פרבנר וhib

nifkin

New member
פרבנר וhib

שלום רב,
מישהו יודע אולי מה השכיחות של המחלות נגדם מחסנים בחיסונים הללו בישראל היום?

nifkin

New member
עם דגש על תחלואה בקרב תינוקות בני פחות משנה.

הבהרה לגבי HIB

החיסון היה זמין באופן פרטי לפני שהוא נכנס לסל הבריאות, והורים התחילו לחסן את הילדים שלהם ברגע שהיה אפשר (ככה אני עשיתי), לכן נראה כאילו המחלה היתה במגמת ירידה לפני שהחיסון נכנס. אותו הדבר קרה גם עם החיסון של אבעבועות רוח.

אותו הדבר עם אבעבועות רוח?

אז איך זה שהתחלואה עלתה בממוצע שנתי מאז הוכנס החיסון?

ציטוט של אפידימיולוג

"כי עד 2011 היתה חובת דיווח רק על התפרצויות (כלומר הרבה ילדים חולים, כשכמה זה "הרבה" נתון לפרשנות של כל רופא) ומ 2011 יש חובת דיווח פרטנית על כל מקרה. הדיווח מאד בעייתי בין השאר כי הוא לא כולל סיבוכי אבעבועות, שאותם מנסים למנוע, אלא רק ילדים חולים. הדיווח תלוי בזכרון של הרופא והידע שלו שהוא אמור לעדכן. בנוסף יש בעיה עם הדיווח כי הוא מבוסס אנמנזה ולא מאושש מעבדתית."

איזה יופי שיש "הסבר" גמיש לכל תרחיש

גם אם בודקים את מספר הדיווחים רק עד 2010, עדין שיעור התחלואה השנתי הממוצע גבוה בהשוואה לעשור שקדם לחיסון.

אבל איזה יופי שיש "הסבר" לנתונים כאשר הם לא ידידותיים לחיסונים. פתאום נתוני משרד הבריאות לא טובים. יש איתם "בעיה"....

שכיחות מחלות

מספר המקרים המדווחים בישראל:
HIB (דלקת עוצבה מסוג B) -
2012 - 8 מקרים + 8 מקרים של זיהום פולשני
2011 - 8 מקרים + 9 מקרים של זיהום פולשני

לקריאת דף מידע מפורט ביותר על המחלה, תחלואה, סיכונים והחיסון: דלקת עוצבה

זיהום פולשני ע"י פנוימוקוק* -
2012 - 132 מקרים
2011 - 251 מקרים

* זיהום פולשני ע"י פנוימוקוק מתרחש ע"י זנים רבים. החיסון הניתן בישראל נגד 13 זנים בלבד. בדו"חות השבועיים של משרד הבריאות אין הבחנה בין תחלואה מהזנים השונים והמספרים הנ"ל מתייחסים לכלל התחלואה מכל הזנים - לא ניתן לדעת כמה מהם מקורם בזנים הכלולים בחיסון.

אין בדיווחים הבחנה בגילאים שונים של החולים. יחד עם זאת, המספרים הנ"ל נמוכים מאד בכל קנה מידה. לשם הערכה, בישראל נולדים מדי שנה כ 150,000 תינוקות נוספים.

נו יופי, אז החיסון עובד

לא לאורך זמן

למרות שנהננו מרגע של חסד עם האנטיביוטיקה, בפרספקטיבה ארוכת טווח, היא תשאיר אחריה שדה קטל. החיידקים יותר אינטליגנטים מאיתנו. סבלנות...

אז מה אתה מציע?

לחזור למאות הקודמות בהן אנשים מתו מדלקת ריאות?
למה להכנס למירוץ חימוש אם אפשר להרים ידיים מראש?

מה שעושים היום (בתקווה) ומה שעושים במדינות

אחרות כבר די הרבה זמן...

נותנים אנטיביוטיקה בקמצנות ולא כמו סוכריות טופי.
נותנים לגוף הזדמנות להילחם בעצמו בחיידק ולתת אנטיביוטיקה רק במצבים אקוטיים או לאנשים ברמת סיכון גבוהה לפתח סיבוכים. מה שדורש מהרופאים להיות קצת יותר ייסודיים ולהקדיש יותר זמן להכיר את החולה ולא להעביר אותם כמו פס ייצור במפעל (ע"ע מערכת הבריאות בארץ שנותנת לכל חולה, במקרה הטוב, 10 דקות לאבחנה של הרופא המטפל בקהילה).

בארץ למשל, אנטיביוטיקה שוות ערך כמעט לאקמול. רופא הילדים שלנו שמגדיר את עצמו כמי שעוסק קודם כל במניעה ואח"כ בריפוי נותן תרופות בכלל ואנטיביוטיקה בפרט ממש בקמצנות (חוסך למדינה הרבה כסף
) בדיוק מהטעמים האלה... וברוך ה', זה רק מוכיח את עצמו.

If you can't beat them - join them

רק הכרה שכוחות הטבע לעולם יהיו חזקים יותר מאיתנו, הבנה והפנמה את דרכי הטבע עבורנו ונטישת מירוץ החימוש הסיזיפי נגד הטבע - יאפשרו לנו לשגשג לאורך זמן.

אבל הגישה הזו אינה רלוונטית למי שפוסל את ענפי הרפואה הטבעית ומוכן להזריק רעלים לתינוקות באופן שיטתי. תמשיך להילחם...

אני אכן אמשיך

אם הייתי נוקט בגישה שלך לא הייתי מגיע לבגרות (היו לי מספר אירועי דלקת ריאות בתור ילד)
הגישה הזאת גם קברה מליוני חולי איידס בדרום אפריקה (שר הבריאות לא "האמין" בשימוש בקוקטייל)

אגב אני לא פוסל רפואה טבעית

כל עוד יש לה בסיס מדעי או קליני. והנה ציטוט נוסף של הקומיקאי המעולה טים מינצ'ין:

Before we came to tea, I took a natural remedy Derived from the bark of a willow tree A painkiller that's virtually side-effect free It's got a weird name, Darling, what was it again? Masprin? Basprin? Asprin! Which I paid about A buck for
Down at my local drugstore.

למעלה