרא את השורה הראשונה בהודעה שלי ולחזור אליי.

Shark Alarm

New member
סימבה וקובנוס ../images/Emo26.gif

סימבה- אני לא יודע אם אתה ציני או רציני, אבל בכל זאת אני אתייחס ברצינות למה שאתה רושם. הודעות כמו שלך גורמות לאנשים, אתה יודע מה אני אומר על עצמי- גומרת לי לרצות להפסיק לרשום כאן בפורום, להפסיק לעזור לאנשים מהידע שיש לי. כי אם אתה נהנה להשתלח בי (וכאמור אני מדבר רק על עצמי) על כל הודעה שאני רושם- שיבושם לך, אין לי מה לומר לך. אם מפריע לך שאני עונה על שאלות בפורום הזה או כל פורום אחר (שד"א זאת מטרת הפורום או בשמם האחר קבוצות דיון)- שיבושם לך. אם מפריע לך שאני עונה על שאלות שקשורות בתחבורה ציבורית בעיר/ארץ- שיבושם לך. אם מפריע לך שאני "כל הזמן" נמצא בפורום- שיבושם לך. כמו כל גולש בפורומי תפוז, אני לא מקבל שכר מתפוז. מה גם שאני לא מנהל פורום כלשהו בתפוז שמחייב אותי להיות פעיל בפורומים. ד"א תנסה אתה ללמוד למבחן הפסיכומטרי בלי לעשות הפסקה של כמה דקות- אני בטוח שתצטרך אחת כזו- וגלישה בפורומים/דוא"ל/חדשות/התעדכנות בתחומי העיניין שלי (והם לא רק תחבורה ציבורית ופורום העיר)- זו ההפסקה שלי. מה גם שאני לא מקבל שום תמורה מאחת מחברות התחבורה הציבורית בארץ. אם תבדוק בפורום תחבורה ציבורית יש שם ידענים ואנשים שבתוך עניין התחבורה הציבורית יותר ממני (היה גם מישהו שפירסם כאן הודעה על פגישה אישית שלו עם ראש העיר שלנו- מאיר ניצן אודות שינויים בתחבורה ציבורית בעיר). מה לעשות שהשאלה שנשאלה הייתה על עומס כלי רכב, ואני כאינדיבידואל, לא חושב שאופנוע זה מה שישפר את העומסים. ולא רשמתי שיש תחבורה ציבורית טובה במדינת ישראל אלא רשמתי שצריכה להיות מודעות של הממשלה לעידוד התחבורה הציבורית כמו שיש בחו"ל. (וכמו שאמר קובנוס: אין קו אוטובוס אחד שמגיע מראשון צפונה מת"א (היה פעם קו ביום ראשון בבוקר לקרית שמונה- אבל הוא בוטל מחוסר כדאיות- לדעתי- הוא פשוט לא שווק מספיק טוב)) למען הסר ספק- יש לי רישיון כבר ארבע וחצי שנים. כל הידע בתחבורה הציבורית הגיע מהיותי תלמיד וחייל.

אני לא משתלח בך, פשוט מסקרנת אותי התופעה.

בזמן הפנוי שלך אתה מתעמק בהודעות של אנשים ועונה בצורה נרחבת ויסודית שכזאת ? ולכן הכינוי שלך גם מודגש באדום ? מוזר לי שאתה יודע את כל הקווים.. והשעות וכו' .. אתה יודע על תחבורה ציבורית הכל מדן ועד אילת. אז אולי תפרוס את האמת בפנינו ..? אין בזה רע להשתכר ולקבל שכר מתשובות באינטרנט.. פשוט שנדע...שיש למי לפנות תמיד! ! ! מודעות של הממשלה לעידוד תחבורה ציבורית ?! לא יכולה להיות פה תחבורה ציבורית ועידוד תחבורה ציבורית עד שלא ישנו הכל מהיסוד.. מהתשתית. יקימו מטרופלין של רכבות בת"א.. רכבות קלות .. אוטובוסים ומוניות.. מחירים סבירים .. אוטובוסים מדויקים בכל הארץ ורכבות.. נתיבים וכבישים לתחבורה ציבורית ! כלים חדישים תקינים מרווחים נגישים לנכים וקרים בקיץ ונעימים בחורף.. נקיון של הכלים אפילו במהלך יום העבודה .. תחנות מרכזיות מסודרות, מטופחות, מפוארות עם מרכזי קניות. ולצד זה כבישים חדשים מהירים ורחבים וארוכים שישמשו עורקי תחבורה ראשיים הן בבין עירוני ובכבישים המהירים שהמהירות שם תוכל להתאפשר עד 140-160 בכיף רב. הגיע הזמן .. אבל זאת עבודה של כ 6-8 שנים אני מעריך ... וצריך להקים פרוייקטים ולעודד יזמים ... לדעתי הכלכלה רק תשגשג והאיכות חיים של האזרח הפשוט תגדל ותוקל בהרבה..

חןשסק

New member
הכינוי שלו מודגש באדום כי הוא

נבחר להיות מומחה בפורום. זו החלטה של רויטל ושלי.

במקום להודות על זה שיש פה מישהו שיכול

ויודע ורוצה לענות אז אתה בא ושואל ומתחקר כל הזמן , דיי, למה? , זה שהוא אדום זה בגלל שהחלטנו שמגיע לו להיות כזה , ואתה יודע מה גם אם הוא היה קשור לאיזו חברה ציבורית , אז???? דיי , תפסיקו לחפש ....

מה יש לך ? מה את 'נופלת' עליי ?

אמרתי לו שזה רע? מה חיפשתי? סה"כ רציתי להתעניין בעיסוקיו של בנאדם שכותב בו די הרבה ויודע הרבה על סוג של נושא מסוים והבעתי התעניינות מאין כל המידע הזה והאם זה קשור לעיסוקיו בחיים.. אמרתי לו אלף פעם כל הכבוד ושימשיך לכתוב ולענות וזה באמת מקל על המון אנשים. תלמדי להבדיל בין סקרנות יתר לבין תחקור, הגבול הוא דק.

Shark Alarm

New member
אני לא רוצה לפתוח את זה שוב ../images/Emo26.gif

אבל אני חייב להגיב למה שאמרת פה: סימבה, יש דרך להגיד את מה שאתה חושב (ולא, ציניות היא לא תמיד הפתרון- כי מה לעשות דרך קריאה אי אפשר להבין מתי בנאדם ציני ומתי לא)

cobainos

New member
מה אתה ילד?

אם שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור לך לישון. תקפת כמו משוגע כאילו הוא עשה לך משהו רע והסקרנות\תחקורים שלך או איך שלא תקרא לזה לא ממש נעימים, מסתבר.

למעלה