פקק של מזגן קופץ+מכשיר שנשרף

פקק של מזגן קופץ+מכשיר שנשרף

מה עושים שתוך שעות ספורות, קפץ פקק או מתג של מזגן ויום לפני נשרף מכשיר חשמלי. זה לא סביר בעיני, החשמלאי אומר שזה צרוף מקרים היתכן?

איטולה

New member
גם לי זה קרה

שלום רז ,גם לי זה קרה בתחילת החום הגדול והחשמלאי טען שזה מקרי. איזה מקרי , העבודה שלהם כנראה לא מקצועית עם זה קורה לעוד אנשים. מעניין איזה נתונים חסרים לך. עכשיו אני כבר סקרן מה שם קורה?

איטולה

New member
גם לי זה קרה

שלום רז ,גם לי זה קרה בתחילת החום הגדול והחשמלאי טען שזה מקרי. איזה מקרי , העבודה שלהם כנראה לא מקצועית עם זה קורה לעוד אנשים. מעניין איזה נתונים חסרים לך. עכשיו אני כבר סקרן מה שם קורה?ואגב לא להיבהל מהשם- זו בדיחה קלה

asher40

New member
תגובה ל"איטולה"

שלום לך , שני המקרים שונים לפי הבנתי. אתה מתאר דבר אחר וגם צירפת נתון חשוב ("....בתחילת החום"). אם בשנה שעברה הכל עבד כמו שצריך ולא "קפץ" חצי האוטומט ,אז כנראה ציוד חשמלי בלוח לא תקין,או אפילו המוליכים ,טיב בידודם אינו תקין.....זה קורה עם הזמן ,תנו מעט אימון בחשמלאים המשרתים אותכם ,או שתחליפו אותם בכאלה שנוחים לכם. זה נושא ששוה דיון מעבר למה שנאמר עד כה. ***כיצד ליצור מערכת אימון בין הלקוח לחשמלאי המשרת אותו? ואיני מדבר על חשמלאי שהגיע לתקלה חד פעמית ולא משאיר אפילו כרטיס ביקור! ***רז - התייחסותך! אשר.

איטולה

New member
אשר ידידי-או לא....

אלו אכן שני מקרים שונים-האחד באחד מימי החום קפץ פקק המזגן- תלת פאזי למבינים,הרמתי והמשיך לעבוד.אולם כמה ימים לפני זה באופן מתפתיע הלך לעולמו מכשיר חשמלי- מיקסר אשר נשרף בו המנוע- הפקק לא קפץ אבל יצאו ממנו גיצים והוא היה חדש יחסית- אולי 20 פעם השתמשו בו. חוץ מזה יש לי = נותן בו אמון מלא, אבל לא נראה הגיוני שהכל קורה בבת אחת-אולי אכן מקרי. לאלוהים ולבעלי המקצוע פתרונים! ותודה על התשובה המהירה -אגב ידוע לך על מקום בו אפשר להלחליף = לתקן=לא לקנות - מנוע חדש?זהדגם מחו"ל................

asher40

New member
"פקק קופץ" - תגובה

שלום לך ,כפי שרז ציין אין מספיק פרטים כמו ,מה נשרף במכשיר? האם הושבת או שרק היה עומס על המוליכים? וכו'. לחלק השני של שאלתך ,יש כמה הסברים לכך שחצי האוטומט של המזגן קפץ: 1.חצי האוטומט צריך להיות מסוג C או G (השהיה) לצורך ההפעלה הראשונית. 2.חצי האוטומט שבק חיים. 3.תקלה במדחס שיוצרת עומס. *** אם החשמלאי שלך משרת אותך יותר מתיקון אחד ,עליך לסמוך עליו ואם אין מע' אימון אז חבל"ז ,החליפי אותו באחר. המשך יום נעים, אשר.

איטולה

New member
תשובה על מזגן-

יש בו השהייה- אוף קורס-אבל מי יודע מה זה c-- או g/נתים עובד אבל החשש הגדול הוא מפני הימים הנוראים שעוד יהיהו לנו-ותמיד לשם שינוי נופל על שבת- שישמור השם.האם צריך לבדוק את כל הקופסא? תודה על כל תשובה להדיוטות

idos2

New member
שאלה קצת לא קשורה...

מה ההבדל בין מפסק מסוג "B" מפסק מסוג "C" או "G"? אפשר לקבל פירוט למה כל סוג מתאים? (בטח יש עוד כמה סוגים ששכחתי) תודה.

רז חשמל

New member
אופיין ניתוק של ח"א

האותיות מסמלות את אופיין הניתוק של החצי אוטומט. ככל שהאות קטנה יותר החצי אוטומט פחות עמיד בזרמי התנעה ולכן משתמשים ב A למחשבים ומערכות אלקטרוניות רגישות, ב B למעגלי תאורה , C למעגלי כח כמו מזגן מכונת כביסה וכו' וב D אני לא רואה צורך להשתמש. בעבר היו סימנים אחרים כך ש Lהיה מקביל (בערך) ל B היום ו G ל C.

wil

New member
דווקא למחשבים יש זרם התנעה גבוה

שערורייתי ממש. (באופן יחסי לצריכה השוטפת, כמובן) החשמלאי של המשרד טוען שיש צורך להשתמש אפילו ב-D במעגל שזין הרבה מאוד מחשבים. מן הסתם זה יבוא על חשבון הרגישות

מאגר

New member
במשרדים שיש בהם הרבה מחשבים אין

צורך להשתמש לא בD ולא בC מאחר ובמשרדים שיש בהם הרבה מחשבים המחשבים מחוברים לUPS שמחובר למערכת תלת פאזית עם הגנות התנעה עד פי 2 מסכום האמפרז' של כל הפאזות יחד. במחשבים בייתים ההתנעה שלהם היא יותר קלה מהתנעה של מיקסר ביתי או שואב אבק או מתנע של מקרר וגם להם לא מציע המחוקק לשים נתיך מדגם C . אז שיהיה בהצלחה ויום נעים לכולם דורון ט

wil

New member
מדובר בהרבה מחשבים על מעגל אחד.

יש לנו כ-35 מחשבים על מעגל אחד של 16 אמפר, הזרם מגיע ממכשיר אל-פסק גדול (30KVA), אבל בדרך עובר בלוח עם ח"א-ים ומפסקי פחת. ההתנעה של כולם ביחד מפילה את ה-ח"א, בקרוב אנחנו מוסיפים מעגלים כדי לפזר את העומס הזה, אבל בינתיים הפתרון הזמני הוא הגדרנו את כל המחשבים לא להידלק אוטומטית עם חזרת המתח לאחר הפסקה - וזה פתר את הבעיה. לגבי מחשב ביתי - ברוב הבתים אין יותר מ-2-3 מחשבים מ-ק-ס-י-מ-ו-ם על מעגל בודד, וההתנעה של 2-3 מחשבים היא אכן לא נוראית ולא מצדיקה נתיך C.

idos2

New member
מה מפריע בעצם להשתמש

במפסק מסוג C לכל הדברים הנ"ל? (כלומר מה החסרונות שלו?) הוא יותר יקר או שיש משהו מעבר לזה?

wil

New member
יש TRADEOFF

מפסק מסוג A יהיה רגיש (כלומר יספק הגנה מירבית, יקפוץ מהר במקרה של תקלה בציוד המחובר למעגל) אבל יקפוץ ללא צורך בהתנעת צרכנים כמו מזגן ובעצם כל מה שיש בו מנוע חשמלי רציני, וגם מחשבים אם מגזימים בכמות (איך 30 מחשבים ללא מסכים על מעגל 16A נשמע לכם?) מפסק מסוג D לא יתרגש מהתנעה של מזגנים וכו' אבל מצד שני אם תקרה תקלה באיזה צרכן יקח לו זמן ארוך יחסית לקפוץ. B ו-C כמובן באמצע לפי הסדר

idos2

New member
מה זאת אומרת "תקלה"?

בכלל, חוץ ממקרה שיש קצר או עומס יתר, מתי עוד מפסק ח"א קופץ?

למעלה