פרגיות בתנור

פיקוס123

New member
פרגיות בתנור

שלום לכם.

שאלה מטמטמת לגמרי. איך עושים פרגיות בתנור בלי הרבה רוטב?? ואם אפשר לעשות בטעם "על האש"? אין לי כוח בשביל כמה פרגיות להדליק מנגל ואין לי מנגל על גז ומנגל חשמלי לא טוב לדברים רטובים.

ועוד שאלה לגמרי מפגרת שיזרקו אותי מן הפורום....
מה סוד טיגון השנצלים המושלם?? הצפוי? השמן? שוטפים במים לפני הצפוי?? דופקים לפני הצפוי? חותכים לפני זה? רצוי לטגן גם קצת בצל ושום?? הכנתי בשבועות והכל נגמר.... יצא קצת שרוף אבל עדיף מקצת חי.... ומה עושים עם הריח שנשאר בבית אחרי הטיגון למרות שאני פותחת את כל החלונות? בקיצור יצאתי פיתה מן תסביר השניצלים המטוגנים שלי....

רוני1955

Active member
השניצל המושלם

מספר הורסיות לשניצל מושלם הוא כמספר העונים.
המתכון שלי: אני קונה חזה עוף ולא שניצלים. אני מעדיף לחתוך דק, ואני לא דופק אותם. מכין בקערה שתי ביצים, כף חרדל, וכף או שתיים צ'ילי מתוק, ומערבב היטב. פורס את השניצלים, שם את הכל בקערה, ומערבב היטב עם הידיים בשביל להיות בטח שכל השניצלים נמרחו בבלילה. נותן לזה לספוג טעמים כמה שיותר זמן. לפעמים מכין בבוקר ושם במקרר. בערב, לפני הטיגון, מוציא מהמקרר. מכין בקערה שטוחה תערובת של פרורי לחם ופנקו ביחס של 1:1, מוסיף קצת מלח, אבקת שום וכמון. מוציא שניצל מהבלילה, מצפה היטב בפירורים, ושם בצלחת. כשיש מספיק למילוי מחבת, מעביר למחבת לטיגון. כשמקבל צבע זהוב, הופך. ומטגן צד שני. בין לבין מכין עוד נגלה. כשזה מוכן גם בצד שני, מוציא לכלי עם נייר סופג בתחתיתו.

נועם@בת

New member
כדי לצמצמצם את ריח הטיגון של השניצל

אני מניחה קערית קטנה עם חומץ על הכיריים עצמם בזמן הטיגון. לא על אחת הלהבות אלאעל הכיריים קרוב למחבת שבו אני מטגנת. לויד'ת למה, אבל זה עוזר (כשאני זוכרת לעשות את זה).
&nbsp
ופרגיות אני צולה על מחבת פסים, מסריח את כל הבית אבל טעים בטירוף.
&nbsp
בתיה

פרגית עסיסית ושניצל רומנטי

פרגיות עסיסית:
מחבת פסים המתאימה לתנור (ידית עמידה בחום) , להכניס לתנור חם מאד מאד , פרגיות מתובלות ומשומנות בטמפ' החדר .
להכניס את המחבת לתנור ללא הפרגיות ולחמם היטב , להוסיף את הפרגיות בקבוצות קטנות, על מנת לא לקרר את המחבת , לצלות עד שהכל מוכן וזהו.

שניצל רומנטי:
לפרוס לפרוסות דקות את השניצל (גם הפרוס מהקצביה) , לתבל קמח במלח פלפל גרידת לימון ושום כתוש , ביצים טרופות ומתובלות כנ"ל, אנכי לא משתמשת בפירורי לחם :).
התהליך פשוט - בשר,קמח,ביצה ,שמן חם לא עמוק.

לפני הטיגון להדליק נרות ולהכנס לאווירה... קערית עם חומץ - טיפ מעולה.
נרות, (קערית עם חומץ) ושניצלים חמימים

למעלה