פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...

Sami144

New member
פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...

יש סיבה כלשהי שצריך לשטוף מתחת לברז או לחתוך את העצמות?
אם אני מכניס לתנור עם ירקות - האם לדעתכם צריך לבקש שיחתכו את הפרגיות לקוביות או מספיק לחתוך לשניים וזהו? זה אמור להיות 40-45 דקות בתנור
 

חביף1

New member
פרגיות = בשר ירכיים אשר העצמות הוצאו ממנו

אני תמיד שוטף, אפילו ידוע לי מי נגע בהן לפניי.
פרגיות אני אף פעם לא חותך לקוביות, אני אוהב את הנתח העסיסי כמות שהוא.
 

חנהפ

Active member
אפשר לחתוך לקוביות ואפשר להשאיר שלם

זה לא באמת משנה, הנה דוגמא לתבשיל קוביות פרגית

רכיבים:
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך
תבלינים: מלח,פלפל שחור,כורכום,כמון
2 בצלים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
עלים מארבעה גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס אורז רצוי בסמטי
מלח
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לתבל את נתחי הפרגית ולהניח לשעה לספיגת טעמים.
להעביר למחבת חמה מאוד עם מעט שמן ולטגן לצריבה משני הצדדים.



להעביר את שמן הטיגון לסיר הבישול


לקצוץ את הבצלים ולטגן להשחמה להוסיף את הירק הקצוץ ולהמשיך בטיגון עוד 2-3 דקות.




להעביר לסיר את נתחי הפרגית הצרובים האורז, מלח ומים רותחים, לערבב



ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
להניח ל- 20 דקות לפני שפותחים את הסיר

פרגיות בתנור

10 נתחי פרגית
מרינדה:

3 כפות סויה
כף שמן
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס פתיתי בצל מיובש
אני מעדיפה לתבל יום קודם את נתחי העוף במרינדה, כך העוף סופג לתוכו טעמים
מניחה מגולגל בתבנית ובהגיע הזמן,
לתנור
בחום 185 מעלות למשך 30 דקות
 
למעלה