פרדוקס בניידות...

b o y 5 7

New member
פרדוקס בניידות...

משרד הבריאות אישר לי החמרת ניידות ל-80% וועדת גודל רכב אישרה לי רכב 2000 סמ"ק. אני גם מחזיק מכונית של 2200 סמ"ק ישנה ומקבל בגינה את הגימלה המתאימה. בכדי ליהנות מרכב חדש בטוח ותקין של 2000 סמ"ק אני אקבל פטור מלא ממיסים{בדרך של הלוואה עומדת} אולם, המכונית אינה רק מיסים! כיוון שאין באפשרותי לרכוש רכב חדש למרות הפטור הנ"ל אני נאלץ להמשיך ולממן מוסכים עם מכוניתי הישנה.. אז יש קרן הלוואות בביטוח לאומי לרכישת הרכב עצמו אולם ההלוואות אפשריות רק למי שאחוזי הניידות שלו הם 90% ומעלה.. אז מה הפרדוקס? שני נכים בעלי אותם אחוזים כאמור 80% האחד שיש לו כסף, נהנה מההטבה של רכישת רכב בפטור ממיסים השני שאין לו כסף,,לא נהנה מהפטור הנ"ל..
והפטור הזה הרי הינו הטבה ששווה המון.. אז אפשר להגיד שיש אפלייה לטובת בעלי אמצעים? למה לא מאפשרים הלוואה לבעלי 80% שזה כמו 100% בגימלה? נניח שיגידו,, תקבל הלוואה למרות שיש לך "רק" 80% מיגבלת ניידות ואולם, הריבית עליה תהיה יותר מהריבית לבעלי ה90% ויותר.. זה סביר כיוון שלפחות יאפשרו לי ליהנות מההטבה גם אם חלקית! והשאלה: האם ידועה דרך לקבלת הסיוע הנ"ל מביטוח לאומי {הלוואה לרכישת הרכב לפני מיסים} באמצעות ועדת חריגים כלשהי? אודה על התייחסות.

b o y 5 7

New member
ועוד פרדוקס בניידות...

נכה היושב בכיסא גלגלים,, נהנה מחנייה קרובה לכל אתר בו מכבדים חוק! ונכה שאינו יושב בכיסא גלגלים נאלץ לחנות רחוק מהכניסה לאתר הנ"ל! והשאלה..: למי יותר קשה להגיע לכניסה לאתר? לזה שיושב בכיסא גלגלים ממונע? או לזה שנאלץ לדדות על "רגליו" עד הכניסה? ולפעמים מדובר במאות מטרים! למה לא משווים את תווי החניה בהתאם לאחוזי המיגבלה?
אודה על התייחסות

הלוואה לרכישת רכב למוגבלים בניידות

ההסכם שאתה מדבר עליו הוא "הסדר בדבר מתן הלוואות לרכישת רכב למוגבלים בניידות" שנחתם בין ממשלת ישראל לבין המל"ל בשנת 2002. לפי תנאי ההסדר, גם אם אין לך 90% מוגבלות בניידות, תוכל לקבל הלוואה בתנאי "שועדה רפואית או ועדה רפואית לעררים קבעה כי הוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו, והמכון קבע כי דרוש לו רכב לאבזרים מיוחדים." זהו סעיף 2(2) להסדר. מעבר לזה, ולמה שפירטת בהודעתך, אינני מודע לסיוע אחר לרכישת רכב מהמל"ל.

b o y 5 7

New member
תודה על התשובה... ושאלת המשך:

האם רכב בו מותקנת דוושת בנזין לרגל שמאל נחשב רכב לאביזרים? ניסו בוועדה לשכנע אותי להתקין כזאת דוושה ואני בכל כוחי נלחמתי בכך..שיכנעתי אותם שאני רגיל לנהוג עם רגל שמאל המעצור.. האם "תקעתי גול עצמי"?
אינני נזקק ולא משתמש בכיסא גלגלים אלא במקל הליכה. תודה על ההתייחסות.

בכל מקרה לא היית זכאי

כסא גלגלים הוא תנאי לאפשרות השניה לקבלת ההלואה. אשר לאביזרים המיוחדים, אינני בקיא בתחום זה.

למעלה