פרגולה קונזולית

plastikon

New member
פרגולה קונזולית

שלום,

אנחנו מתכננים לבנות פרגולה (בית בתכנון).
אני כרגע נוטה לבחור בפרגולה קונזולית מפלדה כי:
1. להבנתי אין כמעט תחזוקה (בניגוד לעץ)
2. אין עמודים (מרחב יותר פתוח)

היום דיברתי עם מפקח, והוא העלה מספר נקודות/חסרונות, חלקן רלוונטיות רק במידה ומכסים את הפרגולה:
1. הפרגולה חייבת להיות בגובה של התקרה (מאחר ומשם הקורות ממשיכות)
2. מאחר והפרגולה נשענת על הקונסטרוקציה, אין לה כמעט שיפוע
3. יש שפיכה חופשית של הרבה מים מאחר והפרגולה לא מנוקזת כראוי (בפרגולה רגילה ניתן לעשות מרזב בתוך העמודי תמיכה)

על כמה הטענות הנ"ל נכונות/משמעותיות?
(כרגע אין לנו תוכנית לכסות את הפרגולה, אבל מעדיף להשאיר אופציות פתוחות)

תודה!

גלמיש1

New member
בוא נדייק - אתה מדבר על גגון. לא פרגולה.

לפרגולה יש הגדרה מדוקדקת והיא לא יכולה להיות מקורה נגד' גשם, אלא פתוחה בעיקרון לשמים.
גגון מצריך אישור בהתאם מהרשות.
אם מדברים על גגון זה כבר סיפור אחר, עם משקלים אחרים, ובעיקר מקדמי היסטריה בגין עניני ניקוז, משקלים לא צפויים (שלג/ברד לכלוך שנערם) וכו.
שפיכה חופשית לא תמיד מהווה בעיה. תלוי בהקשר.

לגבי שיפוע - אין קשר בין היות המבנה רתום לשלד הבנין - לבין הזוית בו הוא מותקן. אם רוצים שיפוע אפשר להתקין בזוית. יתרה מזאת - אפשר להתקין את הגגון עצמו ((נניח לוחות סנטף) בשיפוע בתוך המסגרת הקונסטרוקטיבית.
היות שלא ידוע לי גודל האלמנט, אופן הריתום לקונסטרוקציה וכו , אמנע מחוות דעת נוספת.
אבל מניחה שאם מדובר על בית חדש יש אדריכל בתמונה - למה הוא לא מתכנן את זה?

plastikon

New member
תודה

כאמור, התכנון שלי כרגע הוא באמת לעשות פרגולה, לא גגון.
אני כן רוצה להבין את המשמעויות אם בעתיד ארצה לעשות גגון.
&nbsp
האדריכלית כמובן בתמונה, אבל מבחינתה הבחירה בסוג הפרגולה היא עיצובית (כמובן שיש השלכות קונסטרוקטיביות לכל בחירה וכו').
לא שמעתי ממנה על הבעיות/מגבלות הנ"ל, ולכן רציתי להבין עד כמה הן נכונות.
&nbsp
זה מעניין, כי הרבה אנשים שמים לוחות סנטף על הפרגולה, אבל מעבר לבעיה החוקית לא שמעתי בעיות ניקוז ומשקלים. אני משער שרוב האנשים פשוט מתעלמים/לא מודעים

גלמיש1

New member
אנשי עושים הרבה דברים,

ורק מדי פעם שומעים על איזה אסון שקרה כי אנשים עשו אילתורים.
לדוגמה בשלג לפני כמה שנים קרסו המון מבני חניה ומחסנים מהעומס של השלג המצטבר. מכירה גגונים שקיבלו בטן בגלל משקל של צמחיה שהצטברה עליהם.
פרגולה שמחוברת לבית (ובודאי גגון) הם בהחלט חלק מאחריות האדריכל לתכנן עד הסוף (מבחינה אדריכלית) ואחריות המהנדס לתכנן הנדסית.

plastikon

New member
כמובן שהתכנון יתבצע על ידי האדריכל והמהנדס

פשוט שמעתי טיעונים חדשים (שלא שמעתי קודם) לגבי בעיות אפשריות עם סוג מסוים של פרגולה, ורציתי לשמוע עוד חוות דעת.
&nbsp
אני סומך על האדריכלית שלי, אבל אף אחד לא יודע הכל.
תמיד שמח לשמוע עוד חוות דעת.

plastikon

New member
תודה, אבל אין פה ממש סקיצה

אנחנו מתכננים פרגולה, וצריך לבחור איזה סוג.

למעלה