פרדוקס השקרן. מכירים?

פרדוקס השקרן. מכירים?

מכירים את פרדוקס השקרן? בוואריאציות שונות.. ששואלים שקרן אם הוא שקרן או לא, ככה נמרוד הראן טוען שהוא לא שקרן (שרלטן). אבל אם הוא באמת שרלטן, מה אתם רוצים שהוא יודה בזה??? הרי הוא השלטן!!

נ ע ם1

New member
אבל אם הוא שרלטן הוא יגיד

שיש לו כוחות חייזריים למיניהם, כמו חייזר אחר *אהמאוריגלראהמ*, ונמרוד הוא לא חייזר.

kobi1298

New member
דעה אישית

אני אישית לא חושב שנמרוד שרלטן יש לי סיבות משלי. אבל תחשוב טיפה בהגיון קח דוגמא: אדם A עושה משהו בעזרת X וטוען שמשתמש ב"כוחות על טבעיים" אדם B עושה משהו בעזרת X וטוען שלא משתמש ב"כוחות על טבעיים" X לדוגמא זה רמאות (תקראו לזה שיתוף פעולה , עריכה וכל דבר בסגנון) עכשיו לגבי אדם B - לך תוכיח שהוא לא שונה מאדם A אז כמו קודם נתתי דוגמא שאינה בהכרח משקפת את הדעה שלי לגבי נמרוד , אבל גורמת להתחיל לחשוב ולא לקבל אוטומטי דעה זו או אחרת.

נ ע ם1

New member
הוא לא משקר, כל עוד

הוא לא מספר איך הוא עושה את המשהו הזה, בעזרת X. אם הוא יספר משהו לא נכון, זה כבר יהיה שקר.

רן המלך2

New member
כנראה שלא

צפית בהרבה תוכניות, מבחינה עובדתית הוא בהחלט משקר. לגבי מהות, צבע וחומרת השקר, זה כבר נתון לשיקול דעתו של הצופה ותפיסתו את מושג השקר.

Flagg1

New member
נמרוד לא שרלטן..

אבל הוא גם לא ממש שיא האמינות. אני עדיין מחכה לפירסום שהוא ולוסטיג אמורים לקבל בכל העולם בתור האנשים שהצליחו לייצר אפקט יחודי שהוא פי 10 יותר עוצמתי מאשר היפנוזה, במיוחד שלקח להם רק שנה וחצי לעשות את זה! עד אז זה עדיין בגדר סיפורי מדע בידיוני..

realface

New member
אם..

לגרום לך להאמין במשהו זה נקרא שרלטנות, אז זה שרלטנות. נכון נמרוד תחמן קטן?

למעלה