אפשר לחתוך לקוביות ואפשר להשאיר שלם
זה לא באמת משנה, הנה דוגמא לתבשיל
קוביות פרגית
רכיבים:
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך
תבלינים: מלח,פלפל שחור,כורכום,כמון
2 בצלים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
עלים מארבעה גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס אורז רצוי בסמטי
מלח
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לתבל את נתחי הפרגית ולהניח לשעה לספיגת טעמים.
להעביר למחבת חמה מאוד עם מעט שמן ולטגן לצריבה משני הצדדים.
להעביר את שמן הטיגון לסיר הבישול
לקצוץ את הבצלים ולטגן להשחמה להוסיף את הירק הקצוץ ולהמשיך בטיגון עוד 2-3 דקות.
להעביר לסיר את נתחי הפרגית הצרובים האורז, מלח ומים רותחים, לערבב
ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
להניח ל- 20 דקות לפני שפותחים את הסיר
פרגיות בתנור
10 נתחי פרגית
מרינדה:
3 כפות סויה
כף שמן
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס פתיתי בצל מיובש
אני מעדיפה לתבל יום קודם את נתחי העוף במרינדה, כך העוף סופג לתוכו טעמים
מניחה מגולגל בתבנית ובהגיע הזמן,
לתנור
בחום 185 מעלות למשך 30 דקות