עוף
שלום
בעוף ולא רק, הבישול עם העצם מניב טעם שללא העצם הולך לאיבוד.
מצד שני, למעט החזה עוף, רק הירך ללא עצם מתאים לפופיטים ולמתכונים מסוימים.
השוק והכנף לא. ובזה נגמר העוף...
יש הבדל מהותי בבשר החזה (בעוף) שהוא לבן ונוטה להתיבש, לעומת בשר הכרעיים (שוק + ירך) שבהם העוף משתמש (בכלובי הגידול) והוא בעל מרקם וטעם שונים.
פירוק עוף זו טכניקה ודרושה גם סכין מיוחדת. אני מעדיף לבשל עם העצם ולאכול
עד העצם.
בקנדה הירך נמכר נקי: בלי עצם ובלי עור, מגולגל בתבניות. זה בשר נקי נטו.
בארץ, כרעיים מכילים לצערי שאריות עור, שומן, חלק מהישבן, עצם נוצות ומה לא.
המחיר בהתאם: 19.90 ש"ח לק"ג במבצע, מוגבל ל-4 או 3 ק"ג. אחרת זה 29.90!
חצי או יותר ממשקלו הולכים לפח.