פרגיות

חMודי

New member
פרגיות

למה פרגיות עולה בקצבייה החלק הכי יקר בעוף, בגלל שהקצבים חושבים שאנשים חושבים שפרגיות זה "תרנגולת קטנה", לכן הם רוצים למכור את זה יותר מאשר חזה עוף, כרעיים וירכיים, שהרי "פרגיות" ירך מפורקת ללא העצם. מי עושה את הטריק מבקש ירכיים ומפרק בבית, האם זה שווה במקום לקנות קילו פרגיות ב-50 שקל?
 

צלשף

New member
לא מדויק ואני אסביר

העוף השלם עולה לדוגמא 14 שקלים לקילו עוף לקצב, נניח שהעוף שוקל 2 ק׳ג כאשר אתה מפרק את העוף מהעצמות. החלק של החזה מניב יותר מישקל בשר מאשר הירך קח בחשבון את עצם הגב שמהווה חלק נכבד במשקל העוף. שורה תחתונה החישוב לבעל העסק ( הקצב) הוא מחיר החזה המפורק תמיד סביב כפול ממחיר העוף השלם. והירך כפול שלוש, כך שלקצב נתח הירך עולה סביב 42 שקל לקילו ואת ההפרש עד ה-50 שקל לקילו אתה משלם עבור השרות הפרוק ושאר הוצאות העסק כך גם לגבי החזה .
 

חMודי

New member
לא כל כך הבנתי,

אמנם אמרת לא מדוייק , יש צדק קל בדבריי לגביי זה שפרגית זאת הסיבה של הקצב לקחת יותר כסף מאשר כבד, לבלב, קוקרבנים כוו'.
 

צלשף

New member
בטח התכוונת ללב עוף בכללי

ישנה קלקולציה בין כמוט הבשר מביין העצמות ולא סתם קובעים מחיר לחלק זה או אחר נתח חזה העוף גדול יותר מהירך ובכדי לפרק אותו בדרך יש יותר בלי אז הוא יותר יקר
 

milch

New member
אני משלם 14 ש"ח/ק"ג עוף שלם

אז הקצב שלי הוא פילנטרופ?
 

צלשף

New member
אם היית קורא את ההסבר אז היית מבין

שכתבתי העוף עולה 14 שקלים לקצב לדוגמא
 

milch

New member
אז כל יתר המחירים שלך גם לדוגמא?

חMודי ציין מחירים אמיתיים, ככה שאין ביניכם בסיס להשוואה.
 

צלשף

New member
אתה לא מבין? מחיר העוף לקצב שונה

בין אטליזים פרטיים לבין הרשתות, לכן אין אני יכול לומר מחיר מדויק, אני יכול ואומר זה שמחיר החלקים נקבע בצורה של חזה מחיר כפול מהעוף השלם, ירך כפול שלוש, בגלל בלאי העצמות העור.אגב גם בין אטליזים שונים המחיר אינו זהה ,הכל לפי כמות הסחורה שהעסק מושך מקווה שהבנת.
 

milch

New member
אתה רוצה להתנצח או לדבר ענינית?

אתה פונה אלי כמו למפגר? אתה מערבב קילוגרמים עם מטר רבוע ומיץ פטל, אמת ומשחק בכאילו ונראה לך שאני לא הבנתי?
 

חMודי

New member
52 פרגיות ,25 חזה עוף,

8 שקלים כנפיים והיה ימים שהיה עולה לי בסופר 50 ש''ח.
 

צלשף

New member
לפי המחירים שהצגת העוף עולה לקצב

סביב 11 עד 12 שקלים לקילו כך שהפרגיות סביב 35 שקל לקילו ואתה משלם כפי שציינת 50 עד 52 שקל והשאר רווח ברוטו מזה תקנה מיסים עבודה אריזה ורווח נקי משמשאיר כ-8 שקלים לקילו
 

milch

New member
אני קונה רק עופות שלמים

כן, זה כדאי. אני מפרק בעצמי וכלום לא נזרק. בהתאם לצרכים, אם מורידים עור אז הוא הולך לעור מטוגן + הפקת שומן שטעים מאד בחמין ותפו"א מטוגנים. עצמות גב/חזה/כרעיים בד"כ לציר או מרק. לעתים רחוקות יש צורך בהשלמת חזות וכרעיים וגם את אלה אני מפרק בעצמי - כלכלית זה מאד משתלם. "לייצר פרגיות" היא פעולה שדורשת יחסית יותר זמן מאשר פעולות אחרות, גם לאדם מיומן. זמן לקצב הוא כסף מה גם שיש ביקוש ל"פרגיות". עבור עוף שלם מנוקה מעצמות דורשים מחיר אסטרונומי, די בצדק.
 

prizman

New member
לפרק לבד בהחלט יותר משתלם

אבל אני דווקא לא עושה את זה הרבה גם מתוך עצלות וגם בגלל שאנחנו לא ממש מחבבים חזה עוף. כך יוצא שאני קונה בעיקר ירכיים בשבילי, שוקיים בנפרד לחברתי שאוכלת הרבה פחות בבית ועצמות בפני עצמן לציר, סטיה שלי שהיא לא מבינה.
 

צלשף

New member
ברור שהכי משתלם לפרק לבד אך

לא כולם יודעים ולא לשכוח זמן ודבר אחרון גם בעל העסק אמור להתפרנס, ומי שרוצה יכול לבדוק בדיוק כמה עולה לו כל חלק בנפרד, שיפרק עוף שלם וישקול כל חלק בנפרד וכך יגיע למחיר העוף השלם.
 

צלשף

New member
לי אין תקנה זה אתה שחוזר על עצמך ראה

בנושא שאלת הטלה מבלי לקרוא את שכתבתי וזה שחברך החלבן לא מבין אני לא לוקח אחריות
 
למעלה