פקק מתפוצץ - מה לעזאזל?

grimmjow

New member
פקק מתפוצץ - מה לעזאזל?

אוקיי זה לא איזה תרגיל בשיעורי בית ואני גם לא שייך לבר-אילן, אבל יש לי שאלה אליכם שקשורה בנושא ואשמח לדעתכם. אי פעם קרה לכם שפתחתם בקבוק קולה והפקק עף למעלה במהירות של 50 קמ"ש? לא? גם לי לא. כבר פעם שנייה שאני מעביר בבוקר קולה מהבקבוק הגדול של הקוקה קולה לבקבוק קטן אחר, ולאחר כמה שעות שאני פותח את הבקבוק - הפקק פשוט טס למעלה. אוקיי, התשובה די ברורה - זה בגלל הלחץ מהגזים. אבל למה זה לא קורה בבקבוק קולה? או שזה קורה לפעמים ועוד לא חוויתי את התופעה? מה שאני די בספק לגביו.

מנחש שאתה ממלא את הקטן ומוציא אותו מהממקרר

במקרר הקולה נמצאת בנפח הכי קטן שלה (ב4 מעלות צלזיוס יותר נכון). במהלך היום הקולה מתחממת והנפח שלה גדל. בבקבוק הקטן (שאתה בטח ממלא עד למעלה) אין לקולה מקום להתרחב ונוצר בה לחץ מאוד גבוה מהגזים. כשאתה פותח הגזים יוצאים במהירות והפקק קופץ. או שתמלא פחות קולה בבקבוק הקטן או שתפתח ממש בזהירות.

telleran

New member
פחות קולה

אני לא בטוח שגם פחות קולה יעזור. זה כמובן ישפר את המצב, אבל לא יפתור. (אא"כ אתה ממלא ממש קצת) הלחץ שמצטבר בגלל ההתפשטות של הקולה צריך יותר מקום מלדחוס קצת אוויר בתוך הבקבוק. ככל שהוא ימלא פחות- יש יותר אוויר ללחוץ וככה פחות לחץ, אבל בשביל שממש לא יקפוץ- הוא צריך למלא ממש קצת. מצד שני- אין לי סכום כסף נכבד בכיס (60 אלף נגיד) כדי לעשות ניסויים כאלה. אז אולי אתה צודק.

למעלה