פראנה

safafa

New member
פראנה

...על אף שנאמר לי לא לשאול שאלות כאלו החלטתי בכל זאת לשאול... יש מורים ליוגה בארץ אשר יודעים ומכירים את רזי השליטה בצ'י/פראנה ואפשר ללמוד מהם כיצד לשלב זאת בחיים דרך היוגה?

מי אמר לך לא לשאול ??????

היי סאפפה. בהחלט יש מורים, מאיזה אזור אתה ? וככה על הדרך שאתה מתרגל, עם קצת הקשבה תוכל לשלוט בפרנה גם ללא הדרכה מיוחדת.... יוגה פועלת על כל הרבדים, כל תנוחה מפעילה פרט לשרירים גם את המערך האנרגתי, תשומת לב בתרגול תאפשר לך להכיר את המערכות המעודנות וגם לשלוט בהן, וכל זה באותו מחיר.... בשמחות. אבי.

safafa

New member
אז ככה

נאמר לי משהו בסגנון "אם תדבר על זה לא תמצא את זה...מורה טוב לא יגיד לך שהוא יודע לשלוט בזה...זה לוקח שנים..." וכו'. אבי, ההיכרות היחידה שלי עם הנושא כאשר באמנות לחימה יש אנשים שמסוגלים באמצעות טכניקת הפנית נשימה/ שליטה בצ'י לעשות פשוט נפלאות. היכולות הללו נלמדות שם במשך לעיתים עשרות שנים. אבל ממה שהבנתי דרך היוגה ניתן ואף מומלץ לתקוף את הנושא ביתר קלות ואף לשים עליו דגש. אם להיות כנה, זה הדבר שמרתק אותי ביוגה וכמו באמנות הלחימה ברור לי שלא כל מורה יכול ללמד דבר כזה אלא רק ה"עילית" שבהם.

"עילית" ? ענין שיווקי.....

בענין כמה זמן לוקח, כל יוגי יגיד לך - בכל הנוגע לפיתוח כשרים נפשיים (שענייני פרנה בהחלט נכללים בקטגוריה) שזה אישי... יכול להיות ש"יש את זה" בלי להתאמן בכלל....יכול להיות שזה יקח חודש, שנה או אצל אחרים 50 שנה.... העניין של לעשות מזה עניין הוא יותר ממניעי זהירות, רצון לשמור את התלמיד - תלמיד (הרבה מורים מעוניינים לשמור את התלמידים שלהם על אש קטנה, עד כמה שזה לא נשמע נחמד), מניעים שיווקיים, תמיד נחמד ליצור הילה של מסתורין. עניין ה"נפלאות" של השימוש בפרנה הוא גם הגזמה שאנשים אוהבים להשתמש בה, הכי מצחיק בעייני זה לשמוע איך אנשים ממהרים להכתיר בתארי קדושה כל קורא מחשבות, או מי שיש לא כושר נפשי.... לכל אדם ממוצע יקח מקסימום שנה ללמוד איך לקרוא מחשבות (רוב האנשים יעשו את זה בפחות) או לדעת איך להשתמש בפרנה בצורה כזו או אחרת. שוב, הקשבה היא המפתח, כי לכל תנועה מספר הייבטים גסים ומועדנים. כמו שאפשר לשלוט בשריר (וביוגה אפשר להגיע לשליטה בכל שריר, אפילו בשריר הקרוי לב, ולתמרן אותו עד כדי כמעט עצירה מוחלטת....) אפשר לשלוט במה שמפעיל אותו - הפרנה, המפתח הוא הקשבה, ואל זה כל מורה יכול לכוון אותך, ויכול להיות שתגיע לשליטה בפרנה אפילו מהר יותר מהמורה..... "עילית" היא מילה שהמציאו כדי להבדיל וליצור הפרדה ומילים כאלה היוגים לא אוהבים....

שששג

New member
בקשר לתרגול פראנה

אני לומדת אצל מורה שמלמד תרגילים של פראנה לא הייתי ממהרת לרוץ על זה מנסיון זה יכול להוביל גם למקומות לא נחמדים ובדרך כלל זה שלב מתקדם של היוגה פראנימה הוא שער מתרגול הגוף הפיסי לגופים האחרים ולרמות גבוהות יותר אבל גם בתרגול של אסנות יש הזרמה של פראנה בגוף ומורה טוב מלמד את זה.

לדעתי

לא צריך לנסות "להזרים את הפראנה". הפראנה זורמת בכל מקרה, ותרגול רציף של היוגה פשוט יעשה את העבודה ויגרום לאנרגיה לזרום בגוף בצורה נכונה יותר, וגם ילמד אותנו בהדרגה לשלוט באנרגיה. אין טעם לדעתי להפריד בין "השליטה בפראנה" ובין תרגול היוגה.

למעלה