פרגולה

קא זו או

New member
פרגולה

כמה פרטים מענינים: 1. אצל אב"ש, שנת 1983 - אין ערך למילה הזו, יש ערך שלם ל"פרגול" [שכולנו יודעים שהוא שוט}. אגב, ידעת שאפשר לפרגל בעברית את מישהו? 2. כרך המילואים, הדפסה שניה, יולי 1983 , עמ; 183ב' - פרגולה מלטינית: pergula' סככה של צמחים 3. ספיר - 1997, פרגולה - מפנה אותך ל-עריס. עריס, עמ' 847ב' [תמ= ימי הביניים] מבנה בעל שלד מסורג מכוסה גפן או צמחים מטפסים אחרים. בלועזית - פרגולה. 4. pergola 5. פרגולה - מאמר

giba70

New member
אפשר לשאול את פרופ'

סרג'יו דלה-פרגולה מהאונ' העברית.

סביר להניח

ששם המשפחה הזה בא משם של מקום הפרופ' דלה פרגולה הוא איטלקי, ואצל יהודי איטליה שמות משפחה רבים הם שמות של מקומות (וולטרה, ויטרבו, אורבייטו, סרמונטה, קמפניינו ועוד) אני לא מכירה מקום באיטליה ששמו פרגולה, אבל זה לא אומר שאין. והקידומת דלה (della) פירושה: מן הַ, כך שהסבירות גדולה עוד יותר תיכף אלך לבדוק

אני חוזרת בי

חלקית אמרתי כמה שטויות, אבל לזכותי אדקוף את השעה (כמה דקות לפני סוף הצום...) מה שנכון הוא שהשם הוא איטלקי, ושיש שמות משפחה רבים אצל יהודי איטליה שהם ציון גיאוגרפי (בתוך איטליה ומחוצה לה). לא מצאתי סימוכין להשערה שזהו שם מקום, וגם ה-della לא ממש סימן (משתמשים בתחילית הזאת גם ואולי בעיקר, כאשר השם אינו שם מקום)

בצרפתית

הקישור "של ה" משמש תמיד על רקע תעסוקתי, חברתי או מקום בתוך ישוב כך Delarue, Dupont ו-Duval אני מניח שהקירבה בין שתי השפות מגבירה את האפשרות שגם באיטלקית זה לא מתייחס לשם מקום.

קא זו או

New member
אז.. סרג'יו דלה-פרגולה

בא ממשפחה של מקימי פרגולות? זה כמו הרבה שמות משפחה שהם בעצם שמות של מקצוע.

לא סביר

[בהנחה שאתה שואל ברצינות] כי בתקופה הרלוונטית לא היתה רמת ההתמקצעות הנהוגה היום ומבנים כאלה הוקמו מן הסתם על ידי בנאים (חופשיים?) אם במקור השם הזה באמת מתייחס למיבנה מסוג פרגולה, ואינני מכיר די איטלקית לבחון את זה, אני נוטה יותר לשער שמדובר במשפחה שחיה במבנה מסוג זה וזה היה היחוד המציין שלה. לא לזלזל: השם הצרפתי Delarue עוד פחות מכובד (rue = רחוב)

קא זו או

New member
טלל - אנחנו לא יודעים

בינתיים דבר על דלה-פרגולה. אם יהודים רבים ממזרח אירופה נשאו שמות משפחה שהיו מקצועות שלהם, מדוע דלה-פרגולה לא?! בוודאי האפשרות שלך לא פחות צודקת משלי. יש לו דף בית לא פעיל, אתה חושב שאם נשלח אימייל נקבל תשובה? אני אנסה, ונראה. ואני לא מזלזל, באמת.

קא זו או

New member
והנה התשובה שקיבלתי מהפרופסור

המכובד I am abroad without access to Hebrew. The family name Della Pergola means the Jews who came from the town of Pergola in central Italy. The town apparently was founded in the early Middle Ages on a hill where previously a pergola (grapes porch) existed. Best regards, Sergio DellaPergola

../images/Emo9.gif

אני חוזרת בי מחזרתי בי מסתבר שהצום דווקא עושה טוב לגלגלי המוח אני שוקלת לחשוב על סיגול הרגל קבוע... (אבל אז בעצם אולי אפסיק לשקול... ) כדאי?

למעלה