פרגיות ממולאות מג'דרה

sjarjar

New member
פרגיות ממולאות מג'דרה

הרעיון למנה הגיע די מזמן, ממנה דומה שאכלתי במסעדה בדלית-אל-כרמל. מילוי מג'דרה בורגול: 300 גרם עדשים ירוקים/חומים יבשים 300 גרם בורגול שמן זית (או שמאלץ עוף) 1 בצל גדול קצוץ דק 4 שיני שום קצוות דק 2 כפיות בהרט 1 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה מעט שבבי צ'ילי יבש 1 כפית כמון מלח 1 כף דבש 50 גרם צנוברים משרים את העדשים במים חמים למשך שעתיים ומסננים. משרים את הבורגול במים קרים למשך רבע שעה ומסננים. מחממים שמן זית (או שומן עוף) בסיר עם תחתית כבדה, ומטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את השום, העדשים והבורגול ומערבבים. מוסיפים תבלינים וצנוברים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים. 6 כרעיים (ירך + שוק) 1 בצל גדול פפריקה מתוקה, בהרט ירקות פרוסים, שיני שום שלמות גבעול טימין מלח מפרקים את הכרע מהעצמות, או מבקשים מהקצב לעשות זאת. שומרים את העצמות. פורסים את בשר הכרע (שללא עצמות נקרא במקומותינו "פרגית") על הקרש, ומוודאים שהבשר יהיה בעובי אחיד. אזורים עבים יותר פשוט פורסים מעט עם סכין. עומסים מהמילוי במרכז הפרגית. חשוב שהעור יישאר שלם. לוחצים את המילוי בידיים. הכמות מספיקה ל-6-8 פרגיות. מצמידים את קצוות הבשר, ותופרים בעזרת חוט שמשון, או מהדקים בקיסמים. מתחילים בטיגון העצמות ששמרנו במעט שמן על אש גבוהה כדי ליצור התחלת ציר. לאחר שהן השחימו מוציאים אותן החוצה לצלחת, שופכים שומן מיותר, ומתחילים לטגן את הפרגיות הממולאות, תחילה מצד התפר, עד השחמה. מפזרים על הפרגיות פפריקה מתוקה ובהרט והופכים אותן. מפזרים גם על הצד המטוגן (התפר) פפריקה מתוקה ובהרט. מפזרים בצל אחד קצוץ וכמה שיני שום שלמות. כשהצד השני מטוגן הופכים פעם נוספת ומוסיפים מים רותחים. לא יותר מידי, כך שיווצר נוזל בשכבה של 1-1.5 ס"מ. מוסיפים חלק מהעצמות המטוגנות כדי לחזק את טעם הציר, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש לכדי בעבוע עדין מאד, ומבשלים מכוסה שעה. עדיף להכניס לתנור לחום 160 מעלות צלזיוס. לאחר שעה הופכים את הפרגיות ומבשלים עוד שעה. אם התמעטו הנוזלים מאד והסיר כמעט יבש, מוסיפים עוד מעט מים רותחים. חשוב להקפיד לבשל כל הזמן במעט נוזלים. לאחר כחצי שעה מוסיפים ירקות: מקלות גזר, פרחי כרובית, טבעות כרישה וארטישוק ירושלמי. מפזרים את הירקות בתוך ומעל הרוטב, בין הפרגיות. מבשלים/אופים בתנור עוד חצי שעה. לפני ההגשה מרחיקים את העצמות. מגישים לשולחן עם הסיר ומחלקים בשולחן.

sjarjar

New member
וחתוך, עם המילוי מבצבץ

יש גם תמונות הכנה. יועלו מאוחר יותר.

אחשל

New member
תודה ../images/Emo13.gif, סיפקת לי פתרון...

בדיוק אתמול נשאלתי אם יש לי רעיון למנת "פרגיות" לערב החג, כאשר המגבלה היא שהמנה צריכה להיות מוכנה לפני כניסת החג ולהישמר חהמעד לאחר סיום התפילה בביכ"נ ותחילת הארוחה (לא, אני לא מתחזק, ולא מתחרד, יש במשפחה צד כזה במקור
...) הבעיה היחידה שלי היא שאני לא סובל עדשים, אבל אני מניח שהמילוי יסתדר טוב גם אם יהיה ע"ב בורגול בלבד, לא

photoface

New member
נראה מצויין!!

בדיוק כרגע סיימתי להכין פרגיות.. הן משתזפות בתנור האמת היא שזו פם ראשונה שאני מכינה פרגיות ואילתרתי לגמרי.. שלך נראה יותר טוב :) מתה על מג'דרת בורגול- פייבוריט של אמא שלי בארוחות גדולות בכל מקרה אני עלה תמונות של מה יצא אחר כך.. הרעיון הוא פרגיות עם דבש וצ'ילי, עם אורז בתנור בתאבון

amir58

New member
../images/Emo91.gifפרגיות ממולאות או מעיל עוף ממולא....

לכול אוהבי העוף/פרגית הממולא.... בפעם הבאה שאתם רוצים להפתיע את הסועדים בקשו מהקצב שלכם שירוקן את העוף השלם מעצמותיו. דרך אגב , זאת דרך נהדרת לבחון את יכולותיו וסגולותיו של הקצב. התוצאה הסופית צריכה להיות עוף שלם ללא כל עצמות בתוכו . נהוג להשאיר מהכנפיים רק את העברה הראשונה ובשוקיים את קצה העצם(נראה כמו בובת @%$ ריקה מאויר) . ממלאים היטב את העוף בכל החללים החדשים שנוצרו.רצוי לקשור אותו כמו שקושרים נתח בשר כדי לשמור על הצורה שלו. כל השאר כיד הדמיון הטובה שלכם כאלופי הבישול. בזמן ההגשה פורסים לפרוסות ולא לרבעים. בתאבון

למעלה